18.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Κάρολιν Τζόουνς

Fe-Memorance: Κάρολιν Τζόουνς


Της Άννας Τσεκάνι,

Η Κάρολιν Τζόουνς ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του 1950 και σε σύντομο χρονικό διάστημα γνώρισε μεγάλη δόξα.

Η Κάρολιν Τζόουνς γεννήθηκε στις 28 Απριλίου του 1930, στο Τέξας. Ήταν η κόρη του Julius Alfred Jones και της Chloe Jeanette Southern. Αφότου ο πατέρας της εγκατέλειψε την οικογένεια της, εκείνη με την μητέρα της και την αδερφή της μετακόμισαν στο πατρικό σπίτι της μητέρας της.

Στην ηλικία των 17 χρόνων ξεκίνησε να φοιτά στο Playhouse Pasadena, έχοντας εκεί την πρώτη της επαφή με την ηθοποιία. Το ταλέντο της όσον αφορά τον χώρο του θεάματος εκτιμήθηκε αρκετά γρήγορα, με την ίδια να υπογράφει συμβόλαιο με τη Paramount Pictures, σε αρκετά νεαρή ηλικία. Το 1952 συμμετείχε στην πρώτη της ταινία με τίτλο: “The Turning Point”, ενώ αργότερα ακολούθησαν ακόμα περισσότερες και μεγαλύτερες επιτυχίες. Η ίδια συμμετείχε επίσης στην ταινία “From Here to Eternity”, για την οποία η Τζόουνς δεχόταν μέχρι και 500$ την ημέρα.

Η Κάρολιν Τζόουνς έκανε το ντεμπούτο της στη τηλεόραση μέσα από τη σειρά “Gruen” το 1952, ενώ παράλληλα συνέχισε να συμμετέχει και σε άλλες παραγωγές.

Πηγή εικόνας: https://gr.pinterest.com/pin/266275396707226942/

Σε όλη την διάρκεια της καριέρα της είχε την τύχη να συνεργαστεί με τεράστια ονόματα του χώρου, όπως οι Frank Sinatra, Dean Martin και Anthony Quinn.

Το 1964 συμμετείχε και στην τηλεοπτική σειρά “The Addams Family”, όπου υποδύθηκε την Morticia Addams. Η σειρά αυτή γνώρισε τεράστια επιτυχία την εποχή εκείνη και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την καριέρα της Κάρολιν, ενώ, παράλληλα, της χάρισε και μια υποψηφιότητα για την χρυσή σφαίρα.

Η Κάρολιν Τζόουνς διαγνώστηκε τον Μάρτιο του 1981 με καρκίνο του παχέος, ο όποιος φαινόταν να εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς, χωρίς, όμως, η ίδια να σταματήσει την ηθοποιία. Λίγο καιρό αργότερα, όταν όλοι νόμιζαν πως ο καρκίνος είχε υποχωρήσει, η ίδια έπεσε σε κώμα, από το οποίο δεν ξύπνησε ποτέ.

Η Κάρολιν Τζόουνς πέθανε στις 3 Αυγούστου του 1983, έχοντας χτίσει μια λαμπρή καριέρα, ενώ παράλληλα είχε παντρευτεί 4 φορές, χωρίς, όμως, ποτέ να αποκτήσει παιδιά με τους συζύγους της.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Άννα Τσεκάνι
Άννα Τσεκάνι
Είναι γεννημένη το 2000 στην Αθήνα. Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Το πάθος της είναι το αντικείμενο της ψυχολογίας με το οποίο, ωστόσο, ασχολείται προς το παρόν ερασιτεχνικά. Οι ξένες γλώσσες και τα βιβλία καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου της χρόνου, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνει μέρος στον ρητορικό όμιλο της σχολής της, σε συνέδρια και ημερίδες σχετικά με την διπλωματία και τις Διεθνείς Σχέσεις.