19.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδια7 λόγοι να επισκεφθείς τη Βαλένθια (και να μη θέλεις να φύγεις)

7 λόγοι να επισκεφθείς τη Βαλένθια (και να μη θέλεις να φύγεις)


Της Μαριλίζας Μπάρκα, 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφθεί κανείς τη Βαλένθια, την τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Ισπανίας, μετά τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη. Αποτελεί πλέον ένα τεράστιο αστικό κέντρο στην καρδιά της Ισπανίας που ολοένα και περισσότερο αναπτύσσεται. Γιατί συζητιέται όμως τόσο πολύ τελευταία;

Η Βαλένθια φιλοξενεί την πόλη των Τεχνών και των Επιστημών

Ένα τεράστιο πολιτιστικό συγκρότημα, ορόσημο για την πόλη της Βαλένθια, το οποίο περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες, σε χώρους αναψυχής μέσα στο κτίριο, με τις οποίες μπορείτε να έρθετε σε επαφή, όπως όπερα, μουσεία, δελφινάριο, κέντρο παραστάσεων και συναυλιών και πολλές πανέμορφες τεχνητές λίμνες. Αξίζει μία ολόκληρη μέρα να την αφιερώσετε σε όλο αυτό το έκθεμα για να το γνωρίσετε όσο περισσότερο γίνεται. 

Οι τρομερές παραλίες της

Η Ισπανία λόγω της θέσης της είναι εκείνη η χώρα που προσφέρει τη δυνατότητα να γνωρίσεις έναν κόσμο διαφορετικό από αυτόν της Μεσογείου. Ωστόσο, η Βαλένθια συνδυάζει ωκεανό και θάλασσα, πεύκα και άμμο και τον ήλιο που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Ανάλογα με τη διάθεση σου μπορείς να απολαύσεις μια καταγάλανη παραλία ή ένα τροπικό κλίμα.

Πηγή εικόνας και Δικαίωμα χρήσης: istock.com / Φωτογράφος: Moonstone Images

Να εξερευνήσεις τις περιφέρειες της 

Εννοείται πως οι κωμοπόλεις της Βαλένθια «ουρλιάζουν» κλασική Ισπανία. Υπαίθριες αγορές, πολλά μπαρ και καφετέριες, καταστήματα με την αυθεντική παέγια… Προσωπική αγαπημένη η παλιά πόλη El Carmen, στην οποία μπορεί κανείς να βρει τα πάντα και η οποία στεγάζει και το Πανεπιστήμιο της Βαλένθια, ένα ορόσημο για την περιοχή. 

Η Βαλένθια προσέχει ακόμα και… τις αδέσποτες γάτες της

Όπου και να κοιτάξεις σε αυτό το μέρος θα δεις στους τοίχους της πόλης ζωγραφισμένα μικρά σπιτάκια και ανοιχτό χώρο μέσα στους τοίχους όπου στεγάζονται γάτες. Αυτό αποτελεί μια πρωτοβουλία των κατοίκων που τις προσέχουν σαν κατοικίδια και, μάλιστα, μεριμνούν και για την τροφή τους. Επίσης, αποτελεί ένα όμορφο παράδειγμα, αφού κοσμεί τους τοίχους της πόλης.

Πηγή εικόνας και Δικαίωμα χρήσης: istock.com / Φωτογράφος: VitalyEdush

Τα Φεστιβάλ Tomatina και Fallas

Τα δύο πιο δημοφιλή φεστιβάλ της Βαλένθια τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε στην περίπτωση που βρεθείτε εκεί την κατάλληλη περίοδο είναι το Tomatina, που πρόκειται για έναν αγώνα τροφίμων και το Fallas, το οποίο θυμίζει καθαρόαιμο κλασικό φεστιβάλ. Περιλαμβάνει βεγγαλικά, διασκέδαση και χορό, αλλά και θρησκευτικά και πολιτιστικά στοιχεία. 

Η Βαλένθια αποτελεί μονοπάτι για μοναδικές πόλεις

Λίγη ώρα μακριά από τη Βαλένθια βρίσκονται πολλές αρχαίες παραθαλάσσιες πόλεις, όπως το Αλικάντε και το Καστεγιόν ντε λα Πλάνα, με τους μοναδικούς καθεδρικούς ναούς. Αλλά σε μικρό χρονικό διάστημα μπορείτε να βρεθείτε και στις υπόλοιπες δημοφιλείς πόλεις της Ισπανίας, τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη (αν και το τρένο που συνδέει τη Βαλένθια με τη Βαρκελώνη δεν θα λέγαμε πως είναι και ιδιαίτερα οικονομικό). 

Τελευταίο και καλύτερο: για την αυθεντική βαλενθιάνικη παέγια

Ένας από τους λόγους για να επισκεφθεί κανείς ένα νέο μέρος είναι για να δοκιμάσει νέες συνταγές. Στη Βαλένθια ειδικά αυτό θα αφήσει τον καθένα ευχαριστημένο. Η παέγια έχει τις ρίζες της από τα αρχαία χρόνια που αποτελούνταν από περίεργα υλικά, ακόμα και σαλιγκάρια. Με το πέρασμα των αιώνων άρχισαν οι παραλλαγές της με τους Βαλενθιανούς να προσθέτουν θαλασσινά και έπειτα κρεατικά. Και όσο και να φαίνεται παράξενο, αυτό που δίνει το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση στην παέγια είναι το καμμένο ρύζι. 


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Valencia: The Mediterranean City, spain.info, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαριλίζα Μπάρκα
Μαριλίζα Μπάρκα
Γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 2002. Σπουδάζει στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης στον Βόλο. Παρέχει εθελοντικά υπηρεσία σε δημοτικό κάνοντας την πρακτική της. Μιλάει πολύ καλά αγγλικά. Στον ελεύθερό της χρόνο μαγειρεύει, διαβάζει και… ταξιδεύει.