20.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Έλεν Μπράουν

Fe-Memorance: Έλεν Μπράουν


Της Νικολέττας Ανδρεοπούλου, 

H Έλεν Μπράουν ήταν αμερικανίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας, που έμεινε στην ιστορία για το ρόλο της ως αρχισυντάκτης στο περιοδικό Cosmopolitan, αλλά και τον τρόπο που άλλαξε μία ολόκληρη γενιά των μίντια ως προς σεξουαλική ανεξαρτησία.

Η Έλεν ήταν μiα ζωηρή προσωπικότητα, που ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τέξας και ξεκίνησε την καριέρα της πρώτα σε διαφημιστικές εταιρείες, τη Foote, Cone & Belding και την Kenyon & Eckhardt. Το ταλέντο της και η προσωπικότητά της, τής χάρισαν πολύ σύντομα μια μεγάλη επαγγελματική εξέλιξη. Αφού σταμάτησε από τον κλάδο της διαφήμισης, εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο Sex and the Single Girl, που έγινε αμέσως best seller. Οι συμβουλές στη νέα γενιά γυναικών για αυτονομία, απενοχοποίηση και επιτυχία και η παρουσίαση των θετικών στοιχείων μιας εργένικης ζωής την έφτασαν στην κορυφή. Το δεύτερο βιβλίο της Sex and the Office σχετιζόταν με τα ίδια θέματα και αποτέλεσε και αυτό ένα σκαλοπάτι της επιτυχίας της.

Πηγή εικόνας: https://www.latimes.com/opinion/la-xpm-2012-aug-16-la-oe-daum-gurley-brown-seventeen-magazine-20120816-story.html

Το 1956, η Μπράουν έγινε αρχισυντάκτης του περιοδικού Cosmopolitan. Αντλώντας ιδέες που γρήγορα επαναπροσδιόρισε το Cosmopolitan σε ένα καταπληκτικό, αισιόδοξο περιοδικό, που απευθύνεται σε νεαρές γυναίκες, ανύπαντρες ή παντρεμένες, αποτελούσαν το κοινό του Sex and the Single Girl. Το περιοδικό έγινε ένα από τα πιο τολμηρά μίντια, αποτέλεσε ένα ρεύμα που κορυφώθηκε με μια πολύ επιτυχημένη πτυχή για το νεανικό τρόπο ζωής. Τα κέρδη και η δημοτικότητα του περιοδικού αυξήθηκαν κατακόρυφα και βρέθηκε στη κορυφή των γυναικείων προτιμήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της Μπράουν που έληξε το 1997.

Η σπουδαία αυτή γυναίκα κατέληξε στις 13 Αυγούστου του 2013. Η Μπράουν ήταν μια πρωτοπόρος συγγραφέας και συντάκτης, που άλλαξε τη βιομηχανία των μέσων και αποτέλεσε πρότυπο για εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νικολέττα Ανδρεοπούλου
Νικολέττα Ανδρεοπούλου
Γεννημένη στη Κεφαλονιά το 2000, απ’ όπου και κατάγεται, είναι τριτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας, Mέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση Δημόσιες Σχέσεις και Μάρκετινγκ. Από μικρή ηλικία ασχολείται με το χορό και τη γυμναστική, ενώ μεγάλη της αγάπη είναι τα ταξίδια. Είναι πολύ δημιουργική και λατρεύει την ενασχόληση με τις τέχνες και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μελλοντικός στόχος της είναι να εξελιχθεί όσο περισσότερο μπορεί στον χώρο της επικοινωνίας και των μέσων.