20.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜικρά ΚαθημερινάΦεστιβάλ στη Θάλασσα στον πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας 

Φεστιβάλ στη Θάλασσα στον πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας 


Της Σοφίας Λιάτη, 

Ένα καλοκαίρι ακόμα γεμάτο συναυλίες, θεατρικά δρώμενα και εκδηλώσεις στα χαρακτηριστικά Λιπάσματα του δήμου Δραπετσώνας. Μια υπέροχη τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα φιλοξενεί καλλιτέχνες και κοινό για αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές.

Ο πολιτιστικός θεσμός του «Φεστιβάλ στη Θάλασσα» καθιερώθηκε το 2017 και για περίπου τέσσερις μήνες κάθε χρόνο τα Λιπάσματα γίνονται σημείο αναφοράς και διασκέδασης για όλους. Πέρα από την πολύ καλή διοργάνωση του δήμου, καθίσταται σημαντικό το γεγονός ότι όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν, χωρίς κάποιο χρηματικό αντίτιμο. Η ανάπλαση του πολυχώρου Λιπασμάτων τα τελευταία χρόνια συμβάλλει στην ανάδειξή τους όχι μόνο ως έναν χώρο κατάλληλο για όμορφες βόλτες, αλλά ως μια «άλλη» καλοκαιρινή μουσική σκηνή. 

Το «Φεστιβάλ στη Θάλασσα» και τα Λιπάσματα έχουν φιλοξενήσει σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Παύλος Παυλίδης, η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Λινά Νικολακοπούλου κ.α., αλλά και το Φεστιβάλ της ΚΝΕ τα δύο τελευταία χρόνια.

Φέτος, το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι ξεχωριστό και γεμάτο από ενδιαφέροντες καλλιτέχνες και αφιερώματα. Στις 5/7 θα βρίσκονται οι Σουαρέ, η παράσταση «Τζιβαέρι», αφιερωμένη στα 100 χρόνια μνήμης από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τους Ελένη Βιτάλη, ΤΑΚΙΜ, Ζαχαρία Καρούνη και Σοφία Παπάζογλου. Στις 11/7 θα εμφανιστεί ο Απόστολος Ρίζος, ενώ στις 13/7 πραγματοποιείται αφιέρωμα στον «πρίγκιπα της ροκ» Παύλο Σιδηρόπουλο, με τους Χρήστο Θηβαίο και Δημήτρη Καρρά.

Ο πολυχώρος των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα. Πηγή Εικόνας: Lifo.gr

Στις 15/7 θα εμφανιστούν στα Λιπάσματα ο Ορφέας Περίδης και ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, στις 18/7 θα είναι οι Θοδωρής Κοτονιάς και Γιώργος & Νίκος Στρατάκης, ενώ στις 20/7 θα λάβει χώρα το “the rap dank vol2 Artists TBA”, με διάφορους καλλιτέχνες της ραπ σκηνής. 

Στις 22/7 θα βρίσκεται στο φεστιβάλ η Ελένη Τσαλιγοπούλου με την παράσταση και αφιέρωμα στη Σμύρνη «Πατρίδα λέω τα τραγούδια», στις 23/7 η θεατρική παράσταση «Εφημερίς των κυριών: Τ’ όνειρο», στις 25/7 θα γίνει αφιέρωμα στα Hip Hop Icons με The Sugarkill Gang και Purfus 5, στις 27/7 ο Γιάννης Διονυσίου και 28/7 με 29/7 θα πραγματοποιηθεί διήμερο ηλεκτρονικής μουσικής με τίτλο “electro-acoustic Odysseys”.  

Φυσικά, αυτό είναι μόνο το πρόγραμμα του Ιουλίου, καθώς αναμένονται κι άλλες συναυλίες τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη. Ένα φεστιβάλ, λοιπόν, που απαρτίζεται από πλήθος ταλαντούχων καλλιτεχνών και προσφέρει μια άλλη πνοή στον Δήμο Δραπετσώνας και Κερατσινίου. Κοινό, όχι μόνο από τις γύρω περιοχές, αλλά και από όλη την Αθήνα, φτάνει στα Λιπάσματα και συναντά αγαπημένους τραγουδιστές, μουσικούς και ηθοποιούς σε κλίμα καλοκαιρινό και χαρούμενο μέσω της τέχνης. 


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ 
  • Φεστιβάλ στην Θάλασσα – Λιπάσματα, Επίσημη Ιστοσελίδα, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Λιάτη
Σοφία Λιάτη
Γεννήθηκε το 2001 στον Πειραιά όπου και μεγάλωσε. Είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Όνειρό της είναι η ενασχόληση με τη δημοσιογραφία και ειδικότερα με την αρθογραφία και το ραδιόφωνο. Θυμάται πάντα τον εαυτό της να ενδιαφέρεται για τις τέχνες και τον πολιτισμό και αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο της στο ερασιτεχνικό θέατρο, την μουσική και τα βιβλία.