20.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Ρένα Παγκράτη

Fe-Memorance: Ρένα Παγκράτη


Της Νικολέττας Ανδρεοπούλου, 

Η Ρένα Παγκράτη, γεννημένη στη Δάφνη, το 1949, αποτέλεσε μία εμβληματική ηθοποιός και τραγουδίστρια, που διέπρεψε κυρίως τις δεκαετίες του 70 και του 80 στην τηλεόραση και τις βιντεοταινίες.

Η Ρένα καταγόταν από την Κέρκυρα, αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα σε ένα ήσυχο οικογενειακό περιβάλλον. Οι πρώτες απόπειρες στην υποκριτική ήταν στην ηλικία των 11 χρονών, αποδεικνύοντας το ταλέντο της, και λίγο αργότερα συμμετείχε στον θίασο της Έλλης Λαμπέτη, ενώ έναν χρόνο ήταν στο Εθνικό Θέατρο με την Κατίνα Παξινού και τον Αλέξη Μινωτή. Το κορίτσι θαύμα κατάλαβε από πολύ νωρίς ότι ανήκει στην υποκριτική και σπούδασε στη δραματική σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη.

Η Ρένα, από την αρχή της καριέρας, δούλεψε σκληρά και αποφασιστικά. Πρώτη της δουλειά ήταν στην πολύ επιτυχημένη ραδιοφωνική εκπομπή «Τα παραμύθια της θείας Λένας», ενώ αργότερα συμμετείχε και ως μέλος του συγκροτήματος Νοστράδαμος. Η δημοσιότητα ήρθε λίγο καιρό αργότερα, με τον ρόλο της στη σειρά «Λούνα Παρκ», που παιζόταν για 7 χρόνια με τεράστια επιτυχία. Ο ρόλος της ατίθασης, ξανθιάς χίπισσας του Λούνα Παρκ ταυτιζόταν με το πρόσωπο της Ρένας, με αποτέλεσμα οι μετέπειτα κινηματογραφικοί ρόλοι της να είναι στο ίδιο μοτίβο.

Πηγή εικόνας: https://www.sansimera.gr/biographies/2262

Τη δεκαετία του 80, συνεργάστηκε με σημαντικές προσωπικότητες της εποχής, μένοντας χαραγμένη στο μυαλό του κοινού ως το ατίθασο κορίτσι της διπλανής πόρτας. Ακόμα πιο γνωστή ως τραγουδίστρια και ηθοποιός έγινε, όταν επιλέχθηκε για τις κινηματογραφικές επιτυχίες Βασικά καλησπέρα σας, Καμικάζι αγάπη μου και Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ, δίπλα στον δημοφιλή Στάθη Ψάλτη και άλλους ανερχόμενους ηθοποιούς της εποχής.

Ωστόσο, ακολούθησαν δύσκολα χρόνια για τη Ρένα με αρκετά οικονομικά προβλήματα, μεγάλη ανεργία και αποχωρισμό πολύ αγαπημένων ανθρώπων. Όλες αυτές οι δυσκολίες οδήγησαν τη Ρένα σε ένα αδιέξοδο. Στις 25 Ιουνίου 1998, έδωσε τέλος στη ζωή της με υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. Παρά το τραγικό αυτό γεγονός, η Ρένα παραμένει στο μυαλό όλων ως ένα χαμογελαστό, ξέγνοιαστο κορίτσι, γεμάτο ζωή και ταλέντο.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νικολέττα Ανδρεοπούλου
Νικολέττα Ανδρεοπούλου
Γεννημένη στη Κεφαλονιά το 2000, απ’ όπου και κατάγεται, είναι τριτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας, Mέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση Δημόσιες Σχέσεις και Μάρκετινγκ. Από μικρή ηλικία ασχολείται με το χορό και τη γυμναστική, ενώ μεγάλη της αγάπη είναι τα ταξίδια. Είναι πολύ δημιουργική και λατρεύει την ενασχόληση με τις τέχνες και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μελλοντικός στόχος της είναι να εξελιχθεί όσο περισσότερο μπορεί στον χώρο της επικοινωνίας και των μέσων.