20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμός«Δύο καρδιές» (2020): Η αληθινή ιστορία δύο όχι και τόσο αγνώστων ανθρώπων

«Δύο καρδιές» (2020): Η αληθινή ιστορία δύο όχι και τόσο αγνώστων ανθρώπων


Της Ειρήνης Λάττα,

Η συγκεκριμένη ταινία του Νetflix, με σκηνοθέτη τον Lance Hool, δημιουργήθηκε το 2020 και έχει σαν κεντρικό θέμα τις ζωές δύο ανθρώπων, οι οποίοι ζουν την καθημερινότητά τους και εντελώς ξαφνικά βιώνουν το έντονο συναίσθημα του έρωτα. Σε αυτό το σημείο, η ταινία θυμίζει τα συνηθισμένα αλλά εξίσου όμορφα αμερικανικά ρομάντζα, όπου πρωταρχική θέση έχει ο κεραυνοβόλος έρωτας και η αμοιβαία έλξη δύο ανθρώπων, οι οποίοι μετά από λίγο καταλήγουν να είναι μαζί.

Πηγή εικόνας: youfly.com

Αρκετά παραμυθένια η αρχή, ακόμη και για όσους πιστεύουμε λιγάκι στα παραμύθια, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και στην υπόλοιπη ταινία, αφού οι δυο κεντρικοί ήρωες και πρωταγωνιστές των ρομαντικών ιστοριών φαίνεται να πάσχουν από μυστηριώδεις ασθένειες, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα η ζωή τους να αποκτήσει κοινό νήμα. Κατά τη διάρκεια της ταινίας, και αφού καταλαβαίνουμε, σαν θεατές, ότι οι πρωταγωνιστές αντιμετωπίζουν κάτι σοβαρό, είμαστε μάρτυρες της γνωριμίας τους με δύο πολύ σημαντικούς ανθρώπους. Ο Christopher (Jacob Elordi) συναντάει την Sam (Tiera Skovbye), ενώ ο Jorge Bacardi (Adan Canto) την αεροσυνοδό Radha Mitchell, και κάπως έτσι γεννιούνται τα δύο ειδύλλια, τα οποία θα δώσουν μια ξεχωριστή και αναγκαία πινελιά για την εξέλιξη της πλοκής, η οποία ίσως να μην είναι τόσο παραμυθένια.

Αφού γνωρίσουμε καλύτερα την καθημερινότητα και το περιβάλλον των δύο ζευγαριών, δε θα αργήσει να φανερωθεί περισσότερο το πρόβλημα υγείας που έχουν, το οποίο είναι αυτό που ενώνει τελικά τους δύο κεντρικούς ήρωες, οι οποίοι δεν έχουν γνωριστεί καν. Και οι δυο άνθρωποι γεμάτοι από ζωή και ενέργεια βρίσκονται αντιμέτωποι με καταστάσεις ξαφνικές που τους αλλάζουν με μιας τον τρόπο που βλέπουν και μεταφράζουν τον κόσμο, τόσο σε εκείνους, αλλά όσο και στους συγγενείς και τους φίλους τους. Στη μια περίπτωση εκ των δύο, και πιο συγκεκριμένα του Christopher, γίνεται υποθετικό σενάριο για το πώς θα ήταν η ζωή του αν δεν είχε τη σοβαρή αυτή ασθένεια, τον γάμο του με τη Sam, καθώς και το μελλοντικό τους παιδί.

Τίποτα από όλα αυτά, ωστόσο δεν είναι αλήθεια, όπως μαθαίνουμε στη συνέχεια, αφού μεταφερόμαστε με μιας ξανά στην αίθουσα του νοσοκομείου. Πολύ εύκολα μπορούμε επίσης να νιώσουμε την αγωνία των ηρώων για την υγεία του Christopher, καθώς πρόκειται για ένα πολύ νέο παιδί, που παρ’ όλα αυτά κλήθηκε να αντιμετωπίσει αυτό το πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο δεν υπάρχουν και πολλοί τρόποι  να το κάνει. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της ταινίας είναι η εναλλαγή των συναισθημάτων που έχουμε ως θεατές και η κορύφωση τους. Μπορεί το αρχικό μας συναίσθημα να ήταν χαρά λόγω της ζωής των δύο ηρώων, καθώς και την ενέργεια που έδιναν σε καθετί που έκαναν, κάτι που όμως αντικαταστάθηκε από λύπη, αγωνία, ανησυχία και τελικά από συγκίνηση. Είναι κάτι που δε μπορεί εύκολα να περιγραφεί, αφού η εξέλιξη της ταινίας δεν είναι ότι προσδοκά κανείς βλέποντας την αρχή.

Αυτό που απογειώνει την ταινία και ίσως να μας ανατριχιάζει κιόλας λίγο είναι πως οι δυο κεντρικοί ήρωες δεν συναντήθηκαν ποτέ, και όμως θα είναι σαν να ζουν στο ίδιο σώμα, μέσω της μεταμόσχευσης οργάνων που είχε συμφωνήσει ο ένας απ’ τους δυο ήρωες. Παρά την ανωνυμία που επιβάλλεται, οι δυο οικογένειες κατάφεραν και έσμιξαν και κατάφεραν να  είναι όλοι μαζί, ακόμα και αν κάποιος έλειπε.

Πηγή εικόνας: mubi.com

Πρόκειται για αληθινή ιστορία, κάτι που μας ανατριχιάζει λίγο ακόμα, αφού ο πατέρας του Christopher αποφάσισε να τη μοιραστεί δημόσια, γράφοντας το βιβλίο All My Tomorrows: A Story of Tragedy, Transplant and Hope. Επιπρόσθετα, και ο Jorge Bacardi βοηθούσε όσο μπορούσε στην παραγωγή της ταινίας μέχρι τον θάνατο του λίγο πριν κυκλοφορήσει.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • 2 καρδιές: Η ρομαντική ταινία του Netflix με πρωταγωνιστή του Euphoria, youfly.com, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ειρήνη Λάττα
Ειρήνη Λάττα
Γεννήθηκε το 2001 και σπουδάζει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπά την άθληση, τη μουσική, τη λογοτεχνία και την ποίηση. Της αρέσει πολύ να ταξιδεύει και να επικοινωνεί με άλλους ανθρώπους, να διαβάζει βιβλία ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης και να μαθαίνει νέα πράγματα!