21.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Μπρέντα Τζόυς

Fe-Memorance: Μπρέντα Τζόυς


Της Νικολέττας Ανδρεοπούλου, 

H Μπρέντα Τζόυς αποτέλεσε μία σπουδαία Αμερικανίδα ηθοποιός που έγινε γνωστή κυρίως από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία Tarzan and the Amazons.

Η Μπρέντα γεννήθηκε το 1917 στο Μιζούρι με το πραγματικό της όνομα Μπέτυ Λεάμπο, πέρασε όμορφα παιδικά χρόνια μεγαλώνοντας στο Λος Άντζελες. Ήταν ένα όμορφο, ξανθό κορίτσι που ότι στόχευε το πετύχαινε. Κέρδισε υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, αλλά έξι μήνες μετά φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, καθώς θεώρησε ότι εκεί ταιριάζει περισσότερο. Στα νεανικά της χρόνια εργάστηκε ως μοντέλο, προκειμένου να πληρώνει τα δίδακτρα του κολλεγίου, ενώ μάλιστα συμμετείχε σε διάφορες φωτογραφίσεις για περιοδικά και διαφημιστικά σποτ.

Ύστερα από μία σημαντική φωτογράφιση μόδας, η Τζόυς κατάφερε να υπογράψει συμβόλαιο με την 20th Century Fox, που το 1939 της απέμεινε το τίτλο “The Star of Tomorrow”. Το κινηματογραφικό ντεμπούτο της άρχισε με τη συμμετοχή της στην ταινία The Rain Came, η οποία κέρδισε και Όσκαρ καλύτερων εφέ. Η πρώτη της εμφάνιση ως ηθοποιός απέσπασε σημαντικές κριτικές. Ακολούθησαν ρόλοι στην ταινία Little Old New York, αλλά και στην παραγωγή Technicolor for Maryland, όπου κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο, ως η κόρη ενός ιδιοκτήτη φάρμας που ερωτεύτηκε έναν ιππέα.

Πηγή εικόνων: https://www.nytimes.com/2009/07/23/arts/23joyce.html

Εμφανίστηκε σε πολλές B-Μovies της εποχής, όπως το The Postman Didn’t Ring και το Little Tokyo. Στη συνέχεια έκανε μία μικρή διακοπή κατά τον γάμο της με τον Owen Ward και μετά τη γέννηση του πρώτου από τα τρία της παιδιά. Δεν είχε καμία εμφάνιση στην μεγάλη οθόνη μέχρι το ρόλο της ως Τζέιν που την στιγμάτισε.

Η Τζόυς έπαιξε την Τζέιν σε πέντε ταινίες και ήταν ή μόνη ηθοποιός στην εποχή του ήχου που έπαιξε με δύο διαφορετικούς Ταρζάν. Πρωταγωνίστησε μαζί με τον Τζόνι Γουέσμούλερ σε τέσσερις ταινίες, ενώ έπειτα έκανε την τελευταία της εμφάνιση ως Τζέιν με τον Λεξ Μπάρκερ. Μετά τις τρομερές της εμφανίσεις ταυτίστηκε για πολλά χρόνια με το ρόλο της Τζέιν.

Μετά από πολλά χρόνια καριέρας, η Τζόυς αποσύρθηκε και τα τελευταία χρόνια της ζωής της εργάστηκε στο τμήμα μεταναστών στην Ουάσιγκτον. Απεβίωσε σε ηλικία 92 χρόνων στις 4 Ιουλίου το 2009 από πνευμονία.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νικολέττα Ανδρεοπούλου
Νικολέττα Ανδρεοπούλου
Γεννημένη στη Κεφαλονιά το 2000, απ’ όπου και κατάγεται, είναι τριτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας, Mέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση Δημόσιες Σχέσεις και Μάρκετινγκ. Από μικρή ηλικία ασχολείται με το χορό και τη γυμναστική, ενώ μεγάλη της αγάπη είναι τα ταξίδια. Είναι πολύ δημιουργική και λατρεύει την ενασχόληση με τις τέχνες και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μελλοντικός στόχος της είναι να εξελιχθεί όσο περισσότερο μπορεί στον χώρο της επικοινωνίας και των μέσων.