22.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜικρά ΚαθημερινάΦεστιβάλ στη Θάλασσα: Μια εναλλακτική πρόταση για το τέλος του καλοκαιριού

Φεστιβάλ στη Θάλασσα: Μια εναλλακτική πρόταση για το τέλος του καλοκαιριού


Της Κατερίνας Καλογήρου,

Για όσους θα βρίσκονται στην Αθήνα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, είτε επειδή τελείωσαν οι καλοκαιρινές διακοπές, είτε γιατί φέτος θα παραθερίσουν στην πόλη, έρχεται το Φεστιβάλ στη Θάλασσα να μας κρατήσει συντροφιά.

Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ που θα διαρκέσει 2 μήνες και θα γεμίσει τα βράδια μας με μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις. Καθιερωμένο από το 2017, έχει γίνει πλέον ένας πολιτιστικός θεσμός που τον χαρακτηρίζει η πολυφωνία, καθώς δανείζει τη σκηνή του σε μεγάλη ποικιλία μουσικών και θεατρικών δρωμένων. Πιο συγκεκριμένα, στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, η τοποθεσία των «λιπασμάτων», όπως είναι γνωστή, μετατρέπεται σε χώρο πολιτιστικής δημιουργίας και καλλιτεχνικής έκφρασης πολλών γνωστών καλλιτεχνών.

Πηγή εικόνας: unsplash. Φωτογράφος: Yvette de Witt

Ενδεικτικά, μερικοί από τους μουσικούς που θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε σε αυτό το Φεστιβάλ είναι η Ελεονόρα Ζουγανέλη, η Γλυκερία και η Ελευθερία Αρβανιτάκη από τον χώρο του ελληνικού έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού. Αντίστοιχα, στιγμές απόλαυσης και ψυχαγωγίας θα μας προσφέρουν μουσικές παραστάσεις με πρωταγωνιστές τον Πάνο Βλάχο και το συγκρότημα Jackal & the Yellow Mary, την Αναστασία Μουτσάτσου και τους Alex Sid και Δημήτρη Γκοτσόπουλο. Το rock και metal ρεπερτόριο αναλαμβάνουν οι Royal Arch και οι Verbal Delirium. Φυσικά, από το Φεστιβάλ δε θα λείψουν οι standup comedy παραστάσεις, στις οποίες θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε πάνω στην σκηνή τους Ηλία Φουντούλη και Άγγελο Σπηλιώπουλο μεταξύ άλλων καλλιτεχνών.

Διοργανώνοντας το Φεστιβάλ αυτό, ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας σκοπό έχει να δείξει πώς μία βιομηχανική τοποθεσία, όπως είναι αυτή του Πολυχώρου Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, μπορεί να αγκαλιάσει και να προωθήσει τον πολιτισμό, ενώ παράλληλα προσφέρει στους δημότες του στιγμές ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας. Ιδανικό για μικρούς και μεγάλους, για οικογένειες και παρέες φίλων, το Φεστιβάλ στη θάλασσα, πέρα από τις καλλιτεχνικές παραστάσεις, δίνει την ευκαιρία ακόμα και για μια απλή βόλτα με θέα τη θάλασσα.

Πηγή εικόνας: unsplash. Φωτογράφος: Alex Avalos

Παρακάτω ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Πέμπτη 24 Αυγούστου, συναυλία με τη Μόνικα

Σάββατο 26 Αυγούστου, συναυλία με τους royal arch, xoan, commuter, the man & his failures, tony bluebird

Δευτερά 28 Αυγούστου, συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα, Γιάννη Μηλιώκα

Τρίτη 29 Αυγούστου, stand-up παράσταση “double impact” με τους Ηλία Φουντούλη και Άγγελο Σπηλιόπουλο (μεγάλο θέατρο λιπασμάτων)

Πέμπτη 31 Αυγούστου, συναυλία με τους Verbal Delirium

Παρασκευή 1 Σεπτέμβριου, συναυλία με τους Γιαγκίνηδες

Κυριακή 3 Σεπτέμβριου, συναυλία με τον Πάνο Βλάχο και το συγκρότημα Jackal & the Yellow Mary

Δευτέρα 4 Σεπτέμβριου, συναυλία με τη Μελίνα Κανά και τον Γιάννη Λίταινα

Τρίτη 5 Σεπτέμβριου, συναυλία «άγριες μέλισσες» με την Αναστασία Μουτσάτσου, τον Alex Sid και τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο

Τετάρτη 6 Σεπτέμβριου, ποντιακό γλέντι σε συνδιοργάνωση με την ένωση Ποντίων Πειραιώς – Κερατσινίου – Δραπετσώνας με τους αδερφούς Τσαχουρίδη

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, συναυλία – αφιέρωμα «Τα λαϊκά του Μίκη» με τον Δημήτρη Κανέλλο και την Όλγα Καμηλάρη

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, συναυλία με την Γλυκερία

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, συναυλία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, θεατρική παράσταση «Βούρλα-Τρούμπα & Λιμάνι» από τη θεατρική ομάδα indigo (μεγάλο θέατρο λιπασμάτων)

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, θεατρική παράσταση «λουλούδια στα λασπόνερα» από τη θεατρική ομάδα Αναντάμ Μπαπαντάμ (μεγάλο θέατρο λιπασμάτων)


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Φεστιβάλ στη Θάλασσα: Πρόγραμμα Αυγούστου – Σεπτεμβρίου, pireaspiraeus.com, Διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κατερίνα Καλογήρου
Κατερίνα Καλογήρου
Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι φοιτήτρια του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Ο αγαπημένος της συγγραφέας είναι ο Charles Dickens, ενώ όνειρό της είναι να καταφέρει να μεταφράσει ένα από τα μυθιστορήματά του. Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να γυμνάζεται και να πηγαίνει βόλτες στη φύση παρέα με τον σκύλο της.