18.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Κέιτλιν Κλαρκ

Fe-Memorance: Κέιτλιν Κλαρκ


Της Μαριτίνας Γκίνη, 

Η Κέιτλιν Κλαρκ ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 3 Μαΐου 1952 στο Πίτσμπουργκ ως Katherine Anne Clarke. Ήταν η μεγαλύτερη από τις πέντε συνολικά αδελφές της. Όταν ήταν δέκα ετών, μετακόμισε, μαζί με την οικογένειά της, στο Sewickley.

Το 1974, σε ηλικία 24 ετών, έλαβε το B.A. στις θεατρικές τέχνες από το Mount Holyoke College και τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1978, χάρη στην υποκριτική της δεινότητα, έλαβε το M.F.A. από τη Δραματική Σχολή του Γέιλ. Στο τελευταίο έτος φοίτησής της στο Γέιλ, αναμετρήθηκε με το Θέατρο Ρεπερτορίου του Γέιλ σε παραστάσεις, όπως «Οι Ιστορίες από τη Βιέννη», σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Τα πρώτα χρόνια της καριέρας της ασχολήθηκε, κυρίως, με το θέατρο, καθώς μόνο το 1985 εμφανίστηκε σε τρεις θεατρικές παραστάσεις στο Broadway. Έπειτα, εγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες, για να εργαστεί ως ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Έγινε ευρέως γνωστή από τους ρόλους της στην ταινία Dragonslayer ως Valerian και στο Crocodile Dundee ως Simone.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, διαπρέπει τόσο στο θέατρο όσο και τον κινηματογράφο, συμμετέχοντας σε θεατρικές παραγωγές, όπως η «Βασίλισσα και οι Επαναστάτες», το 1991, «Απροσδόκητη τρυφερότητα», το 1994, ενώ, το 1998, ενσαρκώνει τη Charlotte Cardoza στο μιούζικαλ «Τιτανικός» του Broadway, επικυρώνοντας, για άλλη μία φορά, το ταλέντο της. Ανάλογες είναι και οι επιτυχίες της στον κινηματογράφο, καθώς συμμετείχε σε ταινίες, όπως το Κόστος ζωής, το 1997, Μια θεραπεία για φίδια και πολλές ακόμα.

Το 2000 επιφύλασσε μια δυσάρεστη είδηση για την Κέιτλιν Κλαρκ, καθώς διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών. Παρά την κρίσιμη κατάσταση της υγείας της, επέστρεψε στο Πίτσμπουργκ, ώστε να διδάξει θέατρο στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ και στο Ωδείο Rauh του Μουσικού Θεάτρου. Επιθυμία της ήταν να κάνει και παραστάσεις στο θέατρο του Πίτσμπουργκ, γι’ αυτό και την ίδια χρονιά συμπράττει στην παράσταση «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» και στη συνέχεια στους «Αριστοκράτες».

Έφυγε, νικημένη από την ασθένειά της, στις 9 Σεπτεμβρίου 2004.


Μαριτίνα Γκίνη

Γεννήθηκε στα Μέγαρα το 1999. Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Λατρεύει τον εθελοντισμό, τα ταξίδια και τα βιβλία που μπορούν να την ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαριτίνα Γκίνη
Μαριτίνα Γκίνη
Γεννήθηκε στα Μέγαρα το 1999. Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Λατρεύει τον εθελοντισμό, τα ταξίδια και τα βιβλία που μπορούν να την ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή.