17.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜετά το honeymoon... το babymoon

Μετά το honeymoon… το babymoon


Της Εβελίνας Στεφανάκη,

Μετά το honeymoon, λοιπόν, η νέα τάση που έρχεται στο προσκήνιο είναι το babymoon. Και τι είναι αυτό; Μία ανερχόμενη συνήθεια των νέων ζευγαριών που δεν είναι τίποτα άλλο από λίγες στιγμές χαλάρωσης για τους μέλλοντες γονείς. Σαν τάση το babymoon είναι ευρέως διαδεδομένο στο εξωτερικό και σταδιακά θα λέγαμε πως κάνει την εμφάνισή του και στα ελληνικά δρώμενα.

Επί της ουσίας, το babymoon είναι ένα ταξίδι αναψυχής για τους νέους γονείς προκειμένου να ξεκουραστούν, να «γεμίσουν» μπαταρίες και να προετοιμαστούν για το δύσκολο ταξίδι της μητρότητας και της πατρότητας αντίστοιχα. Για πολλά ζευγάρια η εν λόγω απόδραση είναι κάτι σαν το τελευταίο τους ταξίδι ως ζευγάρι. Είθισται αυτό να γίνεται πριν από τον ερχομό του πρώτου παιδιού της οικογένειας. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο. Μπορεί εννοείται να επαναληφθεί πριν από τη γέννηση κάθε νέου μέλους.

Τώρα, όσο για το πότε γίνεται αυτό το ταξίδι δηλαδή σε ποια φάση της εγκυμοσύνης, η απάντηση δεν είναι συγκεκριμένη. Μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε στο πρώτο είτε στο δεύτερο είτε και στο τρίτο τρίμηνο της κύησης. Φυσικά, αυτό σχετίζεται άμεσα και από τη εξέλιξη της εγκυμοσύνης κάθε γυναίκας. Αφού, λοιπόν, έρθει σε συνεννόηση με τον γιατρό της και εφόσον η ίδια το επιθυμεί μπορεί να ταξιδέψει σε όποιο προορισμό διαλέξει.

Πηγή εικόνας: holidayholiday.com.au

Μερικοί από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για babymoon είναι η Νέα Υόρκη, οι Μπαχάμες, η Χαβάη, η Ισπανία και εννοείται η Ελλάδα. Σαφώς, κάθε ζευγάρι επιλέγει τον προορισμό του ταξιδιού με τα δικά του κριτήρια. Πολλοί επιλέγουν λιγότερο πολυσύχναστα μέρη, έτσι ώστε να απολαύσουν τις τελευταίες μέρες ανεμελιάς και χαλάρωσης, ενώ άλλοι επιθυμούν να διασκεδάσουν σε πιο κοσμικές περιοχές. Άλλωστε, όλα είναι θέμα γούστου.

Να σημειωθεί εδώ ότι το babymoon δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο ζευγάρια. Μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και οι μονογονεϊκές οικογένειες. Έτσι λοιπόν, μπορεί κάθε μέλλουσα μανούλα που για τους δικούς της λόγους δεν έχει σύντροφο ή έχει και επιλέγει να ταξιδέψει μόνη της να πάει διακοπές χωρίς συνοδεία.

Πάμε τώρα να δώσουμε και μερικές συμβουλές για όσους επιθυμούν να οργανώσουν το δικό τους ταξίδι. Αρχικά, επιλέξτε απευθείας πτήσεις, είναι σίγουρα πιο ξεκούραστες για τις εγκύους. Ειδικά στους τελευταίους μήνες που η κούραση είναι εντονότερη δεν χρειάζεται να επιβαρύνεται επιπλέον η κατάσταση με άσκοπες καθυστερήσεις. Συμβουλή δεύτερη, φροντίστε να τσεκάρετε τα νοσοκομεία που βρίσκονται κοντά στο κατάλυμά σας. Εξάλλου «κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν». Συμβουλή τρίτη, αν ταξιδεύετε εκτός ευρωπαϊκής ένωσης μεριμνήστε ώστε να έχετε επαρκή ιατρική ασφάλιση ανάλογη της χώρας προορισμού σας. Και μια τελευταία συμβουλή, κάντε το ταξίδι σας όσο πιο εύκολο και ξεκούραστο γίνεται. Οργανώστε τις δραστηριότητές σας εκ των προτέρων, φτιάξτε το πλάνο σας και απολαύστε τις διακοπές σας ανέμελα.

Καλό ταξίδι λοιπόν και με το καλό να υποδεχτείτε και το νέο μέλος της οικογένειας!


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • What Is a Babymoon and How Do You Plan One?, healthline.com, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Εβελίνα Στεφανάκη
Εβελίνα Στεφανάκη
Σπουδάζει Δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι 20 ετών, της αρέσει ο χορός και ιδιαίτερα οι λατινοαμερικάνικοι χοροί. Πρόσφατα αποφάσισε να δοκιμαστεί στην αρθρογραφία, μπαίνοντας στην ομάδα του OffLine Ρost. Λατρεύει τα ταξίδια, τις βόλτες με φίλους και τις εξορμήσεις στην φύση.