22.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Μιρέιγ Νταρκ

Fe-Memorance: Μιρέιγ Νταρκ


Της Νικολέττας Ανδρεοπούλου,

Η Μιρέιγ Νταρκ ήταν Γαλλίδα ηθοποιός και μοντέλο που για πολλά χρόνια αποτελούσε πρότυπο γυναίκας και θεωρείτο, δικαιωματικά, διάδοχος της μεγάλης Μπριζίτ Μπαρντό. Επίσης, ήταν γνωστή για το μεγάλο έρωτα με τον Αλέν Ντελόν.

H Μιρέιγ αποτέλεσε ένα κορίτσι – είδωλο της εποχής της με ταλέντο, φινέτσα και ακαταμάχητη ομορφιά. Γεννημένη στις 15 Μαΐου 1938, έλαβε βραβείο αριστείας στο Ωδείο Δραματικής Τέχνης στο Τουλόν, ενώ μετέπειτα μετακόμισε στο Παρίσι, το 1959. Πήρε μαθήματα θεάτρου με τη Maurice Escande, αρχίζοντας έτσι την υποκριτική της καριέρα.

Πρωτοεμφανίστηκε στην τηλεόραση το 1960 με μικρούς ρόλους σε τηλεοπτικά προγράμματα, ωστόσο το βλέμμα και η παρουσία της δεν πέρασαν απαρατήρητα. Ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο της, κατέλαβε το πρώτο σημαντικό της ρόλο σε κινηματογραφική παραγωγή στο “Pouic-Pouic” από τον Jean Girault. Από την κινηματογραφική αυτή επιτυχία υπήρξαν πλήθος προτάσεων στην όμορφη Μιρέιγ. Στα επόμενα πέντε χρόνια γύρισε δεκατρείς ταινίες στο πλάι του Georges Lautner, εκτοξεύοντας την καριέρα της στην κορυφή. Στη δεκαετία του 1970, η Νταρκ είχε μια σειρά επιτυχιών, όπως το “Skin of a Cop”, το “La Valise” και φυσικά, “Le Grand Blond” μαζί με τον Pierre Richard, όπου άφησε εποχή η εμβληματική σκηνή με το μαύρο εξώπλατο φόρεμα.

Πηγή εικόνας: https://www.athensvoice.gr/culture/cinema/369399_pethane-i-mireig-ntark-eikones-video

Το 1968, γνώρισε τον πασίγνωστο Αλέν Ντελόν στα παρασκήνια της ταινίας “Jeff”. Από την πρώτη κιόλας στιγμή η σχέση τους αποτέλεσε έναν μεγάλο έρωτα. Η σχέση αυτή τη στιγμάτισε στις συνειδήσεις του γαλλικού λαού, ενώ κράτησε για περίπου 15 χρόνια. Παρά το τέλος της σχέσης τους, η αγάπη και ο έρωτάς τους μετατράπηκε σε μια μεγάλη φιλία.

Ακολούθησαν χρόνια απομόνωσης λόγω προβλημάτων υγείας, που προκλήθηκαν από ένα τραγικό ατύχημα. Έπειτα, η Νταρκ στράφηκε στη φωτογραφία, την τηλεόραση και το θέατρο. Η ηθοποιός στράφηκε στη σκηνοθεσία και στη φιλανθρωπική δράση, κυρίως για τη βελτίωση της ζωής των ηλικιωμένων ατόμων. Τελικά, η εμβληματική αυτή γυναίκα κατέληξε στις 28 Αυγούστου του 2017, ύστερα από 3 χρόνια σε κώμα.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νικολέττα Ανδρεοπούλου
Νικολέττα Ανδρεοπούλου
Γεννημένη στη Κεφαλονιά το 2000, απ’ όπου και κατάγεται, είναι τριτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας, Mέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση Δημόσιες Σχέσεις και Μάρκετινγκ. Από μικρή ηλικία ασχολείται με το χορό και τη γυμναστική, ενώ μεγάλη της αγάπη είναι τα ταξίδια. Είναι πολύ δημιουργική και λατρεύει την ενασχόληση με τις τέχνες και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μελλοντικός στόχος της είναι να εξελιχθεί όσο περισσότερο μπορεί στον χώρο της επικοινωνίας και των μέσων.