15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχική#Cocooning_TimeΚαραντίνα - Ευκαιρία να ξαναδείς μια αγαπημένη σου ταινία

Καραντίνα – Ευκαιρία να ξαναδείς μια αγαπημένη σου ταινία


Της Έλενας Γραψοπούλου,

Η καραντίνα φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της. Γι’ άλλους φάνηκε αιώνας και άλλοι βρήκαν επιτέλους την ευκαιρία να κάνουν χρήσιμα και δημιουργικά πράγματα στο σπίτι, που ως τώρα δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν. Και φυσικά είναι κι αυτοί που από την αρχή ήταν στην πρώτη γραμμή, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους βοηθώντας τους υπόλοιπους.

Εγώ, όμως, δεν είμαι εδώ για να μιλήσω για την πρωτόγνωρη κατάσταση που όλοι περάσαμε.

Το σίγουρο είναι πως, όσοι δεν ήταν (ελάχιστοι, δηλαδή) ως τώρα συνδρομητές στο Netflix, στην καραντίνα έγιναν!

Αυτή η διέξοδος ήταν και μένα απ’ τις αγαπημένες μου όσο έμεινα σπίτι.

Ναι, έκανα κι εγώ σενάρια στο μυαλό μου, πλάνα πως θα σκάψω τούνελ κάτω απ’ το σπίτι που θα με βγάλει κατευθείαν μέσα στο σούπερ μάρκετ για να πάρω τα απαραίτητα, χωρίς να με πάρει χαμπάρι κανείς. Έκανα κι εγώ σενάριο πώς θα βγω απ’ τη «φυλακή» που με έχουν κλείσει, για να καταλήξω κάπου στο Μεξικό πίνοντας μια δροσερή μαργαρίτα. Φυσικά και όλοι νιώσαμε για λίγο Professor μα και Zulema και δεν σας κρύβω πως θέλω πολύ να ξεκινήσω Ισπανικά!

Μα για να μπω στο ψητό, σ’ αυτό το #cocooning δεν θα μιλήσω για τις αγαπημένες μου σειρές, αν και θα ήθελα πολύ!

Θα μιλήσω για μία ταινία που αγαπώ πολύ και παρ’ όλο που την έχω δει άλλες πέντε φορές από το 2016 που βγήκε, ήταν και πάλι απ’ τις πρώτες που μου ήρθαν στο μυαλό μέσα στην καραντίνα! Φταίει μάλλον που πάντα θέλω ένα αισιόδοξο τέλος… σε όλα!

Το Me before you εκτός από μια ωραία ταινία, είναι και ένα πολύ αγαπημένο βιβλίο best seller της Jojo Moyes και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Η ρομαντική/δραματική ταινία σε σκηνοθεσία της Thea Sharrock, είναι η ιστορία της Λουίζα Κλαρκ, μιας χαριτωμένης, εξωστρεφούς κοπέλας από εργατική οικογένεια, που χάνει την δουλειά της και αναγκάζεται να ψάξει παντού για να εργαστεί προκειμένου να βοηθήσει την οικογένεια της. Όταν λοιπόν βρίσκει δουλειά ως φροντιστής του Γουίλ Τρένορ, ενός πρώην επιτυχημένου τραπεζίτη, δραστήριου και γοητευτικού άνδρα καθηλωμένου σε αναπηρικό καροτσάκι, η ζωή της αλλάζει για πάντα. Η ζωή εκείνου αποκτά και πάλι ενδιαφέρον ενώ εκείνη συνειδητοποιεί ποιο είναι το πραγματικό νόημα στη ζωής της. Η συνάντηση αυτών των δύο εκ διαμέτρου αντίθετων ανθρώπων δημιουργεί μια ιστορία γεμάτη έντονα συναισθήματα και ένα φινάλε, γροθιά στο στομάχι!

Μέχρι πριν λίγα χρόνια μια ιστορία με ρομαντικά στοιχεία πιθανότατα να με έκανε να βαρεθώ. Μετά από αυτή τη ταινία άλλαξα γνώμη… Δεν ξέρω, ίσως να φταίει που μεγαλώνω…

Λένε πως τη στιγμή που νιώθεις πως έχουν χαθεί τα πάντα και τίποτα δεν έχει νόημα, εκεί που νιώθεις πως πιάνεις πάτο, μια ηλιαχτίδα φωτός μπαίνει στο σκοτάδι σου, σαν δικαίωση.

Αυτό είναι για μένα το Me before you. Αυτό είναι για μένα κάθε δύσκολη εμπειρία. Αυτό είναι για μένα αυτό που ζούμε τώρα!


Έλενα Γραψοπούλου

Γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου του 1991. Μπορεί να φέρει τον τίτλο της ηθοποιού, ωστόσο, αγαπά πολύ και τον αθλητισμό, το μπάσκετ συγκεκριμένα, με το οποίο και ασχολήθηκε οχτώ χρόνια. Το πλήρωμα του χρόνου για την υποκριτική έφτασε το 2009 όταν ξεκίνησε τις σπουδές της στην δραματική σχολή «Μέλισσα». Από τότε, δεν έχει σταματήσει να ασχολείται με το θέατρο, έχοντας κάνει και ορισμένες εμφανίσεις σε σίριαλ. Αγαπάει πολύ και τον κινηματογράφο και όνειρο της είναι να ασχοληθεί με αυτόν όχι μόνο σαν ηθοποιός, αλλά γενικότερα! Τέλος, έχει ασχοληθεί και με το ραδιόφωνο ερασιτεχνικά σε διαδικτυακή εκπομπή και στον ελεύθερο χρόνο της απολαμβάνει τη συγγραφή στίχων και κειμένων.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ