12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Τζέιν Μάνσφιλντ

Fe-Memorance: Τζέιν Μάνσφιλντ


Της Ραφαέλας – Γεωργίας Τσιμτσιλή,

Η Τζέιν Μάνσφιλντ ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός του Χόλιγουντ. Εργάστηκε στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο και έγινε γνωστή ως σύμβολο του σεξ, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 και του 1960.

Η Βέρα Τζέιν Πάλμερ γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 1933, στο Μπράιν Μάουρ της Πενσυλβάνιας. Στα 17 της, παντρεύτηκε τον Πολ Μάνσφιλντ, έξι μήνες πριν από τη γέννηση της κόρης τους. Σπούδασε υποκριτική στο Πανεπιστήμιο Southern Methodist του Τέξας και σε νεότερη ηλικία έμαθε χορό, πιάνο και βιολί. Μιλούσε γερμανικά και ισπανικά και, όπως λέγεται, ο δείκτης νοημοσύνης της ήταν αρκετά υψηλός.

Ενώ φοιτούσε, εργάστηκε ως γυμνό μοντέλο τέχνης, ρεσεψιόν σε στούντιο χορού και ως πωλήτρια από πόρτα σε πόρτα. Τον Φεβρουάριο του 1955, ήταν Playmate του μήνα στο Playboy, αυξάνοντας την κυκλοφορία του περιοδικού. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, χώρισε με τον πρώτο της σύζυγο, αλλά κράτησε το επίθετό του. Στη συνέχεια, γνώρισε τον ηθοποιό, Μίκι Χάργκιτει, τον οποίο παντρεύτηκε το 1958. Απέκτησαν μαζί τρία παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της ηθοποιού της σειράς “Law & Oder”, Μαρίσκα Χάργκιτει. Για πέντε χρόνια ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα ζευγάρια στο Χόλιγουντ, αλλά χώρισαν το 1963, και το 1964, παντρεύτηκε για τρίτη φορά, τον ηθοποιό, Ματ Σίμπερ, αλλά το ζευγάρι επίσης χώρισε.

Πηγή εικόνας: https://1812blockhouse.com/history-tourism/when-mansfield-welcomed-jayne-mansfield/

Καλλιτεχνικά, η Μάνσφιλντ περιορίστηκε σε ρόλους sex symbol, που υπαγόρευε το πλούσιο μπούστο και το καλλίγραμμο κορμί της. Υπήρξε η πρώτη ηθοποιός που πρωταγωνίστησε γυμνή στο Χόλιγουντ, στο “Promises! Promises!”. Την αποκαλούσαν «Μέριλιν της εργατικής τάξης» και «Μονρόε των φτωχών». Έγινε γνωστή ως το pin-up girl, που πουλούσε έξυπνα τον διάχυτο ερωτισμό της και το περιοδικό Playboy την κατέταξε δεύτερη στη λίστα με τις 100 καλύτερες Playmates.

Εμφανίστηκε συνολικά σε 27 ταινίες, όπως οι ταινίες “Kiss Them For Me” (1957), “The Sheriff of Fractured Jaw” (1958) και “It Takes a Thief” (1960). Το 1957, κέρδισε το βραβείο Χρυσής Σφαίρας, ως υποσχόμενη πρωτοεμφανιζόμενη στην ταινία “The Girl Can’t Help It” και το 1960, της απονεμήθηκε ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame, στο 6328 Hollywood Blvd. Στράφηκε και στο θέατρο, αλλά και στα νυχτερινά κέντρα, με νούμερα που συνδύαζαν τραγούδι, χορό και κωμικά σκετσάκια.

Η Τζέιν Μάνσφιλντ ήταν μόλις 34 ετών, όταν έχασε τη ζωή της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στις 29 Ιουνίου 1967.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ραφαέλα - Γεωργία Τσιμτσιλή
Ραφαέλα - Γεωργία Τσιμτσιλή
Γεννήθηκε το 1997 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης με κατεύθυνση Διοικητική Επιστήμη & Δημόσιο Δίκαιο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στην ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Ασχολείται με τον εθελοντισμό, έχει ως πάθος τα ταξίδια και αυτή την περίοδο διδάσκεται την Ισπανική γλώσσα.