16.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Μάργκαρετ Χάμιλτον

Fe-Memorance: Μάργκαρετ Χάμιλτον


Της Νικολέττας Ανδρεοπούλου,

H Μάργκαρετ Χάμιλτον γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1902 και ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός, που αποτυπώθηκε στο μυαλό του κόσμου ως η «Κακιά Μάγισσα» της πασίγνωστης ταινίας Ο Μάγος του Οζ.

Η Μάργκαρετ ήταν μία απλή νηπιαγωγός από το Κλίβελαντ, που περιστασιακά έκανε εμφανίσεις σε μικρές τηλεοπτικές παραγωγές. Περνώντας μία περίοδο δύσκολη, λόγω της ανεργίας και εξαιτίας του διαζυγίου της, που αναγκαζόταν να φροντίζει ολομόναχη τον τρίχρονο τότε γιο της, ξαφνικά ήρθε η ευκαιρία της ζωής της. Το 1939, η άσημη τότε Χάμιλτον έπαιξε την Κακιά μάγισσα της Δύσης απέναντι από τη Ντόροθι Γκάλε στον Μάγο του Οζ.

Πηγή εικόνας: https://en.wikipedia.org/wiki/Margaret_Hamilton

Η πρόταση έγινε εξαιτίας της απόρριψης του ρόλου από τη γνώστη τότε Γκάλε Σόντεργκάρντ, μόλις έμαθε ότι η μάγισσα θα πρέπει να εμφανίζεται άσχημα. Προς έκπληξη όλων, όμως, η άπειρη τότε Χάμιλτον μπήκε κατευθείαν στον ρόλο, δημιουργώντας μία από τις πιο αξιομνημόνευτες κακές φιγούρες του θεάματος.

Παρά τις δυσκολίες του ρόλου και τις τρομακτικές σκηνές, η Χάμιλτον σχολίαζε συνεχώς με έναν ελαφρύ τρόπο τον ρόλο της μάγισσας, λέγοντας, μάλιστα, ότι Ο Μάγος του Οζ ήταν και ένα από τα αγαπημένα της βιβλία. Ο μεγαλύτερος φόβος της, μιλώντας για την εμπειρία της στο έργο, ήταν, κυρίως, η λανθασμένη εντύπωση που θα έδινε ο τρομακτικός ρόλος στα παιδιά.

Λίγο καιρό μετά τα γυρίσματα του Οζ, η Χάμιλτον έκανε αρκετές εμφανίσεις σε σπουδαίες τηλεοπτικές παραγωγές της εκπομπής, όπως το Babe in arms, το George Whites Scandals, αλλά και το Adams Family. Αργότερα, ασχολήθηκε αρκετά με το θέατρο, λαμβάνοντας σημαντικούς ρόλους στη σκηνή του Broadway.

Σε αντίθεση με τον ρόλο της μάγισσας, η Χάμιλτον αγαπούσε πολύ τα παιδιά και ενδιαφερόταν συνεχώς για εκπαιδευτικά θέματα. Συνέβαλε σημαντικά στο Συμβούλιο Εκπαίδευσης του Μπέβερλι Χιλς, αλλά εργαζόταν και εθελοντικά ως καθηγήτρια στα σχολεία της Κυριακής. Η Χάμιλτον ανέπτυξε τη νόσο Αλτσχάιμερ τα τελευταία χρόνια της ζωής της, ενώ άφησε την τελευταία της πνοή στις 16 Μαΐου 1985 από καρδιακή προσβολή.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νικολέττα Ανδρεοπούλου
Νικολέττα Ανδρεοπούλου
Γεννημένη στη Κεφαλονιά το 2000, απ’ όπου και κατάγεται, είναι τριτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας, Mέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση Δημόσιες Σχέσεις και Μάρκετινγκ. Από μικρή ηλικία ασχολείται με το χορό και τη γυμναστική, ενώ μεγάλη της αγάπη είναι τα ταξίδια. Είναι πολύ δημιουργική και λατρεύει την ενασχόληση με τις τέχνες και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μελλοντικός στόχος της είναι να εξελιχθεί όσο περισσότερο μπορεί στον χώρο της επικοινωνίας και των μέσων.