21.5 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔημοτικές Εκλογές 2023: Οι υποψήφιοι του OffLine Post

Δημοτικές Εκλογές 2023: Οι υποψήφιοι του OffLine Post


Της Γεωργίας Σκαμπελτζή,

Ελάχιστες ημέρες απομένουν μέχρι τη διεξαγωγή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών και το ενδιαφέρον των πολιτών έχει στραφεί εκεί. Ο μεγάλος αριθμός των συνδυασμών και, κατ’ επέκταση, των υποψηφίων Περιφερειακών, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων δείχνει ότι οι πολίτες ενδιαφέρονται για τα κοινά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μια ευκαιρία για να ασχοληθούν πιο ενεργά, συμβάλλοντας στη βελτίωση της καθημερινότητας της περιοχής τους.

Ένα ιδιαίτερα θετικό χαρακτηριστικό που εντοπίζουμε αναφορικά με τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές είναι ότι πολλοί νέοι σε ηλικία πολίτες κατέρχονται στη «μάχη» και αγωνίζονται οι ίδιοι για το μέλλον τους, καταθέτοντας τις ιδέες τους για τη διαμόρφωση της επόμενης ημέρας του τόπου τους. Από την εκλογική διαδικασία της προσεχούς Κυριακής δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα μέλη της μεγάλης συντακτικής ομάδας του OffLine Post, που δηλώνουν το «παρών» και διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών τους.

Το OffLine Post, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για τη συνεισφορά τους στο site και πιστεύοντας στις δυνατότητες, την αποτελεσματικότητα και τη διάθεσή τους για προσφορά, παρουσιάζει τις υποψηφιότητές τους. Πιο συγκεκριμένα, η Μαρία Κουλουριώτη, η Καρολίνα Σόμπτσυκ και ο Ηλίας Βασιλειάδης μιλούν για τις υποψηφιότητες και τους στόχους που έχουν θέσει για τους Δήμους τους.

Πηγή εικόνας: Από το προσωπικό αρχείο της Μαρίας Κουλουριώτη

Μαρία Κουλουριώτη – Υποψήφια Τοπική Σύμβουλος Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος στη Δ.Ε. ΣΠΑΤΩΝ με την παράταξη «ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α.»: Ονομάζομαι Μαρία Κουλουριώτη και γεννήθηκα το 2003 στην Αθήνα. Eίμαι φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ενασχολούμενη με τις ξένες γλώσσες, τις τέχνες και τον εθελοντισμό. Μεγάλωσα και δραστηριοποιούμαι στην πόλη των Σπάτων, όπου είμαι και υποψήφια Τοπική Σύμβουλος με το σχήμα της «ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α.», με επικεφαλής την Άννα Ραφτοπούλου.

Έχουμε όλοι παρατηρήσει την τάση της «εσωτερικής μετανάστευσης» στην πόλη μας, η οποία ξεκινάει πρώτα από τους νέους. Προσωπικά, παραδέχομαι πως ήμουν δυσαρεστημένη όχι μόνο από την απουσία των απαραίτητων υποδομών και την αναγκαστική μεταφορά της καθημερινότητάς μας προς το κέντρο, αλλά και από την έλλειψη ενδιαφέροντος από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σκεφτόμουν πως θα είχα περισσότερα οφέλη αν μετακόμιζα στο κέντρο, απ’ ό,τι θα είχα με τη διαμονή μου στα Σπάτα. Ωστόσο, αν εμείς εγκαταλείψουμε αυτόν τον τόπο, ποιος θα μείνει να αγωνιστεί για τη βελτίωσή του; Αναφερόμενη στη δική μου ηλικιακή ομάδα, στην πλειοψηφία μας οι νέοι πολίτες έχουμε αποδεχτεί, άλλοτε σιωπηρά και άλλοτε όχι και τόσο, ότι τα Σπάτα δεν μπορούν να προσφέρουν τη ζωή που σχεδιάζουμε να πετύχουμε. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, δεν είναι τα Σπάτα ως αυτοδύναμη οντότητα, αλλά οι άνθρωποι οι οποίοι τα εκπροσωπούν, μαζί με την Αρτέμιδα. Συνεπώς, εμείς έχουμε τη δυνατότητα να αναπροσδιορίσουμε τα δεδομένα, βάζοντας το λιθαράκι μας, όπως εύστοχα ανέφερε και η επικεφαλής μας κ. Άννα Ραφτοπούλου, και να πάμε μπροστά. Ειδικότερα, και πέρα από την αναβάθμιση των υποδομών, θεωρώ ύψιστης σημασίας να δώσουμε έμφαση στη συμβολή των νέων στους τομείς του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος.

Στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, αποφάσισα να συνδράμω στον συνδυασμό της «ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α.» όχι απλώς για την ανάδειξη της πόλης μας, αλλά επειδή η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μέσω μιας νέας πνοής μάς αφορά όλους και αν δεν ξεκινήσουμε εμείς αυτή τη διαδικασία, τότε ποιοι θα το κάνουν; Και πότε; Η αλλαγή κρίνεται στις 8 Οκτώβρη που κάθε ψήφος μετράει.

Πηγή εικόνας: Από το προσωπικό αρχείο της Καρολίνας Σόμπτσυκ

Καρολίνα Σόμπτσυκ – Υποψήφια Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Κισάμου με την παράταξη «Κίσαμος απ’ την αρχή»: Ονομάζομαι Καρολίνα Σόμπτσυκ και είμαι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είμαι επίδοξη ασκούμενη δικηγόρος, ενώ στα επαγγελματικά μου ενδιαφέροντα συγκαταλέγεται η Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων. Η θέση μου ως υποψήφια στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές με τον συνδυασμό «Κίσαμος απ’ την αρχή» και επικεφαλής τον Μιχάλη Θεοδωρογλάκη, προέκυψε σχεδόν αυθόρμητα.

Θεωρώ ότι η ενασχόληση κάθε πολίτη με τα κοινά είναι καθόλα αναγκαία, όχι πολυτέλεια ούτε ιδιορρυθμία ή «βίτσιο». Οι ενέργειες και οι αποφάσεις της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής είναι οι πρώτες που ευθύνονται για την ανάπτυξη και την ευημερία ενός τόπου. Γι’ αυτό, χρειάζονται άνθρωποι που θα διοικούν κατάλληλα, που θα γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες κάθε περιοχής. Συγχρόνως, όμως, χρειάζονται και φωνές ανεξάρτητες, που, από την πλευρά τους, θα ελέγχουν τυχόν αστοχίες των Αρχών.

Γνωρίζοντας, λοιπόν, τις ικανότητες και την καθαρότητα σκέψης της νέας γενιάς, στην οποία ανήκω κι εγώ, επιδιώκω με τη συμμετοχή μου όχι μόνο να δεσμευτώ προσωπικά, αλλά και να παρακινήσω όλους να «δουν» τους εαυτούς τους ως σκεπτόμενα και, κυρίως, ως ενεργά μέλη που μπορούν και οφείλουν μέσω της συνεργασίας να προσφέρουν στην κοινωνία μας.

Πηγή εικόνας: Από το προσωπικό αρχείο του Ηλία Βασιλειάδη

Ηλίας Βασιλειάδης – Υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος στο Δ’ Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Ναι στην Θεσσαλονίκη»: Ονομάζομαι Ηλίας Βασιλειάδης και ζω στη Θεσσαλονίκη. Είμαι πτυχιούχος του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών (ΑΕΑΘ) και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών (MSC Δογματική και Συμβολική Θεολογία και MSC Φιλοσοφική, Παιδαγωγική και Διεπιστημονική Ανθρωπολογία). Αρθρογραφώ στο OffLine Post στα Τμήματα του Πολιτισμού και των Κοινωνικών Θεμάτων.

Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου είμαι υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος στο Δ’ Δημοτικό Διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Ναι στην Θεσσαλονίκη» του κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα, Δήμαρχου της Θεσσαλονίκης.

Το πολιτικό μου ενδιαφέρον στρέφεται προς τον πολίτη και τις καθημερινές του ανάγκες. Γι’ αυτό, αποφάσισα φέτος να συμμετάσχω για πρώτη φορά στις Δημοτικές Εκλογές και να συνεισφέρω ενεργά στην κοινότητά μου και στη γειτονιά μου. Στόχος μου και όραμά μου είναι η δημιουργία μιας βιώσιμης πόλης μέσα σ’ ένα παραγωγικό μέλλον για κάθε πολίτη ξεχωριστά και η ύπαρξη μιας αρμονικής καθημερινότητας. Είμαι εδώ για εσάς, τους συμπολίτες μου και τους συνανθρώπους μου.

Η μεγαλύτερη γιορτή της Δημοκρατίας πλησιάζει και είναι η ώρα να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα, είναι το μεγαλύτερο «όπλο» των πολιτών για την ανάδειξη των ανθρώπων που μπορούν να αγωνιστούν και να καταθέσουν αποτελεσματικές λύσεις για τα ζητήματα που μας απασχολούν. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε τους αξιότερους υποψηφίους και να μην αδιαφορήσουμε, απέχοντας από τη διαδικασία. Ραντεβού στις κάλπες!


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργία Σκαμπελτζή, Διευθύντρια Έκδοσης
Γεωργία Σκαμπελτζή, Διευθύντρια Έκδοσης
Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1995. Απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Νεοελληνική Φιλολογία: Ερμηνεία, Κριτική και Κειμενικές Σπουδές του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την ανάγνωση βιβλίων, με τη μουσική και τα παζλ.