14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Νάνσυ Ρίγκαν

Fe-Memorance: Νάνσυ Ρίγκαν


Του Ραφαήλ Νικόλαου Μπελενιώτη, 

Η Νάνσυ Ρίγκαν γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου 1921 στη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας της ήταν ένας ενεργός και ικανός πωλητής αυτοκινήτων και η μητέρα της ηθοποιός.

Αρκετά χρόνια πριν την εμφάνισή της στην πολιτική σκηνής της Αμερικής, η Νάνσυ Ρίγκαν μετακόμισε από τη Νέα Υόρκη στην Καλιφόρνια, προκειμένου να υπογράψει ένα συμβόλαιο με μια μεγάλη εταιρεία της εποχής. Εκείνη την εποχή, το 1950, θα γνωρίσει τον Ρόναλντ Ρίγκαν, πρόεδρο του σωματείου ηθοποιών, ο οποίος μόλις είχε χωρίσει. Θα παντρευτούν το 1952 μακριά από τα πολλά μάτια της δημοσιότητας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάνουν και το πρώτο τους παιδί.

Πηγή εικόνας: protothema.com

Η Νάνσυ έπαιξε μια σειρά από πολύ ωραίους ρόλους. Οι πρώτοι ρόλοι της ήταν στις ταινίες The Doctor and the Girl, με τον Γκλεν Φορντ, και East Side, West Side, με την Μπάρμπαρα Στάνγουικ, το 1949. Αργότερα, θα λάβει περισσότερους ρόλους, όπως αυτόν στην ταινία Shadow of the Wall, αλλά και τον ρόλο στο The Next Voice You Hear.

Ως πρώτη κυρία των ΗΠΑ, όταν ο Ρόναλντ Ρίγκαν έγινε πρόεδρος, επικρίθηκε, ότι ήταν ιδιαιτέρως άτεγκτη και πως ασκούσε μεγάλη επιρροή στον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ήταν συνεχώς στο πλευρό του στις δύσκολες στιγμές, τις πολιτικές κρίσεις και τις κρίσιμες εκείνες αποφάσεις, που καθόρισαν τις πολιτικές της περιόδου.

Η Νάνσυ Ρίγκαν πέθανε, σαν σήμερα, στις 6 Μαρτίου 2016, σε ηλικία 94 ετών.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Είναι φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με κατεύθυνση στην νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία.