17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜικρά ΚαθημερινάΦεστιβάλ Κέλτικης Μουσικής: Ταξιδεύοντας με τις «γοητευτικές» μελωδίες της Βορειοδυτικής Ευρώπης

Φεστιβάλ Κέλτικης Μουσικής: Ταξιδεύοντας με τις «γοητευτικές» μελωδίες της Βορειοδυτικής Ευρώπης


Της Μαριαλένας Κουντούρη,

Το Φεστιβάλ Κέλτικης Μουσικής θα διεξαχθεί στις 8-10 Δεκεμβρίου στην περιοχή του Μοσχάτου. Είναι μία «γιορτή», θα έλεγε κανείς, η οποία έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που αγαπούν αυτό το είδος μουσικής. Για τον λόγο αυτό, φέτος θα λάβει χώρα για 6η χρονιά, επιδιώκοντας να μας ταξιδέψει σε ιρλανδικούς και σκωτσέζικους ρυθμούς!

Οι διοργανωτές αυτού του Φεστιβάλ, έχοντας στο πλάι τους μουσικούς που αντιπροσωπεύουν την Κέλτικη κουλτούρα, θα μας χαρίσουν ένα αξέχαστο τριήμερο. Όλες οι ημέρες της γιορτής, θα φιλοξενήσουν καλλιτέχνες, τόσο γνωστούς όσο και λιγότερο δημοφιλείς, όπως η Muireann Nic Amhlaoibh, νικήτρια των βραβείων “Best Folk Singer” και “Best Traditional Folk Track”, συμμετέχοντας με το άλμπουμ της: “Roisin ReImagined” στο Φεστιβάλ Κέλτικης Μουσικής το 2022. Η Muireann θα εμφανιστεί στην σκηνή με τον Donal O’Connor, παραγωγό του άλμπουμ της και ιδιαίτερα φημισμένο για το ταλέντο του στο βιολί.

Πηγή Εικόνας: facebook.com/Athens Celtic Music Festival

Σαφώς, υπάρχουν και στην Ελλάδα συγκροτήματα και καλλιτέχνες, οι οποίοι λατρεύουν τη φολκ-κέλτικη μουσική και επιλέγουν το ρεπερτόριό τους βάσει αυτής της μουσικής. Μερικά παραδείγματα τέτοιων συγκροτημάτων είναι οι Iernis, Noriana, Solastas και Plump από την Αθήνα και οι Tir Fada από τη Θεσσαλονίκη. Η εμφάνιση «έκπληξη» θα γίνει από τη χορωδία “Curfa Gaelic Nordic Choir”, η οποία θα μας μεταδώσει την κέλτικη μελωδία με μαέστρο την εθνομουσικολόγο Λαμπρινή Γιώτη.

Το Φεστιβάλ Κέλτικης Μουσικής, επιδιώκει να «ενώσει» τον κόσμο και να τον «μεταφέρει» σε ένα «τριήμερο ταξίδι» στη βορειοδυτική Ευρώπη. Αποτελεί μία γιορτή «μύησης» στην κέλτικη κουλτούρα, η οποία θα μας κάνει να κατανοήσουμε καλύτερα τον μουσικό τρόπο σκέψης αυτών των λαών.

Τέλος, είναι μία καλή ευκαιρία για εμάς να έρθουμε σε επαφή με ένα τόσο διαφορετικό είδος μουσικής και να γνωρίσουμε μία παράδοση πολλών ετών, η οποία μάλιστα εξακολουθεί να υφίσταται και να κυριαρχεί σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί ένα χαλαρωτικό είδος μουσικής, που είμαι σίγουρη πως θα αγαπήσουν πολλοί μετά το Φεστιβάλ!


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • 6ο Φεστιβάλ Κέλτικης Μουσικής Αθηνών, syrostoday.gr, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαριαλένα Κουντούρη, Β' Αρχισυντάκτρια Κοινωνικών Θεμάτων
Μαριαλένα Κουντούρη, Β' Αρχισυντάκτρια Κοινωνικών Θεμάτων
Κατάγεται από την Νεάπολη Λακωνίας. Είναι γεννημένη το 2003 και σήμερα φοιτά στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα ενδιαφέροντά της είναι η μουσική και σαφώς η ανάγνωση βιβλίων, η οποία αποτελεί τη βάση του αντικειμένου σπουδών της. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. Ακόμη, ασχολείται με τον αθλητισμό και απολαμβάνει ιδιαίτερα την ύπαιθρο και τους περιπάτους στη φύση.