18 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιαΒερολίνο: Εξερευνώντας την έντονη σκηνή των πάρτι, την ιστορία των ναρκωτικών και...

Βερολίνο: Εξερευνώντας την έντονη σκηνή των πάρτι, την ιστορία των ναρκωτικών και πολλά άλλα!


Της Φωτεινής Χρυσοχοΐδου,

Το Βερολίνο, η παλλόμενη καρδιά της Γερμανίας, έχει από καιρό τη φήμη μιας πόλης που ξέρει να διασκεδάζει. Από την σημαντική της ιστορία μέχρι το πρωτοποριακό της παρόν, η κουλτούρα των πάρτι αυτής της πόλης έχει μια αλάνθαστη γοητεία που είναι τόσο συναρπαστική όσο και ενδιαφέρουσα. 

Προτού βουτήξουμε στον άγριο κόσμο του βερολινέζικου πάρτι, ας κάνουμε ένα σύντομο ταξίδι στις μνήμες. Η ιστορία του Βερολίνου είναι τόσο πολύπλοκη και συναρπαστική όσο και τα πάρτι του. Κάποτε διαιρεμένο από ένα τείχος που συμβόλιζε τον Ψυχρό Πόλεμο, η πόλη επανενώθηκε το 1989. Αυτό το ιστορικό γεγονός γέννησε ένα πρωτόγνωρο πνεύμα ελευθερίας και δημιουργικότητας που συνεχίζει να διαμορφώνει την ταυτότητα του Βερολίνου μέχρι σήμερα. 

Οι Βερολινέζοι ξέρουν να διασκεδάζουν όσο κανείς άλλος. Με ένα πλήθος κλαμπ, μπαρ και υπόγειων χώρων, η νυχτερινή ζωή της πόλης προσφέρει κάτι για όλους. Από το εμβληματικό Berghain, έναν ναό της techno όπου οι ρυθμοί δεν σταματούν ποτέ, μέχρι το ιδιόρρυθμο KitKatClub, όπου όλα επιτρέπονται, η κουλτούρα των πάρτι του Βερολίνου είναι μια συναρπαστική βόλτα στο τρενάκι του τρόμου μέσα από τη μουσική, το χορό και την αυτοέκφραση.

Αυτό όμως που κάνει το Βερολίνο να ξεχωρίζει από άλλους προορισμούς για πάρτι είναι η φιλόξενη και περιεκτική ατμόσφαιρα. Θα βρείτε άτομα όλων των καταβολών, των φύλων και των προσανατολισμών να έρχονται μαζί για να γιορτάσουν τη ζωή. Το σύνθημα της πόλης φαίνεται να είναι: «Ελάτε όπως είστε και χορέψτε σαν να μην σας βλέπει κανείς!»

Πηγή εικόνας και Δικαίωμα χρήσης: istockphoto.com / Φωτογράφος: Eloi_Omella

Η σχέση του Βερολίνου με τα ναρκωτικά: Βερολίνο: Ένα πολύχρωμο παρελθόν

Η κουλτούρα των πάρτι του Βερολίνου είναι επίσης συνυφασμένη με την ιστορία των ναρκωτικών του. Στη δεκαετία του 1920, η πόλη ήταν ένα φυτώριο ηδονισμού και πειραματισμού, με καλλιτέχνες και διανοούμενους να επιδίδονται σε όλα, από αψέντι μέχρι όπιο. Ενώ η σκηνή των ναρκωτικών της πόλης έχει εξελιχθεί με τα χρόνια, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ορισμένες ουσίες παραμένουν παράνομες.

Ωστόσο, υπάρχει ένας θόρυβος στον αέρα, καθώς η κυβέρνηση εξετάζει σχέδια για τη νομιμοποίηση της κάνναβης. Αν η πρόταση αυτή γίνει πραγματικότητα, το Βερολίνο θα μπορούσε πράγματι να γίνει το «νέο Άμστερνταμ». Φανταστείτε τον εαυτό σας να πίνει έναν φρεσκοψημένο εσπρέσο σε ένα ζεστό καφέ, ενώ σχεδιάζετε την απογευματινή σας επίσκεψη σε ένα φαρμακείο κάνναβης. Το Βερολίνο μπορεί σύντομα να γίνει γνωστό, όχι μόνο για τους techno ρυθμούς του, αλλά και για τις φυτικές του απολαύσεις!

Το Βερολίνο δεν είναι απλώς ένας παράδεισος για πάρτι. Είναι μια πόλη γεμάτη πολιτισμό και ιστορία. Όταν χρειάζεστε ένα διάλειμμα από την πίστα, σκεφτείτε να επισκεφθείτε το παγκοσμίου φήμης μνημείο του Τείχους του Βερολίνου, όπου μπορείτε να μάθετε για το ταραχώδες παρελθόν της πόλης. Η East Side Gallery, που κοσμείται από εκπληκτικές τοιχογραφίες γκράφιτι, προσφέρει επίσης μια συγκλονιστική υπενθύμιση της ιστορίας της πόλης.

Πηγή εικόνας και Δικαίωμα χρήσης: unsplash.com / Φωτογράφος: Jeison Higuita

Για τους λάτρεις της τέχνης, το Νησί των Μουσείων, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, είναι μια απαραίτητη επίσκεψη. Εδώ, μπορείτε να εξερευνήσετε έναν θησαυρό τέχνης και ιστορικών αντικειμένων, από αρχαία αιγυπτιακά γλυπτά μέχρι σύγχρονα αριστουργήματα.

Και ας μην ξεχνάμε την απολαυστική γερμανική κουζίνα. Γευτείτε τις πλούσιες γεύσεις των σνίτσελ, των λουκάνικων και του λάχανου ξινολάχανο στις παραδοσιακές μπυραρίες ή στις μοντέρνες αγορές τροφίμων. Μπορείτε να το ξεπλύνετε με ένα ποτήρι Berliner Weisse, μια πικάντικη μπύρα σίτου, ή να δοκιμάσετε ένα craft κοκτέιλ σε ένα από τα κομψά κοκτέιλ μπαρ της πόλης.

Το Βερολίνο είναι μια πόλη που συνδυάζει αβίαστα την πλούσια ιστορία της με το ζωντανό της παρόν, προσφέροντας ένα μεθυστικό μείγμα πολιτισμού, νυχτερινής ζωής και ενθουσιασμού. Με την πιθανή νομιμοποίηση της κάνναβης να διαφαίνεται στον ορίζοντα, δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι αναρωτιούνται: «Είναι το Βερολίνο το νέο Άμστερνταμ;». Είτε βρίσκεστε εδώ για τα πάρτι, την κουλτούρα ή την κουζίνα, ένα πράγμα είναι βέβαιο: Το Βερολίνο θα αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην καρδιά σας. Ετοιμάστε, λοιπόν, το party outfit σας, εξερευνήστε την πολύπλευρη γοητεία της πόλης και ζήστε τη μαγεία του Βερολίνου από μόνοι σας!


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Visiting Berlin, berlin.de, διαθέσιμο εδώ


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτεινή Χρυσοχοΐδου
Φωτεινή Χρυσοχοΐδου
Γεννήθηκε το 2003 στην Θεσσαλονίκη. Είναι φοιτήτρια του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει άπταιστες γνώσεις αγγλικών, ενώ μαθαίνει ιταλικά και τούρκικα. Λατρεύει να παραμένει ενήμερη σε θέματα οικονομίας, διεθνών σχέσεων και δίκαιου. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τον εθελοντισμό και τα ταξίδια.