21.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓνώμηΕλλάδα: Η χώρα των Υποκλοπών, της Συγκάλυψης και της Ακρίβειας

Ελλάδα: Η χώρα των Υποκλοπών, της Συγκάλυψης και της Ακρίβειας


Της Άννας Βραϊμάκη,

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσον καιρό έχει αναλάβει την ηνία της εξουσίας, θα μπορούσε να λεχθεί ότι 158 βουλευτές της πιστεύουν ότι είναι η μοναδική πολιτική παράταξη που δεν υφίσταται πολιτικό κόστος, παρά τις εξελίξεις που συμβαίνουν.

Η αβάσιμη πεποίθηση των στελεχών της «γαλάζιας» παράταξης είναι ότι το ποσοστό της δημοτικότητας του Πρωθυπουργού στις δημοσκοπήσεις δεν μειώνεται, ακόμα και αν η πολιτική που ασκείται μπορεί να χαρακτηριστεί ως αντιδημοφιλής. Το μοντέλο πολιτικής που εφαρμόζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να είναι το «αποφασίζουμε και διατάζουμε», γεγονός που επιβεβαιώνεται από τους πολιτικούς χειρισμούς στην Παιδεία, την ακρίβεια, τις υποκλοπές, αλλά και από τη συγκάλυψη στα Τέμπη.

Από το καλοκαίρι του 2022 εμφανίστηκε στη δημοσιότητα το σκάνδαλο των υποκλοπών, το γνωστό Predator που αφορούσε τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ορισμένους δημοσιογράφους και στρατιωτικούς. Ο Πρωθυπουργός της χώρας μας δεν έχει αναλάβει ακόμη και σήμερα την πολιτική ευθύνη, γεγονός που είναι ανεξήγητο, αφού κύριος πρωταγωνιστής είναι ο ανιψιός και στενός συνεργάτης του, ο Γρηγόρης Δημητριάδης.

Επιπλέον, στις 28 Φεβρουαρίου έγινε το δυστύχημα στα Τέμπη και 57 ψυχές έχασαν άδικα τη ζωή τους και στη συνέχεια ακολούθησε το μπάζωμα στον χώρο του δυστυχήματος, ώστε να χαθούν πολύτιμα στοιχεία που θα βοηθούσαν την έρευνα. Παρ’ όλα αυτά, το ποσοστό της δημοτικότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μειώθηκε. Ο πρώην Υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, θεώρησε ότι η παραίτησή του από το αξίωμα του Υπουργού είναι αρκετή, αλλά δεν προέβη στην άρση της πολιτικής ασυλίας. Το παράδοξο σ’ αυτήν την υπόθεση είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής, που ενδέχεται να είναι ένοχος για το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη, εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς στην Περιφέρειά του, στις διπλές εκλογές του 2023. Η «γαλάζια» κυβερνητική παράταξη χρησιμοποίησε την εξεταστική επιτροπή σαν ασπίδα σε όσα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εμπλέκονταν σ’ αυτήν την τραγωδία, οργανώνοντας μια επιτυχημένη συγκάλυψη.

Πηγή εικόνας: tvxs.gr / Φωτογράφος και Δικαιώματα χρήσης: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ακόμα, οι Έλληνες πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με το τεράστιο πρόβλημα του πληθωρισμού και της ακρίβειας, που εξουθενώνει τα λαϊκά στρώματα και «γονατίζει» τις τσέπες χιλιάδων ανθρώπων. Η επόμενη αποτυχία που έχει το στίγμα της «γαλάζιας» παράταξης, αλλά δεν αποτυπώνεται δημοσκοπικά είναι το σκάνδαλο στο Υπουργείο Εσωτερικών με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού προς την ευρωβουλευτή, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μια πενταετία έχει καταφέρει να έρθει αντιμέτωπη με αρκετά σκάνδαλα που πρωταγωνιστούν κυβερνητικά στελέχη και με εκατοντάδες ανθρώπους που υποφέρουν από προβλήματα, κυρίως οικονομικά. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση φαίνεται να είναι απούσα, αφού η προσοχή της εστιάζεται στη διάσπαση και στην αποδιάρθρωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Παρατηρείται, όμως, και αδυναμία του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να αυξήσει το ποσοστό του κόμματος, παρόλο που προσπαθεί να έχει ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες απόψεις.

Επομένως, η ηγεμονία της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί απλώς μια ψευδαίσθηση, αν αναλογιστεί κάποιος ότι οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες θεωρούν ότι ο πιο κατάλληλος Πρωθυπουργός είναι ο ΚΑΝΕΝΑΣ.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Άννα Βραϊμάκη
Άννα Βραϊμάκη
Γεννήθηκε στη Νεάπολη Λακωνίας το 2003. Σπουδάζει στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο Τμήμα Φιλοσοφίας. Μιλάει δυο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γαλλικά. Ενδιαφέρεται για πολιτικά και κοινωνικά θέματα που κάνουν αισθητή την παρουσία τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Στον ελεύθερό της χρόνο, ασχολείται με την πολιτική, διαβάζει βιβλία και της αρέσει να παρευρίσκεται σε ημερίδες που θίγουν κοινωνικά ζητήματα, όπως η θέση της γυναίκας.