15.8 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΓίνε ΜέλοςΕυρωατλαντικές Σχέσεις & Διεθνής Πολιτική - Γίνε Μέλος!

Ευρωατλαντικές Σχέσεις & Διεθνής Πολιτική – Γίνε Μέλος!


ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ & ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ!

Από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του μέχρι και σήμερα, το OffLine Post έχει κατορθώσει να εξελίξει σημαντικά τα τμήματά του και να προσθέσει νέα, χάρη στην κατακόρυφη αύξηση των αρθρογράφων του και τον επακόλουθο ερχομό φρέσκων ιδεών. Η συστηματική παρακολούθηση των πολιτικών εξελίξεων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο συνιστά κύριο μέλημα του site από το ξεκίνημά του και, φυσικά, ο τεράστιος όγκος των θεμάτων απαιτεί τον διαχωρισμό τους σε επιμέρους κατηγορίες, αυτές του Πολιτικού και των Διεθνών & των Ευρωπαϊκών Θεμάτων.

Εντός των τριών αυτών τμημάτων, καλύπτονται ζητήματα επικαιρότητας, τα οποία επηρεάζουν τον ρου της πολιτικής σκηνής με τρόπο αποφασιστικό, χρήζοντας άμεσης ερμηνείας και στοχασμού. Για τον λόγο αυτό, τα κείμενα αποκτούν έναν αμιγώς επιστημονικό χαρακτήρα, ξεφεύγοντας από το πλαίσιο της στείρας δημοσιογραφικής κάλυψης και αναπαραγωγής και ζητώντας από τους αρθρογράφους να εντρυφήσουν στο υπό εξέταση αντικείμενο, βάσει της δικής τους οπτικής. Κι επειδή ζητούμενο είναι η αλληλεπίδραση με το αναγνωστικό κοινό, ακαδημαϊκό και μη, οι συνεντεύξεις με διακεκριμένους καθηγητές του χώρου κατέχουν σημαντική θέση στις δράσεις μας.

Ακόμη, όσα άτομα ενδιαφέρονται για τα δρώμενα στην «καρδιά» της Γηραιάς Ηπείρου και θέλουν να νιώσουν τον εκλογικό παλμό της Γαλλίας, το εγχείρημα με τίτλο «Στο Μικροσκόπιο των Γαλλικών Εκλογών» φαντάζει η ιδανική πρωτοβουλία για τους επόμενους τρεις μήνες! Πρόκειται για ένα project που λειτουργεί ανεξάρτητα από το τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων και θέτει ως στόχο να φωτίσει όλες τις άγνωστες πτυχές του γαλλικού πολιτικού συστήματος, εξηγώντας, παράλληλα, τη σημασία των εκλογών στο ενωσιακό – και όχι μόνο – γίγνεσθαι. Tέλος, περνώντας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το «Παρατηρητήριο Αμερικανικών Εκλογών» επιστρέφει ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών και αναζητά μέλη, ικανά να μελετήσουν σε βάθος την εσωτερική πολιτική της παγκόσμιας υπερδύναμης, όπως αυτή διαμορφώνεται από το δίπολο Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων.

Η εθελοντική συνεισφορά αποτιμάται σε δύο κείμενα τον μήνα, ενώ, έπειτα από έξι μήνες συμπλήρωσης των προαπαιτούμενων κειμένων, θα παρέχεται σε κάθε συντάκτη πιστοποίηση εθελοντικής εργασίας. Θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα η συμμετοχή φοιτητών ή απόφοιτων τμημάτων σχετικού γνωστικού πεδίου (π.χ. Πολιτικές Επιστήμες, Διεθνείς Σχέσεις, Ευρωατλαντικές Σπουδές), στοχεύοντας στην ακρίβεια και την αξιοπιστία των δημοσιευμάτων.

Εάν επιθυμείτε να συνεργαστείτε μαζί μας και να λάβετε μέρος σε αυτό το project, συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση και σύντομα θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας!

Σας περιμένουμε!

Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn etc.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συνεργαστείτε με το OffLine Post μέσα από άλλες θέσεις, μπορείτε να κάνετε αίτηση πατώντας εδώ.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ