22.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜικρά ΚαθημερινάΌστρια fest: Ο νοτιάς της μουσικής

Όστρια fest: Ο νοτιάς της μουσικής


Της Μαριαλένας Κουντούρη,

Η Όστρια, ως γνωστόν, αποτελεί τον νότιο άνεμο που πνέει από την Αφρική. Για τους Βατικιώτες, όμως, Όστρια είναι κάτι παραπάνω. Το καλοκαίρι του 2018 μία ομάδα νέων από τα Βάτικα δημιούργησε αυτή τη γιορτή, με σκοπό οι άνθρωποι του τόπου να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεργαστούν για το καλό της περιοχής τους.

Πρόκειται για μουσικές βραδιές που διοργανώνονται σε διάφορα ειδυλλιακά μέρη της Λακωνίας, όπως στο Κάστρο της Αγίας Παρασκευής και το Παραδείσι. Η γιορτή αυτή τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να προσελκύσει όχι μόνο ντόπιους ανθρώπους, αλλά και αναρίθμητους τουρίστες που τυχαίνει να παραθερίζουν στην περιοχή. Αποτελεί μία ευκαιρία να γνωρίζει κανείς διαφορετικούς ανθρώπους, αλλά και να έρθει σε επαφή με εντελώς διαφορετικά είδη μουσικής.

Καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα έχουν κατορθώσει να χαρίσουν στο κοινό νύχτες ξεφαντώματος και ανεμελιάς σε όλους τους παρευρισκόμενους της Όστρια Fest. Κι αυτό, διότι η γιορτή διοργανώνεται με μεράκι και προσπάθεια, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι κάθε φορά μοναδική και ξεχωριστή. Αξίζει να αναφερθεί πως δεν διοργανώνεται αποκλειστικά τα καλοκαίρια. Αρχές Οκτώβρη και κατά την περίοδο του Πάσχα –ημερομηνίες που επιτρέπει ο καιρός– φιλοξενούν σίγουρα μία ημέρα αφιερωμένη στην Όστρια Fest!

Πηγή εικόνας: ert.gr

Για φέτος το καλοκαίρι η Όστρια Fest έχει ήδη φιλοξενήσει τους Antimamalo band στο Παραδείσι Λακωνίας (ρεμπέτικα – σμυρναίικα) και τους Los Tre και Kooba Tercu στα Νόμια Λακωνίας (τζαζ και ροκ) και ετοιμάζεται για δύο ακόμη! Συγκεκριμένα, στις 9 Αυγούστου στην περιοχή Νερατζιώνας έρχονται οι Adalou και το συγκρότημα Βουκολική Διαταραχή, οι οποίοι θα μας προσφέρουν ακούσματα παραδοσιακής μουσικής και κλαρινόφωνης ροκ μουσικής και οι Ross Daly Trio στις 16 Σεπτεμβρίου στο Κάστρο της Μονεμβασιάς, οι οποίοι θα μας μεταφέρουν σε… εξωτικά μέρη. Θα μας ταξιδέψουν σε μουσικά μονοπάτια που ίσως για κάποιους από εμάς είναι άγνωστα και συνάμα θα μας κάνουν να διασκεδάσουμε περισσότερο από ποτέ!

Είναι σημαντικό να προβάλουμε αυτή την προσπάθεια των ανθρώπων που υλοποίησαν μία ιδέα, η οποία έχει συμβάλει ιδιαίτερα στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης και της αλληλο-στήριξη των ανθρώπων. Άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους ξαφνικά γίνονται φίλοι, είτε μέσα από τον χορό είτε μέσα από το αλισβερίσι του ποτού. Πάντα στο τέλος των «Εορτών του Νότου» όλοι βγαίνουν κερδισμένοι και ικανοποιημένοι.

Η συντροφιά της Όστρια βρίσκεται και φέτος το καλοκαίρι εδώ, για να ενώσει, να ταξιδέψει και να μαγέψει όλους όσοι επιθυμούν να βιώσουν αυτές τις βραδιές. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι εξίσου σημαντική και η στήριξη του κόσμου σε αυτό το εγχείρημα για να εξακολουθεί να προβάλλεται ο τόπος μας, αλλά και να δοθεί έναυσμα σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και σε άλλους ανθρώπους!

Καλούς νοτιάδες να έχουμε!


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαριαλένα Κουντούρη, Β' Αρχισυντάκτρια Κοινωνικών Θεμάτων
Μαριαλένα Κουντούρη, Β' Αρχισυντάκτρια Κοινωνικών Θεμάτων
Κατάγεται από την Νεάπολη Λακωνίας. Είναι γεννημένη το 2003 και σήμερα φοιτά στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα ενδιαφέροντά της είναι η μουσική και σαφώς η ανάγνωση βιβλίων, η οποία αποτελεί τη βάση του αντικειμένου σπουδών της. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. Ακόμη, ασχολείται με τον αθλητισμό και απολαμβάνει ιδιαίτερα την ύπαιθρο και τους περιπάτους στη φύση.