21.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Χριστίνα Ωνάση

Fe-Memorance: Χριστίνα Ωνάση


Της Νικολίνας Σκόνδρα, 

Η Χριστίνα Ωνάση ήλθε στη ζωή στις 11 Δεκεμβρίου 1950 στη Νέα Υόρκη. Ήταν κόρη του έλληνα μεγιστάνα, Αριστοτέλη Ωνάση (1906-1975) και της πρώτης συζύγου του, Τίνας Λιβανού (1929-1974). Είχε έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Αλέξανδρο, που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στις 23 Ιανουαρίου 1973. Σπούδασε στη Γαλλία, την Ελλάδα και την Αγγλία. Γενικά, έζησε μια ξένοιαστη ζωή μέχρι τη δεκαετία του ’70. Τότε, έχασε όλη της την οικογένεια (μέσα σε διάστημα 29 μηνών). Πιο συγκεκριμένα, το 1973, σκοτώθηκε ο αδελφός της Αλέξανδρος, το 1974 έφυγε από τη ζωή η πολυαγαπημένη της μητέρα από υπερβολική δόση ναρκωτικών και το 1975 απεβίωσε ο πατέρας της από μία σπάνια αρρώστια.

Πηγή εικόνας: Iefimerida

Η Χριστίνα εργάστηκε στις επιχειρήσεις του πατέρα της αμέσως μετά το θάνατο του αδελφού της. Ο πατέρας της την προετοίμαζε μεθοδικά για να της παραδώσει τα ηνία του ομίλου. Μετά τον θάνατό του κληρονόμησε το 55% της περιουσίας του (408 εκατομμύρια δολάρια). Η Χριστίνα απασχόλησε τις εφημερίδες του κόσμου, όχι τόσο για τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, αλλά για την περιπετειώδη προσωπική της ζωή. Παρά τη μεγάλη οικονομική της επιφάνεια, ήταν κατά βάθος μια δυστυχισμένη γυναίκα. Παντρεύτηκε τέσσερις φορές, όμως όλοι οι γάμοι της κατέληξαν σε διαζύγιο. Πιο συγκεκριμένα, το 1971, παντρεύτηκε τον Τζόζεφ Μπόλκερ (τον οποίο δεν ενέκρινε ποτέ ο πατέρας της), το 1975 παντρεύτηκε με τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Ανδρεάδη, το 1978 παντρεύτηκε με τον Σεργκέι Καούζοφ, στέλεχος σε κρατική εταιρεία της Σοβιετικής Ένωσης και το 1984 παντρεύτηκε με τον Τιερί Ρουσέλ, κληρονόμο της ομώνυμης γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας, με τον οποίο απέκτησε το μοναδικό της παιδί, την Αθηνά Ωνάση.

Μετά το τελευταίο της διαζύγιο εγκαταστάθηκε στο Μπουένος Άιρες. Στη συνέχεια, ετοιμαζόταν για τον πέμπτο της γάμο της με τον Χόρχε Τσολμεκτσόγλου, πρόεδρο της ελληνικής παροικίας του Μπουένος Άιρες. Όμως, στις 19 Νοεμβρίου 1988 βρέθηκε νεκρή στην πολυτελή κατοικία της από οξύ πνευμονικό οίδημα. Η σορός της μεταφέρθηκε στο Σκορπιό, όπου και τάφηκε δίπλα στον αδελφό και τον πατέρα της. Ήταν μόλις 38 ετών.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νικολίνα Σκόνδρα
Νικολίνα Σκόνδρα
Γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στη σχολή Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας λάβει ως κατεύθυνση την Πολιτική Ανάλυση. Έχει εργαστεί εθελοντικά στην ομάδα ΜΕΤΑ-δράση, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες.