22 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜικρά Καθημερινά5 χαρακτήρες της ελληνικής τηλεόρασης που άφησαν εποχή

5 χαρακτήρες της ελληνικής τηλεόρασης που άφησαν εποχή


Της Σπυριδούλας Βλάχα, 

Η ελληνική τηλεόραση έχει παρουσιάσει μια ποικιλία τηλεοπτικών σειρών, οι οποίες άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους, είτε λόγω των σημαντικών κοινωνικών μηνυμάτων τα οποία περνάνε είτε λόγω του κωμικού χαρακτήρα τους, προκαλώντας άφθονο γέλιο. Οι δεύτερες, ειδικά, προβάλλονται ξανά και ξανά ανά τα χρόνια, λόγω της αγάπης που τους έδειξε το τηλεοπτικό κοινό, κάτι που πλέον τις καθιστά «εμβλήματα» της ελληνικής τηλεόρασης. Φυσικά, οι σειρές αυτές δεν θα ήταν οι ίδιες χωρίς τους μοναδικούς τους χαρακτήρες, οι οποίοι έχουν μείνει ανεξίτηλοι στη μνήμη μας. Ας θυμηθούμε, λοιπόν, κάποιους από αυτούς:

1.Ζουμπουλία Αμπατζίδου, «Στο Παρά 5»

Ένας από τους ρόλους που έχουν αφήσει η εποχή είναι εκείνος της Ζουμπουλίας Αμπατζίδου, από τη γνωστή σε όλους μας σειρά Στο Παρά 5. Η Ζουμπουλία, μία γυναίκα του χωριού, η οποία βρέθηκε κατά λάθος μπλεγμένη σε μια ιστορία επίλυσης ενός εγκλήματος, μας προκάλεσε ιδιαίτερο γέλιο, τόσο λόγω των στυλιστικών της επιλογών όσο και για τις υπέροχες ατάκες της. Όταν λέμε το όνομά της, ένα πράγμα μας έρχεται στο μυαλό και αυτό δεν είναι άλλο από το χαρακτηριστικό «Ιιιι», αποτελώντας το σήμα κατατεθέν της. Αν και συνδυάζει τα ρούχα της «σταυρωτά», αν και έχει απορία για το τι είναι το «δυσανεξίαστο μαρούλι» και αν και μισεί τον «Δράκουλα», το τηλεοπτικό κοινό την αγαπά ιδιαιτέρως. Άλλωστε, πώς μπορούμε να ξεχάσουμε το ιστορικό ‘‘Elisadeth, howboyoubo’’ και το alter-ego της, τη Μελίνα, που ξελόγιασε τον παππού Χαράλαμπο;

Πηγή Εικόνας: megatv.com

2. Ντάλια Χατζηαλεξάνδρου, «Στο Παρά 5»

«Μωβ», «μπλε», «πράσινα» και «κίτρινα» είναι οι λέξεις που χρησιμοποιεί η αγαπημένη μας πλούσια ηρωίδα, για να αναφερθεί στα χρήματα. Η Ντάλια έμεινε στις καρδιές μας για τη σχέση της που είχε με τα χρήματα, για τις αφελείς ερωτήσεις της και για την αθώα ψυχή της. Και φυσικά, για την αγαπημένη της σειρά Τα δάκρυα της Κονσουέλας και τη μισητή της Πεπίτα. Βέβαια, η ερώτηση που τη σημάδεψε ανεξίτηλα είναι γεωγραφικού περιεχομένου και αφορά το αν τα Πατήσια είναι πολλά!

Πηγή Εικόνας: europost.gr

3. Μάκης Κοτσάμπασης, «Ευτυχισμένοι Μαζί»

Αν κάποιος ήρωας μπορεί να περιγραφεί με μία ατάκα, αυτός δεν είναι άλλος από τον Μάκη Κοτσάμπαση και το «Φώτη, πιάσε μια μπύρα». Ο Μάκης, ο γνωστός μηχανικός που δεν ήταν ποτέ στο συνεργείο του, από τη σειρά Ευτυχισμένοι Μαζί, μας εντυπωσίαζε συχνά με την όχι και τόση εξυπνάδα του. Οι συνεχείς τσακωμοί του με τη «γατούλα», η ακλόνητη πεποίθησή του ότι είδε εξωγήινους και το εξοχικό του στη Νέα Ζίχνη Σερρών, τον έβαλαν στην καρδιά μας.

Πηγή Εικόνας: happytv.gr

4. Χοσέ, «Σαββατογεννημένες»

Επώνυμο δεν γνωρίζουμε και αν έχει αναφερθεί σίγουρα θα είναι μία μακροσκελής φράση στα ισπανικά. Ο Χοσέ είναι ο αγαπημένος μας Ουρουγουανός που δούλευε στο μαγαζί της «σενιόρας Σούλας» στο Μοναστηράκι. Η αλήθεια είναι πως οι ατάκες του είναι τόσες πολλές, που ένα ολόκληρο άρθρο δεν φτάνει για εκείνον. Η «Νίκη της Μοθράκης», όπως την ονόμαζε, μαζί με τις Καρυάτιδες που «έχουν το ταβάνι στο κεφάλι» είναι κάποια από τα πράγματα στο μαγαζί που βαριόταν να ξεσκονίσει, καθώς ήταν κουρασμένος από το «νυχτεριδινό» στο οποίο εργαζόταν. Φυσικά, αν και μισούσε την Ελλάδα, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τον ενθουσιασμό του, όταν τον κάλεσαν να παρουσιαστεί στον στρατό, ο οποίος, όμως, γρήγορα εξαφανίστηκε, γιατί τον κουρέψανε.

Πηγή Εικόνας: alter-info.gr

5. Λάζαρος, «Είσαι το ταίρι μου»

Αν ένας χαρακτήρας έμεινε «χαραγμένος» στη μνήμη μας από τη σειρά Είσαι το ταίρι μου, αυτός δεν είναι άλλος από τον Λάζαρο, τον συγκάτοικο του Γρηγόρη με την κόκκινη μοϊκάνα. Αγαπημένος του σε αυτόν τον κόσμο; Ο Μήτσος το ιγκουάνα του, με το οποίο διεξήγαγαν «συζητήσεις» ωρών. Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του και τα περίεργα ενδιαφέροντά του τον κατέστησαν αξιαγάπητο για το ελληνικό κοινό, όπως, φυσικά, και η εξυπνάδα του, αφού αποκάλυψε πρώτος το μυστικό της Στέλλας-Βίκυς.

Οι χαρακτήρες αυτοί άφησαν εποχή μέσα από τις ξεκαρδιστικές ατάκες τους και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους. Ο καθένας για τον δικό του λόγο έμεινε στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, προκαλώντας γέλιο ακόμη και σήμερα. Ωστόσο, όλοι τους έχουν κάτι κοινό: Δείχνουν πως ο καθένας είναι διαφορετικός και ακόμα και αν αυτή η μοναδικότητα συχνά χαρακτηρίζεται ως κάτι αρνητικό, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι!


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Αξέχαστοι χαρακτήρες της ελληνικής TV  που έχουν αφήσει «εποχή», wordlyhub.com, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σπυριδούλα Βλάχα
Σπυριδούλα Βλάχα
Γεννήθηκε το 2001 και σπουδάζει στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αγαπά τα βιβλία, την μουσική και στον ελεύθερο χρόνο της παίζει κιθάρα. Έχει ιδιαίτερη αγάπη για τα ζώα και την φύση. Ονειρεύεται να ταξιδέψει σε όσες περισσότερες γωνιές του πλανήτη και να συμμετάσχει σε οργανισμούς προστασίας ζώων.