17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΓίνε ΜέλοςΠολιτιστικά θέματα - Γίνε Μέλος!

Πολιτιστικά θέματα – Γίνε Μέλος!


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ – ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ!

Επιθυμώντας την ανάδειξη της αξίας και της σημασίας της τέχνης, το OffLine Post δημιούργησε πριν από ακριβώς ένα χρόνο το Τμήμα Πολιτισμού, αποτελούμενο εξ ολοκλήρου από κείμενα σχετιζόμενα με κάθε μορφή τέχνης. Δημοσιεύοντας μια σειρά άρθρων με cine-κριτικές, θεατρικές παραστάσεις, μουσική, αναλύσεις εικαστικών δημιουργημάτων, γράφοντας για σειρές, που κινούν το ενδιαφέρον, επιχειρήσαμε να μετουσιώσουμε τις μορφές ψυχαγωγίας σε κείμενα, που έφεραν ένα νέο κοινό κοντά μας, με την ίδια αγάπη για τις τέχνες.

Ο πολιτισμός με την τέχνη είναι κατά λογική αναγκαιότητα συναφή αντικείμενα, καθώς αλληλεπιδρούν και εμπλουτίζουν το ένα το άλλο. Η παρακαταθήκη του εκάστοτε πολιτισμού βασίζεται στην ανάπτυξη των τεχνών της κάθε εποχής, ενώ, αντίστροφα, οι τέχνες χτίζουν τον πολιτισμό του κάθε τόπου, υλικό και άυλο.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας, οι παραδοσιακές επτά τέχνες, που όλοι γνωρίζουν, εξελίσσονται, λαμβάνουν νέες μορφές και εμπλουτίζονται με τις ψηφιακές δυνατότητες, αλλά και με εντελώς νέες πρωτοβουλίες που μας συστήνουν νεοφυείς τρόπους έκφρασης του καλλιτεχνικού μηνύματος. Ακόμη και στις περιόδους απομόνωσης, που όλοι περάσαμε, λόγω των υγειονομικών δεδομένων, ο Πολιτισμός βρέθηκε δίπλα στον καθένα μας, σε όλες του τις εκφάνσεις, κάνοντας τον χρόνο με τον εαυτό μας πιο ποιοτικό.

Στο ξεκίνημα, λοιπόν, αυτού του δεύτερου χρόνου λειτουργίας του τμήματος και σε συνάρτηση με τις ολοένα διευρυνόμενες συνεργασίες της ομάδας μας με εγνωσμένης αξίας εκδοτικούς οίκους, αλλά και διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο των τεχνών -στο πλαίσιο βιβλιοκριτικών και συνεντεύξεων αντίστοιχα-, αναζητούμε περισσότερα άτομα που να αγαπούν τις τέχνες και να θέλουν να γίνουν μέλη αυτής της ομάδας, να εμπλουτίσουν την εμπειρία τους στη συγγραφή και να μοιραστούν τις σκέψεις τους για τα ζητήματα του Πολιτισμού. 

Γι’ αυτό, αν είστε λάτρεις της λογοτεχνίας ή της ποίησης, αν ασχολείστε ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με τη μουσική και το θέατρο, αν η αγαπημένη σας έξοδος περιλαμβάνει κάποιου είδους θέαμα, αν περνάτε ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σας, επεξεργαζόμενοι φωτογραφίες, βίντεο και κάνοντας μοντάζ, αν ο ρυθμός και ο χορός «κυλάει στις φλέβες σας» κι αν επιθυμείτε να εκφράσετε την αγάπη σας για όλα τα παραπάνω ερεθίσματα, που κάπως υποσυνείδητα και μαγικά σας έχουν διαμορφώσει ως ανθρώπους, τώρα σας δίνουμε την ευκαιρία, να το πράξετε!

Η εθελοντική σας συνεισφορά αποτιμάται σε δύο άρθρα τον μήνα, ενώ μετά την παρέλευση έξι μηνών και τη συμπλήρωση των προαπαιτούμενων κειμένων, σάς παρέχεται βεβαίωση εθελοντικής εργασίας.

Αν θέλετε να στελεχώσετε το συγκεκριμένο τμήμα και να αρθρογραφείτε πάνω σε Πολιτιστικά Θέματα, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω αίτηση κι εμείς θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατό μαζί σας!

Σας περιμένουμε!

Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn etc.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συνεργαστείτε με το OffLine Post μέσα από άλλες θέσεις, μπορείτε να κάνετε αίτηση πατώντας εδώ.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ