16.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓνώμηΕνίσχυση μέσω του Κέντρου

Ενίσχυση μέσω του Κέντρου


Της Καλλιόπης Μπεκίρη,

Ένα ακόμα πρόσωπο που δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., κατέχοντας, μάλιστα, θέσεις στα κυβερνητικά του σχήματα, προσχώρησε στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για την Εύη Χριστοφιλοπούλου, καθηγήτρια πανεπιστημίου, νομικός και πολιτικός, με αρκετές θέσεις ευθύνης στο βιογραφικό της.

Επίσημα προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία στις 29 Ιανουαρίου 2024, μετά από συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου και πραγματώθηκε η πολυσυζητημένη παρείσφρηση της πρώην υπουργού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου επικαλέστηκε την εν γένει απογοήτευσή της προς την πολιτική παράταξη την οποία υποστήριζε πολλά χρόνια, επισημαίνοντας πως η αντιπολίτευση η οποία ασκείται πλέον από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι αναχρονιστική και ανήκει στις εποχές της δεκαετίας 1980.

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν προκάλεσε έκπληξη, καθώς τον Ιούλιο του 2022 υπήρξε ξανά πρόταση από τον Πρωθυπουργό προς τη Χριστοφιλοπούλου για να αναλάβει καθήκοντα ως επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ωστόσο, δεν είχε γίνει αποδεκτή. Οι επαγγελματικές σχέσεις του Πρωθυπουργού με τη Χριστοφιλοπούλου ήταν ιδιαίτερα καλές, όπως αποδεικνύεται από την αγαστή συνεργασία των δύο πολιτικών προσώπων κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης των κομμάτων Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ, όταν εκείνος ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η Χριστοφιλοπούλου Υφυπουργός στο εν λόγω Υπουργείο.

Πηγή εικόνας: iefimerida.gr / Φωτογράφος και Δικαιώματα χρήσης: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Παρατηρείται, λοιπόν, στο πλαίσιο αυτό πως η κυβερνητική παράταξη έχει προβεί σε ένα νέο άνοιγμα προς το κέντρο, δηλώνοντας πως είναι πρόθυμη να δεχτεί και νέες μεταγραφές, οι οποίες πρόκειται να ευεργετήσουν τη Νέα Δημοκρατία και συνεπώς τον ελληνικό λαό. Αφέθηκε, επομένως, να εννοηθεί πως η διαδικασία των μεταγραφών και η στροφή του κυβερνώντος κόμματος προς το Κέντρο δε θα σταματήσει στο πρόσωπο της Χριστοφιλοπούλου και αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες.

Η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο του Κέντρου είναι γεγονός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεθοδικά προσεταιρίζει και συσπειρώνει αξιότιμα στελέχη του Κέντρου, προκείμενου να εδραιώσει την πολιτική του ισχύ και να διαμορφώσει ένα ομοιογενές συνονθύλευμα, το οποίο να απαρτίζεται από ικανά διοικητικά στελέχη. Άμεσος στόχος είναι τα ικανά αυτά πολιτικά πρόσωπα να συνδράμουν στη βέλτιστη λειτουργία του κόμματος και στην ενίσχυση της πολιτικής επικράτησης που επιδιώκει η κυβερνητική παράταξη.

Από το πρίσμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τώρα, παρατηρείται μια πασιφανής έλλειψη στελεχών, καθώς αρκετά είναι τα στελέχη τα οποία μεταπηδούν σε άλλους κομματικά κόμματα. Στην περίπτωση της Χριστοφιλοπούλου υπήρξε ένα γενικότερο πλαίσιο απογοήτευσης και μη συμφωνίας με τις πολιτικές πεποιθήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που είχε κάνει την εμφάνιση του αρκετά χρόνια πριν.

Στο πλαίσιο αυτό η Χριστοφιλοπούλου ανήκει πλέον στο πολλυσυλλεκτικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το οποίο εκφράζει τις πολιτικές της πεποιθήσεις, όπως η ίδια αναφέρει, και διαβεβαιώνει την απόλυτη στήριξη και εμπιστοσύνη της προς το πολιτικό σχέδιο της Κυβέρνησης.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλλιόπη Μπεκίρη
Καλλιόπη Μπεκίρη
Προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον τομέα της πολιτικής, αφενός της εγχώριας αφετέρου και της εξωτερικής. Μέρος των ενδιαφερόντων της είναι, επίσης, η ενασχόληση με τη ρητορική, ο εθελοντισμός και η δημιουργική γραφή.