20.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Μπίνι Μπάρνς

Fe-Memorance: Μπίνι Μπάρνς


Της Άννας Τσεκάνι, 

Η Μπίνι Μπάρνς ήταν αγγλίδα ηθοποιός, η οποία έχτισε μια λαμπρή καριέρα, όχι μόνο στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και στο Χόλυγουντ και στην Ιταλία.

Η Μπίνι Μπάρνς (Gertude Maud Barnes) γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου του 1903 στο Λονδίνο. Προερχόταν από μια πολύ μεγάλη οικογένεια, που απαρτιζόταν από 16 παιδιά. Οι γονείς της ήταν ο George Barnes και η Rosa Enoyce. Από νεαρή ηλικία η Μπίνι είχε μια κλίση προς τις καλές τέχνες, με αποτέλεσμα να ασχοληθεί σε επαγγελματικό επίπεδο με τον χορό και με την χορωδία.

Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το έκανε μέσα από την ταινία «Silver Tassie», όπου ήταν η πρώτη παραγωγή στην οποία εμφανίστηκε, το 1929. Η ίδια συνέχισε την εκπαίδευση της σε μια δραματική σχολή και το 1931 συμμετείχε στην αγγλική ταινία «Night in Montmartre».

Συνέχισε να συμμετέχει σε διάφορες σειρές, ενώ, παράλληλα, υπέγραψε συμβόλαιο με τον παραγωγό Alexander Korda για να εμφανίζεται στις ταινίες του.

Πηγή εικόνας: https://viola.bz/american-british-actress-binnie-barnes-1913-1998/jewelry-lover-hollywood-actress-gertrude-maud-barnes-known-as-binnie-barnes/

Μετά την συνεργασία αυτή, η Μπίνι είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με διάφορα ονόματα του χώρου του θεάματος, με αποτέλεσμα η ίδια το 1934 να μετακομίσει στο Χόλυγουντ και να συνεχίσει εκεί την καριέρα της. Φημολογείται πως ακολούθησαν πάνω από 75 ταινίες, σημαντικότερες εκ των οποίων «The Adventures of Marco Polo», «The three Musketeers» και πολλές άλλες.

Το 1940 παντρεύτηκε τον πρώην ποδοσφαιρικό σταρ και στέλεχος στούντιο της εποχής εκείνης, Μάικ Φράνκοβιτς, όπου μαζί έκαναν οικογένεια, υιοθετώντας, μάλιστα, και 3 παιδιά. Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το ζευγάρι μετακόμισε στην Ιταλία, όπου εκεί η Μπίνι συνέχισε την καριέρα της, λαμβάνοντας μέρος σε πολλές ταινίες.

Η τελευταία ταινία στην οποία συμμετείχε η Μπίνι Μπάρνς, πριν τον θάνατο της, ήταν η ταινία «40 Carats» το 1973. Η ίδια απεβίωσε στις 27 Ιουλίου του 1998, σε ηλικία 95 ετών από φυσικά αίτια.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Άννα Τσεκάνι
Άννα Τσεκάνι
Είναι γεννημένη το 2000 στην Αθήνα. Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Το πάθος της είναι το αντικείμενο της ψυχολογίας με το οποίο, ωστόσο, ασχολείται προς το παρόν ερασιτεχνικά. Οι ξένες γλώσσες και τα βιβλία καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου της χρόνου, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνει μέρος στον ρητορικό όμιλο της σχολής της, σε συνέδρια και ημερίδες σχετικά με την διπλωματία και τις Διεθνείς Σχέσεις.