19.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Κριστίν Τσάμπακ

Fe-Memorance: Κριστίν Τσάμπακ


Της Άννας Τσεκάνι, 

Η Κριστίν Τσάμπακ αποτέλεσε μια αμερικανίδα δημοσιογράφο ειδήσεων της τηλεόρασης, η οποία αυτοκτόνησε στη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής.

Η Κριστίν Τσάμπακ (Christine Chubbuck) γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου του 1944, στο Οχάιο. Οι γονείς της ήταν ο George Fairbanks Chubbuck και η Margaretha Chubbuck, ενώ η Κριστίν είχε και δύο αδέρφια, τον Γκρέκ και τον Τιμ.

Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, η Κριστίν σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι της Οξφόρδης τέχνες του θεάτρου, ενώ συνέχισε τις σπουδές της, και το 1965 πήρε πτυχίο ραδιοφωνικής μετάδοσης στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Η Κριστίν βρήκε αμέσως δουλεία και εργάστηκε για το κανάλι WVIZ, ενώ παράλληλα συνέχισε να εμπλουτίζει τις γνώσεις τις πάνω στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, μέσα από σεμινάρια και εργαστήρια.

Εργάστηκε ως βοηθός παραγωγού σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό στην Πενσυλβανία, ενώ το 1968 εργάστηκε και σε μια εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης.

Μια απο τις σημαντικότερες συνεργασίες για την ίδια, ήταν αυτή με το κανάλι WXLT TV, στον οποίο εργάστηκε στην αρχή ως ρεπόρτερ και αργότερα της δόθηκε και δική της εκπομπή, με υποθέσεις που αφορούσαν την τοπική κοινότητα. Παράλληλα, ασχολήθηκε σε μεγάλο βαθμό με την φιλανθρωπία και την έμπρακτη αρωγή σε σοβαρά κοινωνικά ζητήματα.

Παρά το γεγονός ότι η Κριστίν προσπαθούσε να ανελιχτεί επαγγελματικά, η ίδια πάλευε τόσο με την κατάθλιψη όσο και με την καταπολέμηση των αυτοκτονικών της τάσεων. Μάλιστα, η ίδια είχε επιχειρήσει το 1970 να αυτοκτονήσει, με τη λήψη υπερβολικής δόσης ναρκωτικών.

Το πρωί της 15ης Ιουλίου του 1974, η Τσάμπακ ζήτησε από τους συναδέλφους της κατ’ εξαίρεση να διαβάζει στην έναρξη της εκπομπής μια είδηση. Προσπέρασε μερικές ειδήσεις και είπε: «Σύμφωνα με την πολιτική του καναλιού 40 να παρέχει τις πιο πρόσφατες ειδήσεις με «αίμα και έντερα» και με ζωντανό χρώμα, θα δείτε για πρώτη φορά απόπειρα αυτοκτονίας».

Πηγή εικόνας: https://www.gossip-tv.gr/g-specials/back-to-the-future/video/458159/h-paroysiastria-eidiseon-poy-aytoktonise-se-zontani-metadosi

Εκείνη τη στιγμή, η ίδια έβγαλε ένα όπλο από το γραφείο της και πυροβολήθηκε στο κεφάλι, ακριβώς πίσω από το αυτί. Ολόκληρη η Αμερική παρακολούθησε λεπτό προς λεπτό τη στιγμή που το άψυχο πλέον σώμα της Τσάμπακ έπεσε στο έδαφος. Το κανάλι αμέσως μαύρισε την οθόνη και συνέχισε την μετάδοση μίας ταινίας.

Η Κριστίν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αμέσως, ωστόσο δεν κατάφερε να συνέλθει ποτέ, και δεκατέσσερις ώρες αργότερα κηρύχτηκε νεκρή. Η αυτοκτονία της ήταν προμελετημένη, αφού η ίδια είχε αφήσει και ένα σημείωμα με την απάντηση του καναλιού για τη ζωντανή αυτοκτονία.

Η Κριστίν πάλευε πολλά χρόνια με την κατάθλιψη, και σε συνδυασμό με τις δύο ατελέσφορες ερωτικές της σχέσεις, συνέβαλαν αισθητά στην ψυχική της αστάθεια. Παράλληλα, η ίδια είχε υποβληθεί έναν χρόνο πριν τον θάνατό της σε μια χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση των ωοθηκών της, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη τη δυνατότητά της να αποκτήσει παιδιά. Όλα αυτά φημολογείται πως συνέβαλαν στην επιδείνωση της ψυχικής της διαύγειας.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Άννα Τσεκάνι
Άννα Τσεκάνι
Είναι γεννημένη το 2000 στην Αθήνα. Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Το πάθος της είναι το αντικείμενο της ψυχολογίας με το οποίο, ωστόσο, ασχολείται προς το παρόν ερασιτεχνικά. Οι ξένες γλώσσες και τα βιβλία καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου της χρόνου, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνει μέρος στον ρητορικό όμιλο της σχολής της, σε συνέδρια και ημερίδες σχετικά με την διπλωματία και τις Διεθνείς Σχέσεις.