21.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤαξίδια3+1 λόγοι για να ταξιδέψεις στην Ταϊλάνδη

3+1 λόγοι για να ταξιδέψεις στην Ταϊλάνδη


Της Σοφίας Λατίνα, 

Το καλοκαίρι είναι εδώ και όλοι ετοιμαζόμαστε για μικρές ή μεγάλες αποδράσεις. Αν αναρωτιέστε ποιος θα είναι ο επόμενος ταξιδιωτικός σας προορισμός, δεν είναι άλλος από μια επίσκεψη στην Ταϊλάνδη! Παρακάτω, θα δούμε για ποιους λόγους προτείνουμε τον συγκεκριμένο προορισμό.

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι έξω από τα όρια της Ευρώπης

Μπορεί να αποτελέσει την κατάλληλη εισαγωγή στην ταξιδιωτική σου ατζέντα εκτός Ευρώπης και την ιδανικότερη ευκαιρία για να περιπλανηθείς σε έναν επίγειο παράδεισο, χωρίς να σε δεσμεύσει η εποχή που θα πας. Αυτό, γιατί πρόκειται για έναν κατεξοχήν τροπικό προορισμό, που, όμως, δεν αποχωρίζεται τους μουσώνες και ιδιαίτερα τους αντίστοιχους δικούς μας καλοκαιρινούς μήνες. Για αυτό προτιμότερο είναι να την επισκεφτείς μεταξύ του διαστήματος Νοεμβρίου-Μαρτίου για να ξεκλέψεις χρόνο και να νιώσεις λίγο καλοκαίρι στην καρδιά του χειμώνα. Από τέλη Μαρτίου και μετά αρχίζουν οι καλοκαιρινοί μουσώνες χωρίς ακραία φαινόμενα. Μην σου φανεί περίεργο, λοιπόν, ότι επιλέγεται με μεγάλη ανταπόκριση από τις αραβικές κατά κύριο λόγο χώρες, για να γλιτώσουν την υπερβολική ζέστη και ας κουβαλάνε μαζί τους συνέχεια ομπρέλα.

Είναι μία ασφαλής χώρα

Παρότι χρειάζεται να διασχίσεις πάνω από 10 χώρες και να ταξιδέψεις σχεδόν 13 ώρες αεροπορικώς –με μία στάση απαραιτήτως σε μία χώρα της Ασίας ή της Μέσης Ανατολής (ανάλογα με την εταιρεία που θα επιλέξεις), δεν αισθάνεσαι ότι έχεις προσγειωθεί κάπου ξένα και αυτό γιατί οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί και πρόθυμοι να σε βοηθήσουν για το οτιδήποτε Ίσως το γεγονός ότι είναι από τις 5 μεγαλύτερες σε επισκεψιμότητα χώρες στον κόσμο, την κάνει να είναι ανοιχτή σε οτιδήποτε διαφορετικό από τον ασιατικό τρόπο σκέψης. Φυσικά αυτό ισχύει αν επιλέξεις να ταξιδέψεις σε πιο ήσυχα μέρη του νησιού, όπως το Πουκέτ ή τα Phi Phi Ιslands και να αποφύγεις την πολυσύχναστη πόλη της Μπανγκόκ. Τip: μερικές φορές μπορεί να σου είναι περισσότερο απαραίτητο το body language παρά τα αγγλικά.

Πηγή εικόνας και Δικαίωμα χρήσης από το προσωπικό αρχείο της Σ. Λατίνα

Μπορείς να ταξιδέψεις συνδυάζοντας 2 ή και 3 μέρη

Μην ξεχνάς ότι η Ταϊλάνδη μία μεγάλη χώρα, όπου όπως κάθε χώρα είναι αδιανόητο να την επισκεφτείς και να την διασχίσεις όλη σε ένα μικρό διάστημα. Είναι σαν να έρχονται τουρίστες στην Ελλάδα και να κάνουν tour σε ολόκληρη τη χώρα μέσα σε 10 μέρες. Έτσι, must του ταξιδιού είναι το Πουκέτ, όπου μπορείς να χωρίσεις το ταξίδι αφιερώνοντας κάποιες μέρες εκεί (θα αναλυθεί σε επόμενη παράγραφο το πού θα επιλέξεις να μείνεις ανάλογα με το budget σου) σε κάποιο παραθαλάσσιο resort που θα έχεις απευθείας πρόσβαση στην εκάστοτε παραλία ή σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο.

Φυσικά, επιβάλλεται να αφήσεις για λίγο το πολυσύχναστο Πουκέτ και να ταξιδέψεις μέσω ταχύπλοου στα Phi Phi Ιslands, (πρόκειται για ένα μικρό σύμπλεγμα νησιών) παγκόσμιας φήμης, λόγω της ταινίας The beach που γυρίστηκε στη Maya bay. Θα ξετρελαθείς από τις αμμώδεις παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά και τα λεγόμενα long tail boats του νησιού θα είναι η συντροφιά σου για την κάθε εξόρμηση σου στην παραλία, αφού είναι τα taxi του νησιού. Μην ξαφνιαστείς αν κάποια στιγμή ενώ κάθεσαι στην καρέκλα, ξεπηδήσει από κάποιο δέντρο καμία μαϊμού και σου ανοίξει τα πράγματα, να είσαι προσεκτικός γιατί δεν δέχονται διαπραγματεύσεις, θυμήσου το.

Ο προϋπολογισμός είναι υποκειμενικός

Θες να αφήσεις πίσω τις υποχρεώσεις σου και να περιπλανιέσαι στην εξωτική Ταϊλάνδη για 3 εβδομάδες μέχρι και 2 μήνες; Αυτό μπορεί να συμβεί εάν νοικιάσεις κάποιο δωμάτιο και γευματίζεις σε καθημερινή βάση σε υπαίθριες αγορές, σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές σε σύγκριση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, παραμερίζοντας την πολυτέλεια ή και την ασφάλεια που σου προσφέρει το κατάλυμα, δίνοντας περισσότερη έμφαση στην αξία του τόπου που βρίσκεσαι τη δεδομένη χρονική στιγμή. Από την άλλη, εάν δεν είσαι fun της περιπέτειας (ή της ταλαιπωρίας σε κάποιες περιπτώσεις) κλείνεις ένα ξενοδοχείο με όλες τις ανέσεις, μαζί με το εστιατόριο κάνοντας ένα ταξίδι που θα είναι σχετικά ακριβότερο αν ακολουθούσες την 1η επιλογή, αλλά γνωρίζοντας ότι δεν έχεις να αγχωθείς για κάτι. Το εθνικό νόμισμα της Ταϊλάνδης είναι τα baht, όπου τα 40 ισοδυναμούν με 1 ευρώ. Οπότε καταλαβαίνεις ότι υπάρχει ένα προτέρημα στο θέμα των χρημάτων.

Φυσικά, τα ταξίδια, οργανώνονται πάντα με βάση το προσωπικό στυλ του ταξιδιώτη, επομένως είναι φυσικό η εμπειρία του καθένα να είναι ξεχωριστή.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός: Τα πάντα για την Ταϊλάνδη, Ευτύχης Μπλέτσας, διαθέσιμο εδώ


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Λατίνα
Σοφία Λατίνα
Γεννήθηκε το 2003 στην Αθήνα και σπουδάζει Αγγλική Φιλολογία στο ΕΚΠΑ. Εκτός από το αντικείμενο των σπουδών της, αγαπάει πολύ τα ταξίδια, τις ξένες γλώσσες και την αρθρογραφία. Θέλει να ασχοληθεί στο μέλλον με τη μετάφραση.