19.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜικρά Καθημερινά6ο Φεστιβάλ Κλασικού Οχήματος: Μια έκθεση ιστορικών μοντέλων

6ο Φεστιβάλ Κλασικού Οχήματος: Μια έκθεση ιστορικών μοντέλων


Της Γεωργίας Σκαμπελτζή, 

Είσαι λάτρης του αυτοκινήτου ή μήπως προτιμάς τα δίκυκλα οχήματα; Όποια κι αν είναι η απάντησή σου, μία πολύ καλή πρόταση για την επόμενη εβδομάδα είναι τo 6o Φεστιβάλ Κλασικού Οχήματος, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Άρτας. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Αυγούστου, το Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας ανοίγει τις πόρτες του και περιμένει τους φίλους των μηχανοκίνητων οχημάτων να θαυμάσουν κλασικά μοντέλα. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της ΕΟ ΦΙΛΠΑ και της FIVA.

Πολλά ιστορικά μοντέλα, που πληρούν τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από τους διοργανωτές, θα βρίσκονται ενώπιον του κοινού, όμως το πρόγραμμα δεν σταματά εκεί. Παράλληλα με την έκθεση των ιστορικών οχημάτων, το Σάββατο θα διεξαχθούν δύο διαδρομές από τη Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Άρτας, προσφέροντας στους επισκέπτες μια όμορφη περιήγηση στον νομό. Ειδικότερα, η πρώτη διαδρομή έχει ως αφετηρία την ορεινή Άρτα και στάση στο Βουργαρέλι. Η διαδρομή συνεχίζεται μέσω της Κυψέλης και της Ράμνιας, τη Γέφυρα Τζαρή και το Κρυονέρι, καταλήγοντας στο εκθεσιακό κέντρο.

Πηγή εικόνας: maxitisartas.gr

Η δεύτερη διαδρομή τοποθετείται στην πεδιάδα της Άρτας με προορισμό το γνωστό, γραφικό χωριό της Κορωνησίας, ακολουθώντας την εντυπωσιακή διαδρομή μέσω μιας στενής λωρίδας γης. Επόμενος σταθμός είναι η επιστροφή στην πόλη, με στάση στο ιστορικό γεφύρι και καταλήγοντας στον εκθεσιακό χώρο.

Όμως, οι δράσεις του Φεστιβάλ Κλασικού Οχήματος δεν περιορίζονται σε ό,τι έχει να κάνει με τα οχήματα. Το απόγευμα του Σαββάτου, στον χώρο της έκθεσης, το κοινό έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ζωντανά τη συναυλία των West Coast the band, οι οποίοι θα μαγέψουν με ήχους της blues, rock, soul & funk. Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, στα Decks θα βρίσκονται Djs.

Η παράδοση του Φεστιβάλ Κλασικού Οχήματος συνεχίζεται και φέτος, με τους εκθέτες να προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία στους επισκέπτες, τόσο με την παρουσίαση των οχημάτων όσο και με τις απίστευτες διαδρομές στις περιοχές του νομού. Πρόκειται για μία παράδοση πια, που δίνει πνοή στην πόλη.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργία Σκαμπελτζή, Διευθύντρια Έκδοσης
Γεωργία Σκαμπελτζή, Διευθύντρια Έκδοσης
Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1995. Απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Νεοελληνική Φιλολογία: Ερμηνεία, Κριτική και Κειμενικές Σπουδές του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την ανάγνωση βιβλίων, με τη μουσική και τα παζλ.