18.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚαινούρια αρχή

Καινούρια αρχή


Του Νικηφόρου Παγώνη, 

Τον τελευταίο καιρό, ακούμε όλο και περισσότερες ειδήσεις για επερχόμενες εγκυμοσύνες διάσημων προσωπικοτήτων. Είναι από τις ευχάριστες ειδήσεις για τους περισσότερους, καθώς η γέννηση ενός παιδιού αποτελεί έναν νέο κύκλο, μια καινούρια αρχή για τους υποψήφιους γονείς. Αν το δούμε και με μια πιο μεταφορική έννοια, μια «γέννηση» κάποιας καινούργιας κατάστασης, μια νέα απόφαση που θα πάρουμε, μια καινούρια αρχή σε κάποιον τομέα της ζωής μας μπορεί να μας προσφέρει χαρά και ένα αίσθημα εκκίνησης, που πολλές φορές είναι απαραίτητο για να μας απομακρύνει από την αδράνεια.

Η συνήθεια και η ρουτίνα είναι δύο καταστάσεις που μας βοηθούν στην τήρηση του προγράμματός μας, όταν συμβαίνουν σε υγιή βαθμό. Γνωρίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα, έχουμε να συναναστραφούμε με συγκεκριμένους ανθρώπους και οι καταστάσεις στη ζωή μας είναι συγκεκριμένες. Τι συμβαίνει, όμως, όταν θελήσουμε να αλλάξει αυτό; Όταν θελήσουμε να κάνουμε το κάτι καινούριο; Τότε, θα «γεννήσουμε» αυτό το κάτι που θα αλλάξει τη ζωή μας. Θα κάνουμε κάτι καινούριο για εμάς, θα σκεφτούμε αυτή τη δραστηριότητα που θέλουμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας για να την κάνουμε ενδιαφέρουσα. Ίσως και να επιχειρήσουμε να κάνουμε εκείνη την τεράστια αλλαγή εσωτερικά ή εξωτερικά που σκεφτόμαστε καιρό, αλλά διστάζουμε, ή εκείνη την αλλαγή για την οποία που προσπαθούμε καιρό, αλλά όχι συστηματικά.

Πηγή εικόνας: crystalstones.com

Αντίστοιχα, η διαδικασία του να γίνει κάποιος γονιός μπορεί να προέλθει από μακροχρόνια επιθυμία, από ατέρμονη προσπάθεια και έντονη σκέψη. Μια απόφαση που σίγουρα θα αλλάξει τη ζωή του ανθρώπου, καθώς ανατρέπονται πολλά. Είναι πάντα ευχάριστο να έρχεται μια γέννηση. Είναι το καινούριο αίμα, ένας άνθρωπος που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε από το μηδέν και να τον εξελίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Για αυτό, όπως παρατηρούμε και από την επικαιρότητα, πολλές διάσημες προσωπικότητες μοιράζονται αυτή την είδηση, με σκοπό να μοιραστούν αυτή την αλλαγή και το καινούριο που έρχεται στη ζωή τους. Μια ευχάριστη κατάσταση που πολλοί χαίρονται να ακούνε και ενδεχομένως, γιατί όχι, να βιώσουν και οι ίδιοι.

Φυσικά, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ακριβώς τη γέννηση ενός παιδιού με τη «γέννηση» μιας καινούριας ιδέας που μπορεί να μας προσφέρει την αλλαγή που επιζητούμε. Είναι, όμως, μια ωραία ευκαιρία για να παραδειγματιστούμε, να χαρούμε, να παρακινηθούμε από μια τόσο μεγάλη αλλαγή και ένα χαρούμενο γεγονός, όπως αυτό της εγκυμοσύνης, και να «γεννήσουμε» με τη σκέψη μας και τις πράξεις μας όλα αυτά που θέλουμε και μπορούν να μας προσφέρουν τη χαρά και την ανανέωση που επιζητάμε. Για αυτόν τον λόγο, πολλοί ειδικοί μας συμβουλεύουν να ανανεωνόμαστε, να κάνουμε πράγματα που δεν κάνουμε καθημερινά, για να μη βυθιζόμαστε στη ρουτίνα. Οπότε, τι καλύτερο από μια καινούρια αρχή σε κάτι που θέλουμε να κάνουμε για τον εαυτό μας, για την ψυχολογία μας ή για την καθημερινότητά μας;

Πηγή εικόνας: healthline.com

Η είδηση της γέννησης ενός παιδιού είναι κάτι το ευχάριστο που μπορεί να φέρει το καλό στη ζωή ενός ανθρώπου, παρόλες τις πιθανές δυσκολίες. Μέσω της δημοσιοποίησης των ειδήσεων εγκυμοσύνης μπορούμε να συναισθανθούμε τη χαρά κάποιου αγαπημένου μας διάσημου προσώπου και να παραδειγματιστούμε από αυτό το νέο ξεκίνημα της ζωής ως γονέας. Το να επενδύσουμε σε νέες «γεννήσεις» ιδεών, σε νέα ξεκινήματα, από τα πιο μικρά, απλά και καθημερινά μέχρι τα μεγάλα, τα φαινομενικά δύσκολα και ακατόρθωτα, είναι μια διαδικασία που θα μας φέρει ένα ευχάριστο συναίσθημα. Είναι πάντοτε ωραίο σε μια εποχή τρομολαγνείας, δυσάρεστων ειδήσεων και «πτώσης» εμείς να παραδειγματιζόμαστε από όμορφες ειδήσεις, όπως αυτές του ερχομού ενός νέου πλάσματος, και με μια πιο φανταστική έννοια, με μια πιο μεταφορική χροιά να φέρουμε κι εμείς το νέο στη ζωή μας, σε όποια μορφή και αν είναι αυτό.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Σε κάθε νέα αρχή πρέπει να είσαι μόνος, pillowfights.gr, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νικηφόρος Παγώνης
Νικηφόρος Παγώνης
Γεννήθηκε το 2002 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και διαμένει μέχρι σήμερα. Βρίσκεται στο δεύτερο έτος των σπουδών του στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μιλάει Αγγλικά και μαθαίνει Γερμανικά. Η συνεχής ενασχόλησή του με τη γραπτή έκφραση και ο προβληματισμός του για το κοινωνικό γίγνεσθαι τον ενέπνευσαν να ασχοληθεί με την αρθρογραφία. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την ενημέρωση για την επικαιρότητα, την ανάγνωση βιβλίων και τις βόλτες στη θάλασσα.