19.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιαΖαγοροχώρια: Ένας προορισμός για όλες τις εποχές

Ζαγοροχώρια: Ένας προορισμός για όλες τις εποχές


Της Σοφίας Λατίνα,

Τα Ζαγοροχώρια κατέχουν τη δική τους θέση στον κατάλογο Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς η περιοχή αποτελεί δικαίως μία από τις πιο όμορφες και γραφικές περιοχές στην Ελλάδα. Από την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του τοπίου μέχρι και τα γραφικά χώρια με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που διαμορφώνουν την πιο ξεχωριστή αισθητική και σε ωθούν να θες να την επισκεφτείς ξανά και ξανά. 

Αν είσαι λάτρης της φύσης και επιζητάς μικρές αποδράσεις έξω από την Αθήνα, τότε η ατμόσφαιρα των ηπειρωτικών χωριών δεσμεύεται να σε μαγέψει. Φυσικά, όποιο χωριό και να επιλέξεις θα σε εντυπωσιάσει εξίσου. Η δυτική πλευρά χαρίζει και τις πιο μοναδικές αναμνήσεις που μπορείς να αποκομίσεις στο δημοφιλές μέρος.

Το γνωστό Μεγάλο Πάπιγκο που βρίσκεται στην καρδιά της Ηπείρου, χτισμένο σε υψόμετρο, είναι από τους πιο όμορφους και παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής, καθώς και το πιο ανεπτυγμένο από πλευράς τουρισμού και αυτό δεν είναι τυχαίο αφού πληθώρα κόσμου επισκέπτεται τα Ζαγοροχώρια ετησίως. Διάφορες δραστηριότητες στεγάζονται στην περιοχή με κυρίαρχο το rafting στο ποταμό Βοϊδομάτη καθώς και οι ήσυχες βόλτες στα μονοπάτια με το χαρακτηριστικό πέτρινο οδόστρωμα, είναι η χαρά του εκάστοτε φυσιολάτρη. Φυσικά οι πεζοπορίες και η ορειβασία δίνουν την ευκαιρία για μία μοναδική ευκαιρία επαφής και εξερεύνηση στο καταπράσινο τοπίο.

Πηγή εικόνας και Δικαίωμα χρήσης: istockphoto.com / Φωτογράφος:MNStudio

Φυσικά οι επιλογές διαμονής είναι μεγάλες, αφού τα χωριά ξεπερνάνε τα 45. Δημοφιλή χωριά που σίγουρα θα έχεις ακούσει εκτός από το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο, είναι η Αρίστη, το Τσεπέλεβο και το Ελατοχώρι. Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στις πέτρινες γέφυρες και στα πολλά μοναστήρια και τις εκκλησίες που ζωγραφίζουν το τοπίο, τα οποία αξίζει να επισκεφτείς για την απόλυτη ταξιδιωτική σου εμπειρία.

Από την άλλη, μπορεί να επιζητάς την ησυχία και την γαλήνη που προσφέρει απλόχερα το τοπίο με αποτέλεσμα να θες να ξοδέψεις τις μέρες σου ατενίζοντας τις μαγευτικές εικόνες χωρίς κατευθυντήριες γραμμές. Το παραδοσιακό φαγητό του τόπου συμβάλλει στα μέγιστα στην ταξιδιωτική σου εμπειρία, κριτήριο αρκετά σημαντικό αφού η γαστρονομία του κάθε τόπου ελκύει πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο.

Σε κάθε ταξίδι που διοργανώνεις μπορεί να λαμβάνεις υπόψιν σου τις διάφορες ιστορίες που θα μοιραστούν οι φίλοι και οι γνωστοί σου για το ταξίδι τους στον ανάλογο προορισμό που ενδιαφέρεσαι. Θα μαζέψεις διάφορα tip και εντυπώσεις, όμως αυτό που πρέπει να κρατήσεις είναι ότι η οργάνωση και η εμπειρία του ταξιδιού είναι μοναδική και υποκειμενική. Γι’ αυτό, όσες πληροφορίες και αν αποκομίσεις, εσύ θα έχεις τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το ταξίδι σου. 


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • 12 αξέχαστες εμπειρίες για τις διακοπές σου στο Ζαγόρι, discovergreece.com, διαθέσιμο εδώ


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Λατίνα
Σοφία Λατίνα
Γεννήθηκε το 2003 στην Αθήνα και σπουδάζει Αγγλική Φιλολογία στο ΕΚΠΑ. Εκτός από το αντικείμενο των σπουδών της, αγαπάει πολύ τα ταξίδια, τις ξένες γλώσσες και την αρθρογραφία. Θέλει να ασχοληθεί στο μέλλον με τη μετάφραση.