21.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜικρά ΚαθημερινάMessinia Terroirs Wine Festival: Ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ στην περιοχή της Μεσσηνίας

Messinia Terroirs Wine Festival: Ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ στην περιοχή της Μεσσηνίας


Της Δήμητρας Κούβελα, 

Ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ πρόκειται να λάβει χώρα στη Μεσσηνία την επόμενη εβδομάδα, το οποίο πρόκειται να κερδίσει τις καρδιές εκείνων οι οποίοι είναι λάτρεις του κρασιού και όχι μόνο! Παρουσίαση κρασιών, σεμινάρια, ακόμα και προβολές ταινιών περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα που θα παρακολουθήσει το κοινό!

Το φεστιβάλ αφορά την παραγωγή οίνου και λαμβάνει χώρα στη Navarino Agora (αγορά εντός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Costa Navarino) από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου με αφιέρωση στην αναγέννηση του ιστορικού αμπελώνα. Το φεστιβάλ αποτελεί πρωτοβουλία του ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, οι οποίοι είχαν ως στόχο την διάδοση και την προώθηση του μεσσηνιακού οίνου εκτός νομού. Θεωρείται καινοτόμο φεστιβάλ, καθώς δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα σε τοπικούς παραγωγούς και οινοποιούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, δίνοντας μια διαφορετική νότα στην ήδη εδραιωμένη από αιώνες οινική παράδοση.

Το φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο Costa Navarino αποτελεί την εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος. Η εκδήλωση δεν περιορίζεται στην παρουσίαση της δουλειάς των οινοπαραγωγών, αλλά περιλαμβάνει και πολλές άλλες δραστηριότητες. Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις γευσιγνωσίας του κρασιού, θα διεξαχθούν σεμινάρια για τους οινοπαραγωγούς, αλλά και σεμινάρια στα αγγλικά για τους ξενόγλωσσους.

Πηγή Εικόνας: pixabay.com/Vinotecarium

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες ζωγραφικής σχετικές με το κρασί, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και τη συμμετοχή παιδιών. Ακόμα, θα γίνει προβολή –αντίστοιχης με το θέμα της εκδήλωσης– ταινίας σε ανοιχτό χώρο και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διεξαγωγής της εκδήλωσης, όλα τα καταστήματα εντός του Ναβαρίνο θα λειτουργούν με ειδικές τιμές στα προϊόντα κατανάλωσης, όπως στα τοπικά εδέσματα, αλλά θα προσφέρουν και ειδικό μενού, το οποίο θα ταιριάζει με τα κρασιά των παραγωγών.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Messinia Terroirs Wine Festival: Το πρώτο φεστιβάλ για την ανάδειξη του Μεσσηνιακού αμπελώνα, pna.gr, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Δήμητρα Κούβελα
Δήμητρα Κούβελα
Γεννήθηκε τον Μάιο του 1999, ζει και κατοικεί στην Καλαμάτα. Είναι τεταρτοετής φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών με κατεύθυνση Αρχαιολογία. Γνωρίζει αγγλικά και ρωσικά.