14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝομικά ΘέματαΕθνικός Διαγωνισμός Εικονικής ΔίκηςΜια ημέρα έμεινε ακόμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στη μοναδική νομική...

Μια ημέρα έμεινε ακόμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στη μοναδική νομική εμπειρία του 7ου Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης της ELSA Greece!


Του Ραφαήλ Νικόλαου Μπελενιώτη, 

Ο πολυαναμενόμενος 7ος Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 7, 8, 9 Μαΐου 2021. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η πρωτοποριακή διοργάνωση της ELSA Greece, που πλέον έχει γίνει θεσμός και αποτελεί τη μοναδική προσομοίωση του ελληνικού συστήματος απονομής δικαιοσύνης, αναμένεται να πλαισιωθεί από μεγάλη συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών και από τις τρεις Νομικές Σχολές της χώρας.

Ο θεσμός της εικονικής δίκης κατάφερε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, να διατηρήσει την αναβαθμισμένη λειτουργία του και να προσομοιώσει και φέτος και τις τρεις δικαιοδοσίες, επιχειρώντας μια ολιστική προσέγγιση του ελληνικού συστήματος απονομής δικαιοσύνης και προσφέροντας μια ολοκληρωμένη, από κάθε άποψη, εκπαιδευτική εμπειρία στις νέες και τους νέους σπουδαστές των Νομικών Επιστημών.

Από την έναρξη του διαγωνισμού, στη Θεσσαλονίκη το 2015, το εκπαιδευτικό συνέδριο του ΕΔΕΔ κατάφερε να εδραιωθεί στα μη συμβατικά εκπαιδευτικά δρώμενα της χώρας και να αφήσει το δικό του ξεχωριστό νεανικό αποτύπωμα. Απολαμβάνει σταθερά τη στήριξη διακεκριμένων προσωπικοτήτων του ακαδημαϊκού χώρου, του δικαστικού και δικηγορικού κλάδου της χώρας, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη φορέων της Πολιτείας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Συνήγορος του Πολίτη, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου – ΕΕΔΑ, ενώ πέρυσι ο διαγωνισμός ετέθη για πρώτη φορά υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Τέλος, ξεχωριστή τιμή και αναγνώριση για τη διοργάνωση του διαγωνισμού αποτελεί η στήριξη της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών. Σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών διαδραματίζουν, κατά το προημιτελικό στάδιο της προφορικής διαδικασίας, ρόλο κριτών-δικαστών της εικονικής δίκης, ενώ τον ίδιο ρόλο λαμβάνουν και εν ενεργεία μέλη του δικαστικού σώματος, κατά το τελικό στάδιο του Διαγωνισμού!

Όσοι και όσες επιθυμούν να γίνουν ξανά μέρος αυτής της σπάνιας και ιδιαίτερης εκπαιδευτικής εμπειρίας ή να την γνωρίσουν για πρώτη φορά, θα πρέπει να βιαστούν να δηλώσουν συμμετοχή, καθώς οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές για μια ακόμα ημέρα, μέχρι τις 5/01!

Τις αιτήσεις για τη συμμετοχή στον 7ο ΕΔΕΔ μπορείτε να τις βρείτε στην αντίστοιχη φόρμα: https://forms.gle/TQPXreBpHohXifCH9.

Περισσότερα για τον θεσμό του Εθνικού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης θα βρείτε εδώ και για τους ανθρώπους πίσω από αυτό το μοναδικό εγχείρημα, την ELSA Greece εδώ.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Ραφαήλ-Νικόλαος Μπελενιώτης, Σύμβουλος Έκδοσης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Είναι φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με κατεύθυνση στην νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία.