16.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΤο τίμιο πεντάρι

Το τίμιο πεντάρι


Της Εύας Παπαντωνάκη,

Η εξεταστική ξεκίνησε για πολλούς από εσάς και άλλοι περιμένετε, διαβάζοντας τον τιτλο πιστεύετε ότι θα ακούσετε για το τίμιο 5άρι που περνάς το μάθημα με την ευγενική ελεημοσύνη του εκάστοτε καθηγητή. Όχι όμως εδώ, όχι σε αυτή την στήλη τα πράγματα είναι σοβαρά, έτσι θα μιλήσουμε για αλκοόλ και συγκεκριμένα για δροσερά  κοκτέιλ με 5€ σε μικρές γωνιές της Αθήνας.
1. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΛΩΤΟΣ, Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια
Ο Κόκκινος Λώτος έχει αγαπηθεί από πολλούς φοιτητές και μη για διάφορους λόγους. Η ethnic διακόσμηση, το vibe που αποπνέει και η ποικιλία στην μουσική είναι κάποιοι από αυτούς. Κυρίως έχει αγαπηθεί για τα απίστευτα κοκτέιλ του σε μεγάλες ποσότητες, γευστικά και με τιμές που κυμαίνονται από 5-7€. Προσωπικά, αγαπημένο Beatrix Kiddo με βάση τη βότκα και την κανέλα ή δροσερό Mojito για καλοκαιρινή βραδια που σε έβγαλες ο δρόμος στο Εξαρχεια.
2. ΤYCO, Ρόμβης 11, Αθήνα
TYCO σημαίνει «Take Your Cocktails Out» και αυτό ακριβώς κάνει, αντί λοιπόν να σου δίνει τα παπούτσια στο χέρι παίρνεις το δικό σου cocktail. Με ποικιλία και διαφορετικές εντάσεις στο αλκοολ το TYCO με cocktails  από 5€ σου ετοιμάζει τον καλοκαιρινό σου φίλοπου θα σε συνοδεύσει για μια βόλτα στα στενάκια της Αθήνα ή τους  πεζόδρομους της Πλάκας.
3. WHITE NOISE, Ευμολπίδων 20, Γκάζι
Εκεί στο Γκάζι, στο διώροφο οίκημα της Ευμολπιδών, μακρυά από τον υπόλοιπο χαμό της περιοχής, θα βρεις αυτόν τον ιδιαίτερο πολυχώρο.Το χειμώνα στο εσωτερικό του πολλές βραδιές φιλοξενεί διάφορους dj με κυρίως ροκ και alternative ακούσματα.
Ενίοτε φιλοξενεί διάφορες εκθέσεις στον πρώτο όροφο. Το καλοκαίρι το σκηνικό μεταφέρεται στην ταράτσα του καταστήματος. Τίμιες επιλογές στα cocktail, με γενναίες ποσότητες στην τιμή των 8€. Αν είσαι γερό ποτήρι το τρίτο cocktail κοστίζει 5€.
4. LUXUS BAR, Βαλτετσίου 27, Εξάρχεια
Το μπαράκι που ξεχωρίζει στα “off Εξάρχεια” στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου, επεκτείνει τον θεσμό του happy hour σε  happy days, και προσφέρει κάθε Τρίτη και Πέμπτη τα κοκτέιλ και τα ποτά στα 5€, συνοδεία πάντα ωραίων vintage μουσικών που παίζουν σε πικάπ.
5. CANTINA SOCIAL, Λεωκορίου 6-8, Ψυρρή
Διασχίζοντας τη στοά στη Λεωκορίου, θα πέσεις πάνω σε ένα ξεχωριστό μικρό μαγαζί. Αφού τραβήξεις και προσπεράσεις την καγκελένια πόρτα θα καταλάβεις ότι αυτό το μαγαζί  από  μικρό καφενείο της γειτονιάς μετατράπηκε σε αγαπημένο εναλλακτικό στέκι με καλές μουσικές και φθηνά ποτά. Μικροσκοπικό μέσα και με ωραιότατη αυλίτσα-ακάλυπτο που προσφέρεται για χαλαρό socializing. Ανοιχτό από το πρωί για καφέ ενώ στο απογευματινό happy hour το ποτό κοστίζει 5€.

Εύα Παπαντωνάκη
Γεννημένη το 1998, στην ΑΘήνα. Φοιτά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού. Είναι γλωσσομαθής, με ενδιαφέρον για τα πολιτισμικά και κοινωνικά δρώμενα. Κατ’ επέκταση, αρθρογραφεί στο Ελεύθερο.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ