13.7 C
Athens
Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021
Αρχική #Cocooning_Time Rocket League: Το παιχνίδι της καραντίνας

Rocket League: Το παιχνίδι της καραντίνας


Του Θάνου Κουλουβάκη,

Εν μέσω καραντίνας, αναμφίβολα πολλά είναι αυτά που έχουν αλλάξει στην καθημερινότητά μας. Οι ανησυχίες είναι διαφορετικές σε σχέση με αυτές που είχαμε μόλις έναν χρόνο πριν. Επίσης, οι δραστηριότητες που κάνουμε είναι εξίσου διαφορετικές σε έναν βαθμό -διότι περνάμε εκ των πραγμάτων περισσότερες ώρες στο σπίτι. Υπάρχουν, εν τούτοις, ορισμένες δραστηριότητες οι οποίες δεν έχουν κοπεί· αντιθέτως περνάμε περισσότερο χρόνο με αυτές και τις απολαμβάνουμε. Μία από αυτές τις δραστηριότητες για εμένα είναι το gaming.

Θα μπορούσα σίγουρα να γράψω ένα εκτενές κείμενο σχετικά με αυτό το θέμα, ωστόσο θεωρώ ότι είναι ωφέλιμο να αναφερθώ συγκεκριμένα στο παιχνίδι που μου έκανε παρέα από την πρώτη καραντίνα και εξακολουθεί να βρίσκεται «δίπλα μου» και σε αυτή. Γιατί, για να είμαι ειλικρινής, ο πιστός μου αυτός φίλος με βοήθησε να περάσω ευχάριστα αρκετές ώρες εν μέσω lockdown.

Αυτός ο συνοδοιπόρος, λοιπόν, είναι το Rocket League, ένα παιχνίδι διαθέσιμο τόσο σε υπολογιστές όσο και στις περισσότερες πλατφόρμες παιχνιδιών, το οποίο κυκλοφόρησε το 2015. Το gameplay είναι απλό· για να το θέσω συνοπτικά, διαθέτεις ένα αμαξάκι το οποίο βρίσκεται μέσα σε ένα γήπεδο και ο σκοπός σου είναι να βάλεις γκολ στο τέρμα του αντιπάλου -ή των αντιπάλων. Και θα μου πείτε, «μα καλά, γι’ αυτό το παιχνίδι κάνεις έτσι;» και θα σας δικαιολογήσω σε ένα βαθμό. Γιατί αν και ακούγεται κάπως παιδικό, σας πληροφορώ ότι το εν λόγω παιχνίδι μπορεί να γίνει άκρως εθιστικό.

Κι έπειτα μπορεί να αναρωτηθείτε, «μα καλά, αφιέρωσε ένα ολόκληρο άρθρο, για να μας πει για ένα βιντεοπαιχνίδι;» και πάλι θα σας δικαιολογήσω. Γι’ αυτό πρέπει να αναφέρω ότι για κάποιους και κάποιες από εμάς το εκάστοτε βιντεοπαιχνίδι -όχι μονάχα το συγκεκριμένο, που ταιριάζει στα δικά μου γούστα- δεν είναι απλώς ένας τρόπος, για να σκοτώνουμε τον χρόνο μας. Είναι ένα μέσο επικοινωνίας με φίλους και φίλες, ένα ευχάριστο διάλειμμα από τη δουλειά ή το διάβασμα, ένας τρόπος διασκέδασης εν γένει.

Εν μέσω καραντίνας, λοιπόν, όταν οι ώρες είναι μεγάλες και δεν περνούν ή όταν το μυαλό χρειάζεται επειγόντως να ξεφύγει από τις υποχρεώσεις και τις σκοτούρες, ένας πολύ καλός τρόπος να συμβεί αυτό είναι μέσω του gaming. Το Rocket League και το εκάστοτε παιχνίδι αποτελεί έναν αρκετά όμορφο τρόπο, για να απελευθερώσουμε τη σκέψη μας.

Σαφώς, δεν είναι ο μοναδικός. Η λογοτεχνία, η μουσική, οι ταινίες, οι σειρές, οι όμορφες συζητήσεις είναι μερικοί ακόμα τρόποι. Το ότι λατρεύουμε ένα παιχνίδι δεν σημαίνει πως δεν αγαπάμε άλλες πτυχές της ζωής μας και άλλες όμορφες δραστηριότητες· και το αναφέρω αυτό, για να πάψει να διαιωνίζεται η άποψη ότι οι gamers ασχολούνται διαρκώς μονάχα με τα παιχνίδια τους.

Για να μην μακρηγορώ, στις καραντίνες υπάρχουν τρόποι, να ερχόμαστε κοντά· τρόποι ευρηματικοί, που ενδεχομένως δεν είχαμε αντιληφθεί τη δύναμή τους και το ποσό διασκεδαστικοί είναι, πριν μπούμε ακούσια σε αυτή την κατάσταση, που βιώνουμε. Συνεπώς, έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τα οφέλη τους.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

CJNG: Το καρτέλ που σπέρνει τον τρόμο στο Μεξικό

Της Ελπίδας Καλαμαράκη, Όλα ξεκίνησαν το 2009, όταν οι αρχές του Μεξικού ανακάλυψαν μέσα σε ένα φορτηγάκι τα πτώματα 3 ανδρών, συνοδευόμενα από ένα γραπτό...

Γραφολογία: Επιστήμη εξιχνίασης εγκλημάτων;

Της Μαρίας - Ειρήνης Τζαμάκου, Η γραφή πέρα από τον βασικό της σκοπό, ο οποίος είναι η επικοινωνία, επιτελεί και έναν πολύ σημαντικό ρόλο στον...

Γιατί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παγιδεύτηκε με τον εκλογικό νόμο για τους Έλληνες του εξωτερικού;

Της Ειρήνης Κοτρούτσου,  Το χρονικό μιας ακόμα κωλοτούμπας… Αναδρομή στο 2019: ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αρνείται την ισοτιμία της ψήφου των αποδήμων, δημιουργεί πολιτική κόντρα και αναστάτωση...

3 reasons to look up to New Zealand and its Prime Minister 

By Marilia Platsa,  Jacinda Ardern assumed the office of New Zealand’s Prime Minister in 2017 at the age of 37, becoming the youngest person in...
Θάνος Κουλουβάκης
Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Αφοσιώθηκε από μικρή ηλικία στη λογοτεχνία – τόσο ως αναγνώστης όσο και ως δημιουργός. Στα εφηβικά του χρόνια ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την αρθρογραφία, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον χώρο των εκδόσεων και δύο βιβλία του έχουν εκδοθεί.