18 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑνθρώπινα δικαιώματα σε πτώση... Δοτική!

Ανθρώπινα δικαιώματα σε πτώση… Δοτική!


Της Γεωργίας Διπλού,

Ειδώθηκαν και τότε εγένετο ο κόσμος…

Λαχτάρα, όνειρα, ελπίδες, ομορφιά και καλοσύνη. Η πραγμάτωση των ονείρων αποτελεί μια μυστική συμφωνία μεταξύ αγγέλων. Όνειρα κάθε είδους, ακατέργαστη και άγρια ομορφιά. Το μυαλό πάντα ταξιδεύει εκεί που η ψυχή προστάζει. Άπαξ και σου στερήσουν την ελευθερία αυτή, κάτι σε πνίγει. Κάτι απροσδιόριστο. Συναίσθημα σε πτώση δοτική. Κάτι το οποίο πρέπει να σου δοθεί υπό την προϋπόθεση ότι θα αξίζει. Εάν δεν αξίζει, τότε καλύτερα να περιμένεις. Το θες εδώ και τώρα! Έτσι, όμως, είναι τα συναισθήματα σε πτώση δοτική… Έρχονται όταν τα χρειάζεσαι και όχι όταν τα θες. Η προσέγγιση είναι διπλή. Αφενός υπάρχει η κατάθλιψη της υπόθεσης γι’ αυτό που ήθελες και δεν «έκατσε». Αφετέρου, υπάρχει η χαρά! Χαρά για ανθρώπους που φεύγουν και σου ανοίγουν θέση για εκείνους που αξίζει να μείνουν.

Κάνε party για κάθε έναν άνθρωπο που απομακρύνεται από τη ζωή σου. Αυτά που φεύγουν, φεύγουν για καλό. Η τωρινή ματαίωση είναι το σκαλοπάτι σου για τη μελλοντική χαρά και ηρεμία.

Πηγή Εικόνας: Pexels.com/ Φωτογράφος και Δικαιώματα χρήσης: Maksim Goncharenok.

Ας το προσεγγίσω λίγο πιο “fun” το ζήτημα. Έχει γίνει η ζωή πεδίο μάχης ανεύρεσης του «κατάλληλου» συντρόφου. Υπάρχει φόβος για τη μοναξιά. Οι περισσότεροι συμβιβάζονται με λιγότερα από αυτά που αξίζουν για’ να ζήσουν σε αυτό το ροζ σύννεφο. Τα δευτεροκλασάτα love story είναι πολύ last season. Το να είσαι ένας/μια ανεξάρτητος/ ή single σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις τον εαυτό σου σπιθαμή προς σπιθαμή καλύτερα. Μας έχουν μάθει να περιμένουμε συναρπαστικά πράγματα δίπλα σε κάποιον, αλλά υπάρχει και αυτή η ζωή που είσαι εσύ. Αυτή που επιβάλλεται να τη ζήσεις και όχι να χάνεσαι στο άγχος της εύρεσης ρομάντζου.

Πάρε αλλιώς τη ζωή. Παρατήρησε τον τρόπο που βλέπεις τους άλλους. Ανάμεσα στις πολλές θεωρίες και τα πολλά θα… που ακούγονται, χάνεται ο στόχος, ο οποίος δεν είναι άλλος από τη δική σου ευτυχία. Ξύπνα! Κάνε πράγματα για εσένα. Μην κολλάς σε ακατάσχετα μπερδέματα και λόγια. Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι και πάντα κάτι θα λένε. Θα ήταν καλύτερο, βέβαια, αν σκεφτόντουσαν ότι έχουν ένα στόμα και δύο αυτιά και όχι το αντίθετο. Κοίτα τη ζωή σου και το μέλλον σου. Είναι το μόνο που αξίζει να πέσεις στα πατώματα για να φτιάξεις και να λύσεις.

Ψάχνεις το παραμύθι σου, χωρίς να κοιτάς να κάνεις τη δικιά σου ιστορία. Μπορείς να καταφέρεις πολλά χωρίς να είσαι η «δοτική» κάποιου άλλου.


 

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργία Διπλού
Γεωργία Διπλού
Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι πρωτοετής φοιτήτρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά, ενώ θέλει να μάθει και Γαλλικά. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη ζωγραφική. Επίσης, της αρέσει να γράφει δοκίμια και να διαβάζει κλασική λογοτεχνία. Η παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων είναι κάτι που γεμίζει τον χρόνο της και της δίνει νόημα. Τέλος, της φαίνεται ενδιαφέρουσα η ανάλυση του πολιτικού λόγου.