18.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςRecap Απριλίου: Όλα τα ρεκόρ που έσπασε η ψυχαγωγία

Recap Απριλίου: Όλα τα ρεκόρ που έσπασε η ψυχαγωγία


Του Μάριου Μώρου,

Ο Απρίλιος που μας πέρασε δεν έχασε ευκαιρία να αφήσει το στίγμα του με κάθε δυνατό τρόπο, ειδικά στο χώρο της ψυχαγωγίας. Δεν είναι λίγα τα πολυαναμενομενα έργα και πολιτιστικά projects που έσπασαν πολυάριθμα records, καινοτόμησαν με το δικό τους τρόπο και έγιναν κομμάτι της παγκόσμιας επικαιρότητας.

Στο χώρο της μουσικής, οι γυναίκες κυκλοφόρησαν μερικά από τα πιο επιτυχημένα projects των τελευταίων ετών. Η Beyonce συνεργάστηκε με το Netflix και κυκλοφόρησε το HOMECOMING ντοκιμαντέρ, που αφορούσε την παράσταση της στη Coachella του 2018, μια παράσταση που έθεσε τον πήχη ψηλότερα από ποτέ για το εν λόγω event. Το ντοκιμαντέρ όχι μόνο επιδοκιμαστηκε παγκοσμίως και γνώρισε τεράστιο viewership, αλλά συνοδεύτηκε και από το Homecoming: Live album, το άλμπουμ με την υψηλότερη συνολική βαθμολογία από γυναίκα τραγουδίστρια όλων των εποχών (98/100 μέσος όρος στο Metacritic). Επιπλέον, αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα άλμπουμ με live τραγούδια συναυλίας.

Μιλώντας για Coachella, στη φετινή της συναυλία, το μουσικό group Blackpink έγινε το πρώτο μόλις γυναικείο κορεάτικο group που τραγούδησε στην Coachella, ένα από τα διασημότερα (και ακριβότερα) μουσικά happenings σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Billie Eilish, παράλληλα, έβγαλε τον πρώτο της ολόκληρο studio δίσκο, “WHEN WE FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? ”, το οποίο έγινε από τα πιο κερδοφόρα μουσικά albums του 2019, και ένα από τα debut άλπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις στην πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας την δεκαετία αυτή. Το εν λόγω project έχει μέσο όρο 81/100 στο Metacritic.

Στη μεγάλη οθόνη, κυκλοφόρησε το Avengers: Endgame, η τελευταία προσθήκη στο Infinity Saga του MCU, το οποίο ήδη έσπασε τα ταμεία από το πρώτο σαββατοκύριακο προβολής, και έπεται να γίνει η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών, ξεπερνώντας το Avatar του 2009. Προς το παρόν, έχει ξεπεράσει τα 2 δισ. δολάρια σε έσοδα και ήδη αποτελεί την πιο επιτυχημένη ταινία του 2019 και την πιο πετυχημένη ταινία με σούπερ ήρωες όλών των εποχών.

Από την άλλη, στον τομέα της μικρής οθόνης, πρεμιέρα έκανε η όγδοη και τελευταία σεζόν του Game of thrones στις 14/04. Το τρίτο επεισόδιο του κύκλου, που προβλήθηκε στις 28 Απριλίου, είχε τη μεγαλύτερη τηλεθέαση που έχει γνωρίσει η σειρά, ενώ ταυτόχρονα, ήταν το μεγαλύτερο σε διάρκεια επεισόδιο της σειράς, και περιλάμβανε τη μεγαλύτερη σε χρόνο μάχη στην ιστορία της τηλεόρασης αλλά και του κινηματογράφου.

Αν απέδειξε κάτι ο Απρίλιος του ’19, είναι ότι η ψυχαγωγία, σε κάθε μορφή και εκδοχή της εξακολουθεί να καινοτομεί και να ξεπερνά τον εαυτό της ποικιλοτροπως.


Μάριος Μώρος

Γεννήθηκε το 1998 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη και σπουδάζει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Δραστηριοποιείται εθελοντικά σε πολιτιστικά και μη δρώμενα. Όντας στη σφαίρα αυτή, αρθρογραφεί για τα πολιτισμικά και έχει διατελέσει αρχισυντάκτης στο τμήμα του Ελεύθερου για το OffLine Post.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ