20.2 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓνώμηΗ απόφαση για το όνομα είναι απόφαση για την ελπίδα

Η απόφαση για το όνομα είναι απόφαση για την ελπίδα


Του Ιωάννη Μυταυτσή,

Το Κίνημα Αλλαγής, έπειτα από την ανάδειξη του Ν. Ανδρουλάκη στον προεδρικό θώκο, βρίσκεται σε μια ανοδική κλίμακα. Ο νέος αρχηγός του κόμματος δίνει την ελπίδα που ψάχνει τη δεδομένη στιγμή η βάση του Κινήματος, η οποία στήριξε το κόμμα στις στιγμές του κινδύνου και της επιβίωσης. Αυτή είναι μια σοβαρή ευκαιρία του προοδευτικού χώρου να ανακτήσει τη χαμένη του αίγλη και να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στο εκλογικό σώμα, μετά τα λάθη του παρελθόντος. Στις 8 Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ εκλέγει τα όργανά του και αποφασίζει η ίδια η βάση του για το όνομά του.

Η νέα ηγεσία φαίνεται ότι εμπνέει τη βάση, ωθεί τη νέα γενιά στη συμμετοχή και δίνει ελπίδα στον κόσμο απέναντι στον συντηρητισμό της Νέας Δημοκρατίας και στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.  Οι πλέον ηγετικοί ιθύνοντες του κόμματος έχουν αφουγκραστεί τις πραγματικές ανάγκες και ελλείψεις του ελληνικού λαού και κατά συνέπεια διεκδικούν την ψήφο του πάνω σε σαφείς προγραμματικές θέσεις, που μπορούν να εφαρμοστούν στις συνθήκες, οι οποίες επικρατούν στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ, πλέον, μπορεί να πείσει, γιατί οι θέσεις του έχουν πραγματικά ερείσματα στην ελληνική κοινωνία, γιατί η νέα ηγεσία, από άκρη σε άκρη, «οργώνει» την Ελλάδα, ώστε να δει από κοντά και να αφουγκραστεί τα προβλήματα αυτής.

Πηγή εικόνας: skai.gr

Ο χώρος, όμως, πρέπει να επιστρέψει στα σύμβολά του, τον Πράσινο Ήλιο, δίχως, ωστόσο, να αρκεστεί μόνο σε αυτό. Πρέπει εκ νέου να συνάψει μια νέα σχέση με τον ελληνικό λαό, εκλέγοντας στις 8 Μαΐου όργανα ικανά μέσα στην κοινωνία, όπου θα σηκώσουν στις πλάτες τους τον χώρο και θα μπουν ξανά στα σπίτια του Έλληνα πολίτη. Το οφείλει σε αυτούς τους ψηφοφόρους που, ακόμη και σήμερα, μάχονται ο καθένας από το δικό του «μετερίζι» για τον χώρο. Συνεπώς, το συνέδριο του κόμματος θα πρέπει να είναι ξανά ένα μάζεμα δημοκρατίας με πυξίδα προς το αύριο.

Συμπερασματικά, ο χώρος δε χρειάζεται μεγάλα λόγια, διότι πολύ απλά χόρτασε από αυτά. Χρειάζεται την ίδια την κοινωνία, η οποία στον παρόντα χρόνο δεν εκφράζεται από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνο η Προοδευτική Παράταξη μπορεί να την εκφράσει επάξια. Έτσι λοιπόν, το τρίτο Συνέδριο του Κινήματος θα είναι μια γιορτή δημοκρατίας, με σκοπό να ανοίξει το κόμμα στη νέα γενιά, στα λαϊκά στρώματα, αλλά και να δημιουργήσει μια πολιτική ταυτότητα ικανή να απαντά στα ερωτήματα, τα προβλήματα, δίνοντας, ταυτόχρονα, τις επιζητούμενες λύσεις στην ακρίβεια της πολιτικοοικονομικής ελληνικής πραγματικότητας και την αστάθεια της κοινωνίας, έχοντας ενοποιητικό πρόσημο.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ιωάννης Μυταυτσής
Ιωάννης Μυταυτσής
Γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΠΜΣ Βυζαντινής Φιλολογίας - Παλαιογραφίας, στο ίδιο τμήμα. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου ήταν υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος στην κοινότητα Αγίου Νικολάου.