24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΙστορίαFe-MemoranceFe-Memorance: Ελευθερία Βιδάκη

Fe-Memorance: Ελευθερία Βιδάκη


Του Ραφαήλ Νικόλαου Μπελενιώτη, 

Γεννήθηκε στην ιστορική πόλη του Θερίσου των Χανίων το 1969. Θήτευσε στη Δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από όπου αρίστευσε και αποφοίτησε επιτυχώς. Παράλληλα, είχε ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πηγή εικόνας: enimerotiko.gr

Η παρουσία της στο ελληνικό θέατρο ήταν μεγάλη, καθώς ερμήνευσε μια σειρά από σημαντικούς ρόλους. Γνωστή στο ελληνικό κοινό έγινε μέσα από τη συμμετοχή της στην ελληνική σειρά «Κάτι Τρέχει με τους Δίπλα». Εκεί έπαιξε δίπλα σε γνωστούς και καταξιωμένους ηθοποιούς, όπως ο Ρένος Χαραλαμπίδης και ο Κλέων Γρηγοριάδης, αλλά και η Δήμητρα Ματσούκα. Οι τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έλαβε μέρος και έπαιξε ρόλους ήταν οι «Μικροί-μεγάλοι», «Φωτορομάντζο», «Καθρέφτες», «Μια γυναίκα από το παρελθόν», «Νέμεσις», «Καλημέρα Ζωή» (ΑΝΤ1), «Εσύ φταις» (Mega Channel).

Έπαιξε σε κλασικές παραστάσεις και έργα του θεάτρου, όπως οι Βάκχες και οι Τρωάδες. Από τότε ακόμα, θεωρούνταν μια ταλαντούχα ηθοποιός και καμάρι του ελληνικού εθνικού θεάτρου. Όμως, η ίδια αντιμετώπιζε και πολλά εσωτερικά προβλήματα. Ήταν παντρεμένη και είχε έναν γιο, ύστερα από τη γέννηση του οποίου άρχισε να πάσχει από επιλόχεια κατάθλιψη.

Δυστυχώς αυτοκτόνησε στις 30 Μαρτίου 2004, πέφτοντας από ένα σημείο του τετάρτου ορόφου της πολυκατοικίας, όπου και διέμενε. Πέθανε ακαριαία. Το 2010, με πρωτοβουλία των κατοίκων του Θερίσου, ο δρόμος που οδηγεί στο πατρικό σπίτι της ονομάστηκε με το όνομά της, Ελευθερίας Βιδάκη.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Είναι φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με κατεύθυνση στην νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία.