24.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Margaret Grace Thorsborne

Fe-Memorance: Margaret Grace Thorsborne


Της Νικολίνας Σκόνδρα, 

Η Margaret Grace Thorsborne ήλθε στη ζωή στις 3 Ιουνίου 1927 και πέθανε στις 16 Οκτωβρίου του 2018. Γεννήθηκε στην Αυστραλία και υπήρξε περιβαλλοντική ακτιβίστρια και φυσιοδίφης. Το 1963, η Margaret παντρεύτηκε τον Arthur Thorsborne και στη συνέχεια έζησαν στο Gold Coast του Queensland, όπου έγιναν μέλη του ιδρύματος και αξιωματούχοι του κλάδου Gold Coast της Εταιρείας Διατήρησης της Άγριας Ζωής του Queensland. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι μαζί με τον σύζυγό της προσπαθούσαν μέσω μιας μακροπρόθεσμης παρακολούθησης, να προστατεύσουν τα αυτοκρατορικά περιστέρια (torresian) στα νησιά Brook. Προς το τέλος της ζωής της, αγωνίστηκε για την προστασία της περιοχής παγκόσμιας κληρονομιάς του Queensland’s Wet Tropics και κάποιων ζώων που βρίσκονταν εκεί.

Πιο συγκεκριμένα, το 1965, το μακροπρόθεσμο και συνεχές πρόγραμμα παρακολούθησης για τα Torresian ξεκίνησε κοντά στο Hinchinbrook, τη νοτιότερη περιοχή αναπαραγωγής του είδους. Παρόλο που τα περιστέρια προστατεύονται επισήμως από το νόμο από το 1877, κάποιοι εξακολουθούν να τα πυροβολούν παράνομα. Τότε, οι Thorsbornes παρενέβησαν, καθώς το πρόγραμμα παρακολούθησης απαιτούσε τακτική παρουσία. Έκτοτε, οι παράνομοι πυροβολισμοί μειώθηκαν και ο αριθμός των περιστεριών αυξήθηκε σε πάνω από 40.000.

Τέλος, η Margaret έλαβε αρκετές διακρίσεις, όπως το μετάλλιο συντήρησης WPSA Serventy το 1998,  το Centenary Medal το 2001, για διακεκριμένη υπηρεσία στη διατήρηση και το περιβάλλον, το βραβείο φυσικής ιστορίας Queensland το 2006, και διακρίθηκε για τη διατήρηση, την υπεράσπιση και την προστασία της άγριας ζωής και σημαντικών φυσικών κληρονομιών στην Αυστραλία το 2011, ως υποστηρικτής της επιστημονικής έρευνας, και στην Wildlife Preservation Society of Queensland.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νικολίνα Σκόνδρα
Νικολίνα Σκόνδρα
Γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στη σχολή Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας λάβει ως κατεύθυνση την Πολιτική Ανάλυση. Έχει εργαστεί εθελοντικά στην ομάδα ΜΕΤΑ-δράση, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες.