15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Ρενέ Άσερσον

Fe-Memorance: Ρενέ Άσερσον


Της Μαριτίνας Γκίνη,

Η Renée Ascherson ήταν Αγγλίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 15 Μαΐου 1915 στο Kensington του Λονδίνου. Ήταν κόρη του Γερμανό-Εβραϊκής καταγωγής Charles Stephen Ascherson και της Dorothy Lilian Ascherson. Μεγάλωσε στο Gerrards Cross στο Buckinghamshire, καθώς και στην Ελβετία και το AnjouΑργότερα, σπούδασε στην Ακαδημία Δραματικής Τέχνης Webber Douglasσκηνική παρουσία και υποκριτική.

Η παρθενική της εμφάνιση στο θέατρο πραγματοποιείται στις 17 Οκτωβρίου 1935 σε ηλικία 20 ετών, στην παραγωγή Ρωμαίος και Ιουλιέτα του John GielgudΑπό το 1937 και για 18 μήνες η Ascherson ήταν μέλος της εταιρείας Birmingham Repertory TheatreΤρία χρόνια αργότερα, τον Μάιο του 1940, εμφανίζεται για πρώτη φορά στο The OldVic ως Ίριδα στο “The Tempest” και μέχρι το 1941 πραγματοποίησε περιοδείες ενσαρκώνοντας διάφορους ρόλους του διεθνούς θεατρικού ρεπερτορίου. Τον Ιούλιο του 1941, υποδύεται την Blanche στο New Theatre και έπειτα συνεχίζει την περιοδεία της με την Old VicΗ Asherson εμφανίστηκε επίσης στο Θέατρο του Γουέστμινστερ που έλαβε ιδιαίτερα καλές κριτικές για την εμφάνισή της στο “The Cure for Love” του Γουόλτερ Γκρίνγουνττο 1945 με τον Ρόμπερτ. Η τελευταία παραγωγή σκηνοθετήθηκε από τον Olivier, με τη Vivien Leigh, ως Blanche.

Στον χώρο του κινηματογράφου, η Asherson επανέλαβε τον θεατρικό της ρόλο στο “The Cure for Love” το 1949 και δύο χρόνια αργότερα εμφανίστηκε στο “Magic Box”. Το 1976 μεταπήδησε από τη μεγάλη στη μικρή οθόνη ενσαρκώνοντας την τραγική Miss Gailey σε επτά επεισόδια της σειράς “Clayhanger” και δύο χρόνια αργότερα υποδύθηκε τη μητέρα Ancilla. Έφυγε από τη ζωή στις 30 Οκτωβρίου 2014 σε ηλικία 99 ετών. 


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαριτίνα Γκίνη
Μαριτίνα Γκίνη
Γεννήθηκε στα Μέγαρα το 1999. Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Λατρεύει τον εθελοντισμό, τα ταξίδια και τα βιβλία που μπορούν να την ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή.