17.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFe-MemoranceFe-Memorance: Catharina Pieternella Vogelaar

Fe-Memorance: Catharina Pieternella Vogelaar


Της Νικολίνας Σκόνδρα, 

Η Catharina Pieternella Vogelaar ήλθε στη ζωή στις 23 Δεκεμβρίου του 1949 στην Ολλανδία και υπήρξε μάχιμη πολιτικός του Εργατικού Κόμματος και δραστήρια στο πλαίσιο των συνδικάτων. Είναι γεγονός ότι αφιέρωσε όλη της τη ζωή στην πολιτική και τη δημόσια σφαίρα. Κατ’ αρχάς, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων υπήρξε ενεργό μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος των Κάτω Χωρών.

Μετά την αποφοίτησή της, το 1987, από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, και συγκεκριμένα το 1988, έγινε πρόεδρος του Συνδικάτου Εκπαίδευσης, με στόχο την προετοιμασία συγχώνευσης μεταξύ του σοσιαλδημοκρατικού και του φιλελεύθερου συνδικάτου εκπαίδευσης. Στη συνέχεια, το 1994, έγινε αντιπρόεδρος του Ολλανδικού Εργατικού Κινήματος Εργασίας και από το 1997 μέχρι το 2000 ήταν υπεύθυνη έργου στο Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων και Απασχόλησης. Έκτοτε, μετά το 2000, εργάστηκε ως ανεξάρτητη σύμβουλος, ενημερώνοντας τις κυβερνήσεις, τους οργανισμούς και τις εταιρείες για την απασχόληση, την κοινωνική ασφάλιση, την εκπαίδευση και την ένταξη. Ακόμα, αποτελούσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της μεγαλύτερης ολλανδικής εργοδοτικής ομοσπονδίας (VNO-NCW).

Επιπρόσθετα, υπήρξε μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου και του διοικητικού συμβουλίου αρκετών εταιρειών, όπως το Δημοτικό Γραφείο Μεταφορών του Άμστερνταμ. Ταυτόχρονα, ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie, το οποίο είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της ποιότητας των ολλανδικών και φλαμανδικών πανεπιστημίων. Από το 2004 μέχρι το 2007, ανέλαβε την προεδρία της Oxfam Novib, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο ολλανδικό οργανισμό ανάπτυξης. Στη συνέχεια, το 2008, παραιτήθηκε από υπουργός Ενσωμάτωσης και Στέγασης, αφού η ηγεσία του κόμματος αφαίρεσε την εμπιστοσύνη του, μετά από την αυξανόμενη κριτική για την απόδοσή της στα μέσα ενημέρωσης. Η Catharina Pieternella Vogelaar, τελικά, αυτοκτόνησε, καθώς πάλευε χρόνια με την κατάθλιψη. Άφησε την τελευταία της πνοή στις 7 Οκτωβρίου του 2019.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νικολίνα Σκόνδρα
Νικολίνα Σκόνδρα
Γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στη σχολή Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας λάβει ως κατεύθυνση την Πολιτική Ανάλυση. Έχει εργαστεί εθελοντικά στην ομάδα ΜΕΤΑ-δράση, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες.