20.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΧρονογράφημαΤελικά, πού κρύβεται η ευτυχία;

Τελικά, πού κρύβεται η ευτυχία;


Της Κατερίνας Ζευγίτη,

Οι μέρες περνούν γρήγορα, οι όμορφες μέρες πάντα κυλούν γρήγορα, αλλά δεν τελειώνουν. Ζεις στο σκοτάδι και, ξαφνικά, ένα πρωινό ανοίγεις τις κουρτίνες και βλέπεις το φως. Δεν είναι το φως του ήλιου, που σε λούζει περπατώντας στα σοκάκια της πόλης. Είναι το φως, το οποίο μερικοί άνθρωποι φυλούν στην καρδιά τους. Άνθρωποι που θα σε αγκαλιάσουν με όλα σου τα ελαττώματα, άνθρωποι, οι οποίοι δε θα σε κρίνουν από το εξώφυλλο και θα προτιμήσουν να ανοίξουν το βιβλίο, για να διαβάσουν τη δική σου ιστορία. Θα θελήσουν να εξερευνήσουν τα μονοπάτια της ψυχής σου, γιατί δεν είναι προκατειλημμένοι, δε θα θυμώσουν με το παραμικρό λάθος, σε κάθε δύσκολη στιγμή θα μαζέψουν τα δάκρυά σου και θα προσπαθήσουν να ενώσουν τα χαμένα κομμάτια σου, δίχως να σε κρίνουν.

Εκεί κρύβεται η ευτυχία. Δηλαδή, μέσα σε μια ζεστή αγκαλιά, σε ένα βλέμμα καθαρό, σε ένα όμορφο χαμόγελο, σε μια τρυφερή ματιά. Υπάρχουν όνειρα αληθινά, αρκεί να το πιστέψεις. Και τα όνειρα τα αληθινά δεν πονάνε, είναι ήσυχα, δε σε τρομάζουν και δε σε πνίγουν! Βέβαια, θα υπάρξουν κι εκείνα, τα οποία θα είναι τόσο λαμπερά και θα σε πείσουν ότι αξίζει να τα ζήσεις, να μπεις στο παραμύθι και να μείνεις για πάντα. Όμως, να θυμάσαι πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και ότι ο πρίγκιπας βρίσκεται μόνο στη φαντασία σου. Εκεί, θα υπάρχει τέλος. Και θα είναι ηχηρό, θα σε ρίξει από τα σύννεφα και θα σε κάνει να υποφέρεις.

Πηγή εικόνας: Pixabay.com/ Φωτογράφος και Δικαιώματα χρήσης: NoName_13.

Φυσικά, θα πιστέψεις ότι εσύ φταις για όλα όσα συνέβησαν. Όχι, δεν είσαι υπεύθυνος για τις σκέψεις των άλλων, δεν μπορείς να ελέγξεις τη συμπεριφορά τους. Αντιθέτως, χάρη στα ψέματα, στην υποκρισία και στην κακία, θα καταλάβεις ότι χρειάζεται να σταθείς πρώτα στα δικά σου πόδια και ύστερα, να βρεις έναν συνοδοιπόρο, για να κατακτήσεις το αγαθό της ευτυχίας. Χρειάζεται χρόνος, προσωπικός αγώνας και ειλικρίνεια, ώστε να παραμείνεις μέσα σε ένα υγιές περιβάλλον, χωρίς τοξικότητα.

Οι όμορφες στιγμές, λοιπόν, πάντα θα υπάρχουν. Δεν έχουν ημερομηνία λήξης και θα σε γεμίζουν. Η ευτυχία είναι μόνιμη και θα τη βρεις στα μικρά, καθημερινά πράγματα. Δε χρειάζεται να σου προσφέρει ο άλλος δώρα και χρυσάφι, προκειμένου να νιώσεις ασφαλής και ήρεμος, αλλά απαιτείται να έχεις μέσα σου αγάπη, να δείχνεις κατανόηση και να δίνεις χώρο, ώστε να λάβεις κι εσύ πίσω αγνά συναισθήματα, να ζεις χαρούμενος και νηφάλιος. Να μη σε κυνηγούν οι ανασφάλειες, να εμπιστεύεσαι τους γύρω σου και όλα θα πάνε καλά.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κατερίνα Ζευγίτη
Κατερίνα Ζευγίτη
Τόπος καταγωγής της είναι η Νέα Φιγαλεία, μια κωμόπολη του Νομού Ηλείας. Είναι τεταρτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στον ελεύθερο χρόνο της διαβάζει λογοτεχνικά βιβλία, ακούει μουσική ή περπατά δίπλα στη θάλασσα. Η αρθρογραφία για εκείνη αποτελεί νέο εγχείρημα.