18.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Ρεμπέκα Γουέστ

Fe-Memorance: Ρεμπέκα Γουέστ


Του Ραφαήλ Νικόλαου Μπελενιώτη, 

Η Ρεμπέκα Γουέστ, γνωστή και ως Dame Cicily Isabel Fairfield, ήταν συγγραφέας, δημοσιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας. Δούλευε για ένα μεγάλο διάστημα στη γνωστή εφημερίδα The Bookman. Από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά έργα της αποτελούν το “Black Lamb and Grey Falcon”, που γράφτηκε το 1941 και αναφέρεται στην ιστορία και τον πολιτισμό της Γιουγκοσλαβίας, και το “A Train of Powder”, που γράφτηκε το 1955, το οποίο αναφέρεται στις ιστορικές δίκες της Νυρεμβέργης.

Άλλα γνωστά έργα της είναι το “The Meaning of Treason” του 1949 και το “The Return of the Soldier” του 1918, μυθιστόρημα για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τις κακουχίες, τα βάσανα και τις πληγές των ανθρώπων.

Πηγή εικόνας: el.wikipedia.org

Γεννήθηκε το 1892 στην Cicily Isabel Fairfield του Λονδίνου και από μικρή είχε λάβει πολλά ερεθίσματα γύρω από τη λογοτεχνία και τη συγγραφή. Η μητέρα της, Isabella, ήταν μια πάρα πολύ καλή πιανίστρια, όμως, ύστερα από τον γάμο της, δεν ακολούθησε μια σχετική με τη μουσική καριέρα. Όταν η Ρεμπέκα μεγάλωσε, έκανε έναν γάμο και παντρεύτηκε τον Χένρι Μάξγουελ Άντριους. Το 1949 έλαβε την ύψιστη τιμή του Βρετανικού Στέμματος, έγινε μέλος και αξιωματικός του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Το ψευδώνυμο Ρεμπέκα Γουέστ έλαβε από την επαναστάτρια πρωταγωνίστρια του βιβλίου “Rosmersholm” του Ερρίκου Ίψεν.

Πέθανε σαν σήμερα, στις 15 Μαρτίου 1983, στο Λονδίνο.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Είναι φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με κατεύθυνση στην νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία.