24 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Πόλα Κεντ Μίχαν

Fe-Memorance: Πόλα Κεντ Μίχαν


Της Ραφαέλας – Γεωργίας Τσιμτσιλή, 

Η Πόλα Κεντ Μίχαν ήταν επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος. Γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου 1931 στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνιας. Δεν αποφοίτησε από το γυμνάσιο, παντρεύτηκε μικρή, σε ηλικία 15 ετών, και απέκτησε ένα παιδί. Διαζευγμένη στα 17, εργάστηκε ως γραμματέας, αν και επιθυμούσε να μπει στον χώρο της ψυχαγωγίας. Το 1955, έπαιξε για πρώτη φορά σε ένα επεισόδιο του “The Adventures of Wild Bill Hickock”.

Μετά από μία σειρά διαφημίσεων, εμφανίστηκε στο “State Trooper” και το “77 Sunset Strip”. Όμως, εμφάνιζε αλλεργίες από τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, που χρησιμοποιούσαν τότε στους ηθοποιούς. Έτσι, το 1960, η Μίχαν πήρε τα 3.000 δολάρια, που κέρδισε από μία διαφήμιση μπύρας, και ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον κομμωτή, Τζέρι Ρέντινγκ, ο οποίος ήταν και φαρμακοποιός. Μαζί δημιούργησαν το πρώτο υποαλλεργικό σαμπουάν και ίδρυσαν την εταιρεία Redken, η οποία καθιέρωσε την περιποίηση μαλλιών με προϊόντα επιστημονικά ελεγμένα, σύμφωνα με το pH του δέρματος και των μαλλιών. Το όνομα “Redken” προήλθε από τον συνδυασμό των ονομάτων τους.

Πηγή εικόνας: https://www.modernsalon.com/368448/paula-kent-meehan-a-leading-lady

Το 1971, γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της, Τζον Μίχαν, ο οποίος, ως διευθυντικό στέλεχος εμπορικών περιοδικών, τη βοήθησε να αναπτύξει την εταιρεία, με αποτέλεσμα, τη δεκαετία του ‘70 και του ‘80, η εταιρεία να αποτελέσει ηγέτιδα στην τεχνολογία προϊόντων στις Η.Π.Α., αλλά και στο εξωτερικό. Το 1993, με πωλήσεις 160 εκατ. δολαρίων, η Redken πουλήθηκε στη L’Oreal. Έπειτα, η Μίχαν έγινε ιδιοκτήτρια της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας, “The Becerly Hills Courier”.

Για το επιχειρηματικό της πνεύμα, χαρακτηρίστηκε ως μία από τις 8 πιο ισχυρές γυναίκες ιδιοκτήτριες επιχειρήσεων από το περιοδικό “Working Woman”. Είχε λάβει πολλά επιχειρηματικά βραβεία και δεν σταμάτησε να αναζητεί επενδυτικές ευκαιρίες. Οι φιλανθρωπικές της δραστηριότητες περιλάμβαναν μεγάλες δωρεές στο 9/11 Memorial Garden και δωρεές ύψους 5 εκατ. ευρώ στο Wallis Annenberg Center for the Performing Art, ενώ υπηρέτησε και ως πρόεδρος του Beverly Hulls Pet Care Foundation, το οποίο ήταν ίδρυμα φροντίδας και διάσωσης ζώων.

Η Πόλα Κεντ Μίχαν πέθανε, μετά από μία μακρά μάχη με χρόνιες πνευμονικές λοιμώξεις, στις 23 Ιουνίου 2014, στο σπίτι της, στο Μπέβερλι Χιλς, σε ηλικία 82 ετών.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ραφαέλα - Γεωργία Τσιμτσιλή
Ραφαέλα - Γεωργία Τσιμτσιλή
Γεννήθηκε το 1997 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης με κατεύθυνση Διοικητική Επιστήμη & Δημόσιο Δίκαιο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στην ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Ασχολείται με τον εθελοντισμό, έχει ως πάθος τα ταξίδια και αυτή την περίοδο διδάσκεται την Ισπανική γλώσσα.