14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαSUV και ηλεκτροκίνητα ακόμη και στη Ferrari

SUV και ηλεκτροκίνητα ακόμη και στη Ferrari


Του Άρη Κατσίδη,

Αδιαμφισβήτητα, τα αυτοκίνητα SUV αποτελούν τη μόδα της εποχής και έχουν μεγάλη ζήτηση, για αυτό και όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να τα εντάξουν στη λίστα τους, ώστε να συμβαδίζουν με τις επιταγές της νέας πραγματικότητας. Μία παραδοσιακή δύναμη στους αγώνες των motorsports και γενικότερα, ένα μεγάλο brand των πολυτελών αυτοκινήτων είναι η Ferrari, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι στο τέλος του χρόνου θα αρχίσει την παραγωγή του πρώτου της SUV και το 2025, του πρώτου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Το battery-electric supercar της Ferrari θα δώσει έναν νέο τόνο για τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως δήλωσε την Πέμπτη (16/6) ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Benedetto Vigna, σε συνάντηση στα κεντρικά της γραφεία στο Μαρανέλο της Ιταλίας. Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε ότι σχεδιάζει το 60% των πωλήσεών της να προέρχεται από υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026. Αναμένει ότι το μερίδιο αυτό θα αυξηθεί στο 80% μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Η Ferrari έχει ήδη τέσσερα υβριδικά μοντέλα και ήδη αρχίζουν να παράγονται και να σχεδιάζονται, ηλεκτρικοί κινητήρες και μονάδες μπαταριών για τα μελλοντικά ηλεκτρικά της θα κατασκευαστούν στο Maranello. Προσπαθεί να συμβαδίσει με τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες της κατηγορίας, Bugatti, Bentley, Lamborghini, Rolls-Royce, Aston Martin και McLaren, οι οποίες σχεδιάζουν να έχουν πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Πηγή εικόνας: bricsmagazine.com

Όλα αυτά τα super cars μπαίνουν σε μια νέα εποχή, στην οποία συνεχίζει να μετράει το μεγάλο brand τους, αλλά για να πουλήσουν ακόμη περισσότερο, επικεντρώνονται για να εντυπωσιάσουν στα κομμάτια της μεγάλης επιτάχυνσης και στο ότι οι επιδόσεις είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Η Ferrari υπογράμμισε ότι το δικό της EV θα ξεχωρίζει για το βάρος, τον ήχο, την πυκνότητα ισχύος του κινητήρα και την οδηγική εμπειρία, ενώ επισήμανε ότι θα τηρήσει τη μακροχρόνια φιλοσοφία της για τη διασφάλιση της αποκλειστικότητας. Έτσι, η εταιρεία σχεδιάζει την ανάπτυξη αυτοκινήτων EV, τα οποία θα έχουν μια πρωτοπόρα τεχνολογία με τη φιλοσοφία της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, χωρίς να προκαλούν προβλήματα στα αποτελέσματα της Ferrari.

Μεγάλοι κατασκευαστές, όπως η Ford και η Volkswagen, επενδύουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια για να μεγαλώσουν τον στόλο των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων τους, γιατί γνωρίζουν ότι το μέλλον οδεύει προς τα εκεί, ενώ αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσουν, αν θέλουν να συμβαδίζουν με τις επιταγές της νέας πραγματικότητας.

Πηγή εικόνας: largus.fr

Το πρώτο SUV της Ferrari θα είναι το V12-powered Purosangue και αναμένεται να παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, ενώ, σύμφωνα με το techcrunch, θα έχει τιμή έναρξης γύρω στα 300.000 δολάρια.

Η κερδοφορία στην κατηγορία των SUV είναι σχεδόν εξασφαλισμένη λόγω της αυξανόμενης καταναλωτικής ζήτησης και των υψηλών περιθωρίων κέρδους. Ο πλησιέστερος ανταγωνιστής του Purosangue, η Lamborghini Urus SUV, έγινε το μπεστ σέλερ της μάρκας αμέσως μετά το ντεμπούτο της. Ενώ στη Maserati, που έχει άμεσες σχέσεις με τη Ferrari, αφού βρίσκονται στη Stellantis και οι δύο, το πρώτο της SUV καλύπτει το 60%.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Ferrari To Unveil Purosangue in September and Launch First EV in 2025, jalopnik.com, διαθέσιμο εδώ

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Άρης Κατσίδης
Άρης Κατσίδης
Είναι φοιτητής του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις οικονομικές ειδήσεις, ενώ παρακολουθεί σταθερά το χρηματιστήριο. Ως χόμπι έχει τον αθλητισμό, την ιστορία, την γεωγραφία, αλλά και τα ταξίδια.