17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΘέατρο3+1 θεατρικές παραστάσεις που επιστρέφουν τον χειμώνα

3+1 θεατρικές παραστάσεις που επιστρέφουν τον χειμώνα


Της Διονυσίας Βασιλάκη,

Ζώντας στην Αθήνα, δύσκολα κάποιος θα ξεμείνει από επιλογές διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Η πόλη προσφέρει μεγάλη ποικιλία θεαμάτων που γεμίζουν με ζωή και κουλτούρα τις νύχτες της. Στο αφιέρωμα για τις θεατρικές παραστάσεις έχουν προστεθεί κάποιες από τις αγαπημένες μου.

1. Where are you my love?

Τι κινεί την καρδιά να κινεί το αίμα να κινηθεί το σώμα;
Καταρχάς από που κρατάει η σκούφια μας;
Τι μας ζητάει η ποίηση;
Ποια είναι η όψη της;
Από που κρατάει η σκούφια μας;
Ποια είναι η όψη της αγάπης μου;
Από που κρατάει η σκούφια μας;
Ο Σαίξπηρ στη Δύση και ο Σεφέρης εδώ
Ρωτάνε τη θάλασσα
Τι μορφή έχει η αγάπη;

Στο Θέατρο Σφενδόνη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, επιστρέφει το έργο Where are you my love? σε σκηνοθεσία του Χάρη Φραγκούλη. Η παράσταση βασίζεται στα ημερολόγια του Σεφέρη, καθώς και στην ιστορία Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, μέσα από τα οποία ο σκηνοθέτης θέτει στο ακροατήριο ορισμένα ερωτήματα που αφορούν τη φύση ή και την τάση του ανθρώπου για την αγάπη και τη ζωή.

Η Αρκούδα. Πηγή εικόνας: elculture.gr/Δομινίκη Μητροπούλου

2. Η Αρκούδα, του Άντον Τσέχωφ

Μετά από τις sold out παραστάσεις, η εμβληματική Αρκούδα επιστρέφει στα σαλόνια του «Αμφιθεάτρου» στις 13 Οκτωβρίου. Οι ταλαντούχοι ηθοποιοί υπό της σκηνοθετικής επίβλεψης του Νίκου Καρδώνη προσφέρουν μία νεανική και φρέσκια ματιά στο έργο του Τσέχωφ.

3. Σέρρα, του Γιάννη Καλπούζου

Ο μονόλογος της Λεμονιάς έρχεται να συνεπάρει για δεύτερη χρονιά το κοινό σε ένα ταξίδι γεμάτο έρωτα, μυστήριο, αγριότητα, κωμικές στιγμές, εξαθλίωση και αξιοπρέπεια. Γραμμένα από τη ζωή, η πρωταγωνίστρια αγγίζει τους θεατές με μία συγκινητική και αληθινή αναδιήγηση.

4. Ο Χασάπης, του Νίκολα Μπιγιόν

Το έργο του Νίκολα Μπιγιόν, στο θέατρο Αλκμήνη, τοποθετείται στα εγκλήματα πολέμου, την απάτη και το αίσθημα εκδίκησης που εγκλωβίζει τα θύματα σε έναν φαύλο κύκλο σωστού και λάθους.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Where are you my love?, σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη στο Θέατρο Σφενδόνη, culturenow.gr, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Διονυσία Βασιλάκη
Διονυσία Βασιλάκη
Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπουδάζει στο τμήμα Γαλλικης Γλώσσας και Φιλολογίας στο ΕΚΠΑ. Στον ελεύθερό της χρόνο συμμετέχει σε εθελοντικά προγράμματα που αφορούν την προστασία των ζώων. Την ενδιαφέρει η συγγραφή άρθρων που σχετίζονται με τον πολιτισμό και την κουλτούρα, καθώς επίσης και ο σχολιασμός κοινωνικών ζητημάτων.