17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμός"Intrusion" (2021): Μία διάρρηξη και μία ταινία που διχάζει!

“Intrusion” (2021): Μία διάρρηξη και μία ταινία που διχάζει!


Της Κατερίνας Τσιφετάκη, 

Τα ψυχολογικά θρίλερ έχουν την τιμητική τους στα άρθρα που γράφω, οπότε θα μιλήσουμε για ακόμη μία φορά για τέτοιου είδους ταινία. Το όνομα αυτής είναι Διάρρηξη (Ιntrusion) και αποτελεί ταινία του 2021. Η αλήθεια είναι ότι έχω μία προτίμηση στα ψυχολογικά θρίλερ, διότι σου κρατάνε το ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια, χωρίς όμως να σε αναγκάζουν να κοιτάς πίσω σου κάθε φορά που περπατάς μόνος σου το βράδυ. 

Προτείνεται για ηλικίες άνω των δεκατριών ετών και έχει διάρκεια μία ώρα και τριάντα τέσσερα λεπτά. Η ιστορία ξετυλίγεται γύρω από ένα φαινομενικά ευτυχισμένο ζευγάρι, τη Meera και τον Henry, οι οποίοι, μετά από ένα πρόβλημα υγείας, μετακομίζουν σε μία μικρή πόλη, κάνοντας μία νέα αρχή μακριά από τη Βοστώνη. Μία φονική, ωστόσο, εισβολή στο νέο και ονειρεμένο σπίτι του ζευγαριού δημιουργεί τραύματα στη γυναίκα η οποία ανακαλύπτει αλήθειες και ψάχνει απαντήσεις. Ένας διαρρήκτης εισβάλει στο σπίτι του ζευγαριού και ορμώμενος από τον φόβο ο Henry τον πυροβολεί. Στη Meera δημιουργούνται διάφορα ερωτηματικά, τα οποία προσπαθεί να ξεδιαλύνει και κατανοεί ότι ο αληθινός κίνδυνος μόλις ξεκίνησε. Ο κόσμος γύρω τους δεν είναι αυτός που φαίνεται! 

Πηγή Εικόνας: threepixelslab.gr

Στην ταινία μυστηρίου που παρουσιάζω πρωταγωνιστούν οι Freida Pinto και Logan Marshall-Green σε σκηνοθεσία Adam Salky. Ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι στόχος του ήταν να δημιουργηθεί μία ταινία η οποία θα κρατούσε τους θεατές και θα είχε μία μεγάλη ανατροπή στο τέλος και θεωρώ πως ο στόχος επετεύχθη. Κατά τη γνώμη μου αποτελεί μία ταινία η οποία σε κρατάει αρκετά καθ’ όλη τη διάρκεια της και σου επιτρέπει να σκεφτείς διάφορα σενάρια με τα στοιχεία που σου παρουσιάζει. Επίσης, θεωρώ ότι υπάρχει έντονη και απρόσμενη ανατροπή στο τέλος, όλοι καταλαβαίναμε σε ένα γενικότερο πλαίσιο προς τα που πάει το σενάριο, όμως, κανένας δεν περιμένει μια τόσο τραβηγμένη και αρρωστημένη εξέλιξη. 

Νομίζω ήρθε η ώρα να δούμε και μία διαφορετική κριτική. Παρόλο που η ταινία ήταν στις τοπ 10 παραγωγές του Netflix, ήταν αρκετοί εκείνοι που απογοητεύτηκαν. Πιο συγκεκριμένα, η παρούσα ταινία δεν ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα για τα γούστα όλων. Όπως αναφέρεται σε διάφορες πηγές, αποτελεί μία ταινία της οποίας η ιστορία επαναλαμβάνεται και από ένα σημείο και μετά σε κουράζει. Κάτι που θεώρησα ιδιαίτερα εύστοχο και θα ήθελα να αναφέρω είναι ότι δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις μία παραγωγή καλή εξαιτίας της σκηνοθεσίας και των ηθοποιών. Άλλοι κριτικοί αναφέρουν ότι η ταινία θα μας καθηλώσει και θα μας εκπλήξει με το απρόσμενο σενάριο. Γενικά, οι απόψεις ποικίλουν και αυτό δεν είναι καθόλου κακό, αφού σημαίνει ότι γίνεται συζήτηση γύρω από την ταινία και ακούγονται διαφορετικές κριτικές, αφήνοντας τον κόσμο να αποφασίσει μόνος του αν θα τη δει ή όχι. 

Πηγή Εικόνας: tvinsider.com

Δεν θα διαφωνήσω στο γεγονός ότι οι τελευταίες ταινίες τρόμου-θρίλερ του Netflix κινούνται στην ίδια γραμμή, έχουν το ίδιο πλαίσιο και δεν διαθέτουν την σπίθα που είχαν τα παλιά κλασικά ψυχολογικά θρίλερ. Για να γίνω συγκεκριμένη και να μην μιλάω γενικά και αόριστα, ένα δυνατό παράδειγμα φοβερά αξιόλογων ταινιών θρίλερ, οι οποίες πληρούν κάθε προϋπόθεση, είναι οι ταινίες του Hannibal Lecter. Αν θέλετε να δείτε κάτι δυνατό, σίγουρα προτιμήστε αυτήν, καθώς αποτελεί μία εξαιρετική σειρά ταινιών. Σίγουρα δεν συγκρίνονται οι δύο παραγωγές μεταξύ τους, όμως η Διάρρηξη ενδείκνυται για ένα χαλαρό movie night!


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Intrusion, 2021, IMDb.com, διαθέσιμο εδώ.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κατερίνα Τσιφετάκη
Κατερίνα Τσιφετάκη
Γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2001 στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Φοιτά στο πανεπιστήμιο Κρήτης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρεθύμνου. Της αρέσει να διαβάζει και να ενημερώνεται συνεχώς. Αγαπά τις σπουδές της και ιδιαίτερα όταν αυτές σχετίζονται με οποιαδήποτε καινοτομία στον τομέα αυτό. Ασχολείται με τον χορό, παρακολουθεί αρκετές ταινίες και σειρές και της αρέσει να περνά τον ελεύθερο της χρόνο με αγαπημένα της πρόσωπα. Η συνεχής επιμόρφωση είναι προσόν γι’ αυτό κάθε σεμινάριο που την ενδιαφέρει αποτελεί προτεραιότητα.