15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχική#Cocooning_TimeTeleparty: Το σινεμά της καραντίνας

Teleparty: Το σινεμά της καραντίνας


Της Ιωάννας Χατζηαντωνίου,

Με τα πανεπιστήμια κλειστά, πολλοί φοιτητές οδηγήθηκαν στην επιστροφή στο πατρικό, μεταξύ αυτών και εγώ. Συνήθως, η επιστροφή στην Θεσσαλονίκη σημαίνει, πέρα από το να περνάω πολύ χρόνο με την οικογένειά μου, την επανένωση με παλιούς φίλους, συμμαθητές και άτομα, που, όσο μακριά και αν σπουδάζουν ή δουλεύουν, πάντα είναι κοντά στην καρδιά μου.

Λόγω των τωρινών περιστάσεων, ωστόσο, αυτό είναι δύσκολο, ή μάλλον αδύνατο. Αν μη τι άλλο, το γεγονός ότι βίωνα την απόσταση με αγαπημένα άτομα και πριν την καραντίνα, με καθιστά λίγο πιο «προετοιμασμένη», πιο εξοικειωμένη με την χρήση των πλατφόρμων τηλεδιασκέψεων και των βιντεοκλήσεων. Παρόλα αυτά, δεν είναι μόνο οι συνομιλίες και οι βόλτες, που στερούμαστε, είναι και κάποιες άλλες συνήθειες: οι συναυλίες, το θέατρο, ο κινηματογράφος… Ειδικά ο τελευταίος κατατάσσεται πολύ ψηλά στην προσωπική μου λίστα με αγαπημένα πράγματα, γι’ αυτό και προσπάθησα να «προσαρμόσω» το θέλω μου στην κατάσταση.

Όταν ανακάλυψα πως ένα από τα αγαπημένα μου γαλλικά βιβλία έγινε ταινία στο Netflix (La vita davanti a se – Η ζωή μπροστά σου, τη συνιστώ ανεπιφύλακτα), δεν ήθελα να τη δω μόνη μου, είναι η αλήθεια. Γνωρίζοντας πως η ταινία θα ήταν πολύ συναισθηματική για τους γονείς μου, αλλά και για εμένα την ίδια, να τη δω μόνη, επιστράτευσα τις καλύτερές μου φίλες για υποστήριξη. Μετά από αρκετές αποτυχημένες βιντεοκλήσεις και αντίστροφες μετρήσεις του τύπου «3,2,1..», για να ξεκινήσουμε όλες την ίδια στιγμή την ταινία, άρχισα να απογοητεύομαι και να σκέφτομαι πως δύσκολα θα κατάφερνα να υλοποιήσω έναν «τηλε-κινηματογράφο».

Η ελπίδα, όμως, λένε πεθαίνει τελευταία. Σε μια τελευταία απόπειρα, λοιπόν, να επανέλθουμε νοητά στην κανονικότητα και την αναζήτηση ενός τρόπου να δούμε όλες μαζί την ίδια ταινία, πέσαμε πάνω στην εφαρμογή του Teleparty.

Το Teleparty (πρώην Netflix party) είναι μια εφαρμογή-επέκταση, η οποία σου επιτρέπει να παρακολουθήσεις μια ταινία ή σειρά του Netflix με άλλα άτομα. Ουσιαστικά, η εφαρμογή σού δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις ένα δωμάτιο με τα άτομα της επιλογής σου και να δείτε από κοινού μια ταινία από συγκεκριμένες διαδικτυακές ιστοσελίδες με ταινίες (Netflix, HBO, Hulu, Disney), χωρίς να ανησυχείτε για τον συγχρονισμό μεταξύ των συσκευών. Ένα δωμάτιο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 50 άτομα, αν το αντέχει ο server φυσικά… Παράλληλα, υπάρχει μια επίσης ιδιωτική συνομιλία στο πλάι, για να μπορείς να συζητάς κατά τη διάρκεια της ταινίας με τους συμμετέχοντες -ή, στην περίπτωση μου, να ενημερώνεις κάθε φορά που θες να σταματήσει την ταινία, για να ξαναγεμίσεις το μπολ με το ποπκόρν.

Πηγή: DownloadCrew

Το Teleparty είναι μια τρομερή διευκόλυνση για όλες τις παρέες, που, λόγω της καραντίνας, δεν μπορούν να βρεθούν για ένα Saturday movie night, πόσο μάλλον ένα «παλιό, παραδοσιακό» σινεμά. Ωστόσο, όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν ταινίες από άλλες ιστοσελίδες και πλατφόρμες (π.χ. Amazon Prime) ή θέλουν απλά να χαζέψουν ανά παρέες στο youtube, βρίσκονται εκ νέου σε ένα αδιέξοδο. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς μου για την κοινή παρακολούθηση μεταξύ πολλών συσκευών, ανακάλυψα το TwoSeven, το οποίο μπορεί να λύσει και αυτό το πρόβλημα. Δημιούργημα ενός ζευγαριού, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου, που βρισκόταν σε απόσταση, το TwoSeven είναι μια αντίστοιχου ύφους εφαρμογή, η οποία επιτρέπει και τις βιντεοκλήσεις, κατά τη διάρκεια της κοινής προβολής, ωστόσο με μια ελάχιστη υποστήριξη για το Netflix.

Μπορώ να πω πως τα πλάνα μου για αυτή την καραντίνα πλήθυναν κατά πολύ, όταν ανακάλυψα το Teleparty, καθώς μια αγαπημένη μου συνήθεια είναι εφικτή ανεξαρτήτως συνθηκών. Για τις παρέες που ανέκαθεν προτιμούσαν να βολεύονται σε έναν καναπέ το Σαββατόβραδό τους αγκαλιά με κάθε είδους snack και να παρακολουθούν non stop επεισόδια επί επεισοδίων ή ταινίες, το Teleparty φαίνεται ιδανικό. Στα δικά μου, πάντως, μάτια και με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, το Teleparty είναι η τέλεια λύση για μαραθώνιους Home Alone με την παρέα!


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ιωάννα Χατζηαντωνίου
Ιωάννα Χατζηαντωνίου
Γεννημένη στη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη το 1999, μετακόμισε στην πρωτεύουσα για σπουδές στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Όνειρο της είναι να αλλάξει κάτι μικρό στον κόσμο δίνοντας το παρόν όπου και όπως μπορεί. Κυνηγάει τα ταξίδια γιατί πιστεύει πως πρέπει να δεις τον κόσμο και μάλιστα με πολλά διαφορετικά μάτια. Λατρεύει την ποίηση, τα βιβλία και έχει πίστη στη δύναμη των λέξεων σε όποια γλώσσα και αν είναι αυτές, εξ ου και η εκμάθηση ξένων γλωσσών ως χόμπι.