16.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Κάρμεν Μπελέν Ρίτσαρντσον

Fe-Memorance: Κάρμεν Μπελέν Ρίτσαρντσον


Της Άννας Τσεκάνι, 

Η Κάρμεν Μπελέν Ρίτσαρντσον ήταν διάσημη ηθοποιός και κωμικός και η πρώτη έγχρωμη ηθοποιός, η οποία συμμετείχε σε τηλεοπτικές παραγωγές στο Πουέρτο Ρίκο.

Η Κάρμεν Μπελέν Ρίτσαρντσον (Carmen Belen Richardson) γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1930, στο Πουέρτο Ρίκο. Από νεαρή ηλικία οι γονείς της Κάρμεν είχαν διακρίνει το ταλέντο της στην υποκριτική, με αποτέλεσμα να την προτρέψουν σε ηλικία 9 ετών να πάει σε μια οντισιόν για μια ραδιοφωνική σαπουνόπερα, όπου και την προσέλαβαν. Εκεί, η ίδια είχε την πρώτη της επαφή με το χώρο του θεάματος.

Η Κάρμεν παρακολούθησε το σχολείο της Σαντούρτσε, στο οποίο και είχε ενεργό συμμετοχή σε κάθε σχολική παράσταση. Για καλή της τύχη, μάλιστα, σε μια σχολική εκδήλωση, την ερμηνεία της παρακολούθησε ο Χουάν Ραμόν Χιμένεθ, ο οποίος, εντυπωσιασμένος με το ταλέντο της, προσφέρθηκε να της πληρώσει τα δίδακτρα του Πανεπιστημίου Ρίτσαρντσον, στο οποίο αργότερα σπούδασε Δραματικές Τέχνες.

Η Κάρμεν αποφοίτησε από την σχολή το 1954 και αμέσως, συμμετείχε σε μια τηλεοπτική παραγωγή και έγινε η πρώτη μαύρη ηθοποιός στο Πουέρτο Ρίκο. Αργότερα, συμμετείχε και σε άλλες παραγωγές, χτίζοντας μια λαμπρή καριέρα.

Πηγή εικόνας: https://alchetron.com/Carmen-Belén-Richardson#carmen-beln-richardson-96b839ca-a7b5-47b7-8a2c-bbefa0aff7e-resize-750.jpeg

Η Κάρμεν πέρα από τις τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες συμμετείχε στο Πουέρτο Ρίκο, έλαβε μέρος και σε μεξικανικές σαπουνόπερες του σκηνοθέτη Valentin Pimpstein.

Το 1985, ωστόσο, επέστρεψε στο Πουέρτο Ρίκο, συνεχίζοντας την καριέρα της μέσα από τη συμμετοχή της σε τοπικές θεατρικές παραγωγές.

Μάλιστα, το 1989 το φεστιβάλ τέχνης «EL Cemi» στο Πουέρτο Ρίκο ήταν όλο αφιερωμένο στην ίδια και στο οποίο, μάλιστα, της απονεμήθηκε και το βραβείο Carlos Busquets ως μια ένδειξη αναγνώρισης του έργου ψυχαγωγίας που είχε προσφέρει 40 χρόνια στον κόσμο.

Η  Κάρμεν Μπελέν Ρίτσαρντσον πέθανε στις 9 Αυγούστου του 2012 σε ηλικία 81 ετών. Η ίδια μερικά χρόνια νωρίτερα είχε αποφασίσει να αποσυρθεί από τον χώρο του θεάματος, ύστερα από τη διάγνωση πως έχει ινομυαλγία.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Άννα Τσεκάνι
Άννα Τσεκάνι
Είναι γεννημένη το 2000 στην Αθήνα. Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Το πάθος της είναι το αντικείμενο της ψυχολογίας με το οποίο, ωστόσο, ασχολείται προς το παρόν ερασιτεχνικά. Οι ξένες γλώσσες και τα βιβλία καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου της χρόνου, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνει μέρος στον ρητορικό όμιλο της σχολής της, σε συνέδρια και ημερίδες σχετικά με την διπλωματία και τις Διεθνείς Σχέσεις.